سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد;

گلایه خانم کارگردان از قضاوت‌های زودهنگام درباره نمایش «دل آرام نا آرام»

نرگس صابری گفت:در نمایش از تکرار مشقت و رنج زن‌ها صحبت می‌کنم اما برخی زودهنگام قضاوت می کنند.

نرگس صابری نویسنده , کارگردان و بازیگر نمایش « دل آرام نا آرام» در گفتگو با خبرنگارحوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این نمایش یک اقتباس وفادارانه از نمایشنامه خیابانی «سارا چیریکه» نوشته مصطفی جعفری خوزانی است که آن را سال قبل بازی کردم .  نمایش « سارا چیریکه» درباره زنان مجاهدین خلق بود.  من نمایشنامه « سارا چیریکه»  را با اجازه مصطفی جعفری به نمایشنامه «دل آرام نا آرام » تبدیل کردم و به همین دلیل نویسنده این کار مشترک است. در واقع بخش های تکرار , داستان کیوسک ها و تلفن هایی که راه های ارتباطی این آدم با دنیای بیرون بود را به این نمایشنامه اضافه و نمایش را در این بستر دوباره مطرح کردم.

صابری با اشاره به این که دفاع از حقوق زن ها و حق پایمال شده آن ها در طول تاریخ دغدغه اصلی من بوده است , بیان کرد: این نمایش در جشنواره تئاتر مقاومت رقابت کرد. توفیقات بسیاری کسب کردیم و به عنوان نمایش برگزیده جشنواره تئاتر مقاومت وارد شدیم. این نمایش داستان تکرار  مشقت زنان است که این زن ها همواره در موقعیت ها و تنگنا هایی هستند که در طول تاریخ سعی بر گرفتن حق خود داشته اند.

وی ادامه داد: همه گروهک های سیاسی شعار « حقوق برابر زنان و مردان » و « آزادی عمل برای زن ها »  را می دهند که این ها مدام در حال تکرار و مدام  در حال شعار دادن هستند , این زن درگیر این شعار ها می شود  و موقعیت گروهک سیاسی را خوب می بیند و سپس به آن ها می پیوندد و در نهایت می بیند که این ها همه شعار است. البته هنوز هم در جامعه ما زن ها به دنبال حقوق برابر هستند و این موضوع مدام در حال تکرار است و به همین دلیل نمایش را از یک تکرار شروع  و یک برش کوچک از کل روایت را مطرح و بعد روایت را طرح کردم.

کارگردان نمایش« دل آرام نا آرام» در خصوص استقبال مخاطبان از نمایش گفت:  تا 22 بهمن که جشنواره فیلم فجر بود , استقبال از نمایش در حد متوسط بود. از طرفی برخی از  هنرمندان و مخاطبان به خصوص در فضای مجازی جبهه گیری خاصی نسبت به نمایش من داشتند و معتقد بودند من با ایدئولوژی و جبهه خاصی  نمایش را کار کردم و می گفتند نباید در این موقعیت این نمایش را اجرا می کردی.  ولی جواب من به همه این بود که لطفا ابتدا نمایش را ببینید, درست است که نمایش من جبهه گیری دارد اما شما به تماشا نمی آیید که ببینید من از تکرار مشقت و رنج زن ها صحبت می کنم و فقط شما بخشی از نمایش را که من نامه ای به دست گرفتم را می بینید؟ این موضوع , موضوعی منطقی است که این  آدم با شعار ها جذب می شود.   به همین دلیل استقبال از نمایش در روز های نخست کمتر بود.

صابری با اشاره به این که برای اجرا در سالن سایه تئاترشهر جنگیدم , بیان کرد: مخاطبانی که برای تماشای نمایش در جشنواره تئاتر فجر آمده اند اغلب مخاطبانی هستند که پیش از این هم نمایش را دیده اند.

وی افزود: ما در این جشنواره مسابقه کیفیت نمایش ها را داریم ولی در حال حاضر با  امکانات کم سالن حوزه هنری کیفیت ما دیده نمی شود و همین موضوع تعداد مخاطبان ما را کم می کند و فکر می کنم که اگر این نمایش را در سالن سایه تئاتر شهر به اجرا می بردم قطعا کل سالن نمایش برای این اجرا پر می شد.

صابری در خصوص نظم سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر گفت: نادر برهانی مرند برای جشنواره تئاتر فجر تلاش بسیاری  می کند و به نظر من جشنواره امسال نسبت به سال های گذشته جشنواره پر رونق , منظم و حساب شده ای  است و من ایشان را دبیری لایق می بینم. با توجه به این که از موقعیت اجرا ناراضی هستم  اما این جشنواره را جشنواره ای دقیق و حساب شده می دانم.

وی ادامه داد: همه ما می توانیم برای دفاع از حقوق زن ها تاثیر گذار  باشیم و گامی مفید در این زمینه برداریم. تعداد زن های فعال کم نبوده ولی متاسفانه دیده نمی شوند و امیدوارم همه ابتدا نمایش « دل آرام نا آرام» را ببینند و سپس در مقابل آن جبهه بگیرند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.