سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزنامه قطری: اتحادیه عرب به ابزاری برای کشور‌های محاصره‌کننده تبدیل شد

روزنامه الشرق در گزارشی به حمایت‌های اتحادیه عرب از کشور‌های محاصره‌کننده قطر علی‌رغم ادعای این اتحادیه درباره بی‌طرفی در بحران خلیج فارس پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه قطری الشرق نوشت: از زمان آغاز بحران منطقه خلیج (فارس) در ژوئن سال ۲۰۱۷ اتحادیه عرب سکوت شرم‌آوری را برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات غیرقانونی و مغایر با منشور اتحادیه عرب که از جانب چهار کشور (عربستان، امارات، بحرین و مصر) بر ضد قطر یکی از این اتحادیه صورت می‌گیرد، در پیش گرفته است.

در این مطلب آمده است: از آغاز این بحران (منطقه خلیج فارس) اتحادیه عرب نسبت به آن بی توجه بوده که این امر به تشدید اختلاف‌ها در میان اعراب و محاصره این کشور‌ها علیه یکی از اعضای این اتحادیه (قطر) کمک کرده است. اتحادیه عرب در این مدت هیچ تحرک و اقدامی صورت ندارد و هیچ تلاشی برای کنترل این بحران نکرد و حتی سازوکار خود را برای برای حل مسالمت‌آمیز مناقشات میان کشور‌های عضو این اتحادیه به کار نگرفت.

اتحادیه عرب بر اساس منشور خود حتی وظایفش را از یاد برد، منشوری که به این اتحادیه امکان می‌دهد تا در حل مناقشات میان اعضای این اتحادیه مداخله و کمک کند.

اتحادیه عرب در واقع به ابزاری در خدمت کشور‌های محاصره کننده تبدیل شد و دست نهاد‌های وابسته به خود را به عنوان تریبونی برای حمله به قطر، تلاش برای مخدوش کردن وجهه آن با هماهنگی چهار کشور محاصره کننده بازگذاشت و این کار بحران میان قطر با کشور‌های برادر را عمیق‌تر کرد.

با وجود این، اتحادیه عرب مدعی است در این اختلاف و بحران مداخله نمی‌کند و اعلام می‌کند هیچ درخواستی از جانب طرف‌های درگیر برای حل آن دریافت نکرده است، اما در این قضیه به نفع کشور‌های محاصره کننده عمل کرد و به این کشور‌ها اجازه داد تا از تریبون‌ها و جلسات مختلف خود برای حمله بر قطر و مخدوش کردن وجهه آن استفاده کنند.

الشرق با اشاره به مطرح نشدن بحران در نشست اجلاس سران عرب نوشت در اجلاس قبلی سران عرب در عربستان، اتحادیه عرب به طور رسمی اعلام کرد پرونده بحران منطقه خلیج (فارس) در دستور کار آن قرار ندارد.

محمود عفیفی، سخنگوی دبیر کل اتحادیه عرب، گفت: بحران میان قطر و چهار کشور محاصره کننده (عربستان، امارات، بحرین و مصر) در جدول برنامه‌های اصلی نشست نیست و این موضوع به طور کلی در چارچوب برنامه‌های رسمی آن قرار ندارد.

عفیفی این کار را منطقی دانست چون از زمان آغاز بحران هیچ یک از طرف‌ها درخواستی برای قرار گرفتن این مسئله در دستور کار اتحادیه عرب مطرح نکردند. عفیفی افزود احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، در مناسبت‌های مختلف این موضوع را اعلام و بر حمایت خود از تلاش‌های میانجی‌گرانه امیر کویت برای حل این بحران تاکید کرده است.

عفیفی یادآور می‌شود اتحادیه عرب موضع موافق یا مخالفت خود را میان طرف‌های بحران در منطقه خلیج (فارس) اعلام نکرده است و در اظهارات منتسب به او تایید می‌کند که قطر همچنان عضوی از اتحادیه عرب است و مسئولیت‌ها، وظایف و حقوق کاملی در قبال آن دارد.

در همین حال اتحادیه عرب از تلاش‌های شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح -امیر کویت- برای میانجی‌گری میان قطر و کشور‌های محاصره‌کننده حمایت می‌کند. اما این مواضع و سخنان منتسب به احمد ابو الغیط که در آن اصل بحران و وظایفش به عنوان دبیرکل اتحادیه عرب نادیده گرفته می‌شود چیزی جز اعتراف از جانب ابوالغیط به ضعف و ناتوانی اتحادیه عرب و نقش آن را در برابر خواسته‌های کشور‌های محاصره کننده و اجرای دستورالعمل‌های آنان است.

روزنامه سعودی الوطن در شماره دیروز خود خبر داد که قطر از پرداخت سهیمه خود در بودجه اتحادیه عرب خودداری کرده است؛ اقدامی که ناظران آن را تلاش برای ایجاد اختلال در روند حمایت از اقدام مشترک عربی دانستند.

به نوشته الشرق، الوطن می‌افزاید قطر سهمیه خود در بودجه اتحادیه عرب را پرداخت نکرد، اما در مقابل میلیارد‌ها دلار برای همکاری با کشور‌های غیرعربی منطقه اعطا کرد. صرف نظر از غیرواقعی بودن این خبر باید اشاره کرد روزنامه سعودی تلاش دارد موضع دولت قطر را اعلام و آن را مطابق با خواسته خود تفسیر به رای کند.

روزنامه عربستان در این گزارش به اقدامات عربستان توجهی ندارد و می‌کوشد به تعهدات ملی قطر در قبال اتحادیه عرب بپردازد. این روزنامه اگر نظری سریع به بیانیه التزام اعضای اتحادیه عرب به تعهدات مالی‌شان در برابر این اتحادیه بیاندازد، مشخص می‌شود که خود عربستان تاکنون به تعهدات مالی خود به این اتحادیه در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ عمل نکرده است، بسیاری از کشور‌ها هم از پرداخت هزینه‌ها معاف هستند و برخی هم بدهی‌های زیاد و انباشته دارند.

اتحادیه عرب که با حدود ۴۰ درصد از بودجه تعیین شده سالانه خود فعالیت می‌کند همواره از پایبند نبودن برخی کشور‌ها در پرداخت سهمیه بودجه خود به این اتحادیه شکایت دارد. ریاض سهیمه خود را پرداخت نمی‌کند. عربستان تعهدات مالی خود به اتحادیه عرب را دو سال نمی‌پردازد، ریاض از احمد ابوالغیط که به امارات نزدیک است، رضایت ندارد به رغم این که وی (ابوالغیط) همواره در جهت تامین برنامه‌های ریاض عمل و از آن حمایت می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، قطر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.