وی افزود: امام راحل به مسئله رسیدگی به مناطق محروم توجه خاصی داشتند؛ اما امروز آن خدمتی که باید انجام میشد، انجام نگرفته است.
آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: کار اول شما مسئولان در ارتباط با مناطق محروم این است که چه کار کنیم این نوع مناطق از محرومیت بیرون آمده و مردم از روستاها به شهر مهاجرت نکنند و درعین حال خودشان را محروم ندانند.
این مرجع تقلید بر توجه به مسئله و احیای فرهنگ اسلامی مانند ساخت مسجد، کتابخانه، حضور مبلغان و... تاکید کرد و گفت: اگر به این مسئله در روستا توجه شود، به طور حتم باعث میشود مردم در روستاها بمانند.
وی همچنین توجه به سبک نوین کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و افزود: فعلا دامداری و زراعت به سبک سنتی نتیجه کاملی ندارد، باید سبکهای جدید کشاورزی به مردم آموزش داد. البته نمیگویم صنعت دامداری عظیمی در روستا باشد بلکه منظور این است سرمایهها را روی هم بگذارند و واحدی مقبول و سودده راه اندازی نمایند.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: در گذشته خواستند اصلاحات ارضی ایجاد کنند که در این راستا ۶ هکتار به روستاییها زمین دادند، بعد دیدند دادن زمین به تنهایی کافی نیست و در کنار آن تعاونیها درست شد، ولی به هر حال موفق نشدند.
این مرجع تقلید با بیان این مطلب که نباید اتفاقات ناموفق گذشته تکرار شود، تصریح کرد: اینکه بیاییم زمینهای کوچک آنها را آباد کنیم و چند دام داشته باشند، در شرایط فعلی جواب گو نیست، باید روح تعاون را زنده کرد تا با همکاری یکدیگر، کارها را پیش ببرند. ما ایرانیها زیاد اهل تعاون و همکاری نیستیم، چون فرهنگ جمعی در کشور حاکم نیست.
وی اضافه کرد: اروپاییها فهمیدند که برنامهها با کارهای جمعی پیش میرود و شاید دنیا در آینده به سمت کارهای جمعی پیش رود.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: از وظایف شما این است مردم در روستاها را به کار کردن باهم دعوت و ترغیب کنید و نسبت به آینده امیداور نمایید، دنبال این نباشند که به شهرها بیایند و حاشیه نشین شوند، این حاشیه نشینی آثار بد اخلاقی به همراه دارد.
وی گفت: قرآن میفرماید باید نسبت به محرومان و مستضعفان خدمت کرد. ولی نمیدانم با این اعتباری که دارید میتوانید کارها را به خوبی پیش ببرید یا نه؟ اگر میبینید نمیتوانید، اعتبارات را بخش بخش نکنید که هیچ چیزی برای افراد نداشته باشد.
انتهای پیام/ش