سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بورس کالا درصدد پوشش ریسک‌های تجاری صنایع کوچک

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: نگاه بورس کالا به عنوان بستری شفاف برای مبادله کالاها، توسعه گرایانه است، به عبارتی صنایع کوچک بتوانند ریسک‌های تجاری خود را پوشش دهند.

علی لشکری، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و دبیر کل جامعه صنعت کفش ایران در گفت‌وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: نگاه بورس کالا به عنوان بستری شفاف برای مبادله کالاها، توسعه گرایانه است به این معنا که این بورس درصدد بوده تا با تنوع بخشی به ابزار‌های مالی نوین، حتی صنایع کوچک بتوانند ریسک‌های تجاری خود ناشی از نوسانات قیمت و کمبود مواد در آینده را پوشش دهند.


بیشتر بخوانید: نرخ جهانی کالا‌ها در سیطره بورس‌های کالایی/ بورس کالای ایران در مسیر رشد قرار دارد 


لشکری در پاسخ به این پرسش که بورس کالا برای حمایت از صنایع پایین دستی چه نقشی می‌تواند داشته باشد گفت: با اصلاح و ترویج ابزار‌های بورس کالا، ابزار‌های مالی بازار سرمایه مانند آتی، فوروارد و امثال این ها، بورس کالا می‌تواند ریسک تجاری را مدیریت کند تا جایی که با استقبال صنایع، بورس کالا به سمت معاملات کاغذی و تامین مالی صنایع از طریق ابزار‌های مالی نوین حرکت کند.

دبیر کل جامعه صنعت کفش ایران اظهار کرد: همچنین بورس کالا، بستری مناسب برای رقابتی شدن بازار داخلی مواد اولیه و محصولات صنایع مکمل است. بر همین اساس با توجه به نظام‌مند و قانون‌مند بودن این بازار، باید همه دخالت‌های دستوری در روند کشف قیمت و مکانیسم عرضه و تقاضای تولیدات صنایع متوقف شود تا تنظیم بازار به بهترین شکل رقم بخورد.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: بورس کالا در بحث شفافیت اطلاعات نیز کمک موثری برای صنایع پایین دستی است. امروز اگر صنایع پایین دستی قادر هستند میزان عرضه، تقاضا، قیمت، نوسان عرضه و امثال این رفتار‌ها را تحلیل کنند و حتی برای اعلام کاستی‌های بازار و بهبود اوضاع به مسئولان گزارش مستند ارائه دهند، از شفافیت آماری بورس کالا نشأت می‌گیرد.

لشکر گفت: نکته دیگر اینکه نگاه بورس کالا نیز توسعه گرایانه بوده به طوری که این بورس درصدد است تا با تنوع بخشی به ابزار‌های مالی نوین، صنایع کوچک بتوانند ریسک‌های تجاری خود ناشی از نوسانات قیمت و کمبود مواد در آینده را پوشش دهند.

این مقام مسئول در خصوص مشکلات صنایع پایین دستی نیز افزود: نبود ثبات قیمتی برای صنایع پایین دستی موضوع مهمی است که در ماه‌های گذشته رقم خورد و باعث عدم امکان برنامه ریزی برای تولید آتی، صرف نظر کردن از بازار‌های قراردادی و بلند مدت، کاهش ظرفیت تولید، افزایش قیمت تمام شده و از دست دادن نسبی بازار‌های داخلی و خارجی شد.

لشکری افزود: در واقع رنجی که بر صنایع پایین دستی تحمیل می‌شود در اثر سیاست‌هایی است که تفکر حاکم بر صنایع بالادستی در سال‌های گذشته وجود داشته است. این تفکر صنایع کوچک را به نقطه امروز رسانده و روز به روز شرایط آن‌ها را سخت‌تر می‌کند که رفع مشکلات و بحران‌های صنایع پایین دستی عزمی جزم و همتی همگانی می‌خواهد.

انتهای پیام/

بورس کالا در بحث شفافیت اطلاعات نیز کمک موثری برای صنایع پایین دستی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.