سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چهل چراغ روشن/

ساخت طولانی‌ترین تونل انتقال آب خاورمیانه بدست متخصصان ایرانی

رضوی گفت: پس از انقلاب، طولانی‌ترین تونل انتقال آب خاورمیانه از سرشاخه‌های دز به قم به همت متخصصان ایرانی ساخته شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو، سیدحسن رضوی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به حفر تونل برای انتقال آب اظهار کرد: تونل یکی از شیوه‌های اصولی و  مدرن با بهترین  دَوَران بهره برداری در زمینه انتقال آب است که متخصصان شرکت علی رغم پیچیدگی‌های فراوان در چهل سال گذشته موفق به طراحی و اجرای آن در نفاط مختلف کشور شده اند و شرکت آب منطقه‌ای تهران در این خصوص بالاترین و بهترین عملکرد را در میان سایر شرکت‌های آب منطقه‌ای کشور داشته است.

وی با بیان اینکه پیش از انقلاب تنها یک تونل به طول ۱۹ کیلومتر در محدوده عملکرد شرکت آب منطقه‌ای تهران وجود داشت، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همت متخصصان ایرانی ۱۱ رشته تونل انتقال آب به طول ۱۱۶ کیلومتر توسط شرکت آب منطقه‌ای تهران مطالعه، طراحی و اجرا شده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به تونل انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم به عنوان طولانی‌ترین تونل انتقال آب خاورمیانه و همچنین تونل انتقال آب از سد امیرکبیر به تهران اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: افزایش ۲ برابری ظرفیت مخازن سد‌های تهران


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه تونل انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم به طول ۵۱ کیلومتر توسط این شرکت اجرا شده است، تصریح کرد: این تونل که طولانی‌ترین تونل انتقال آب خاورمیانه محسوب می‌شود ۱۸۱ میلیون مترمکعب در سال از نیاز آبی ۱۰ شهر و ۱۰۰ روستای نواحی خشک مرکزی کشور را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: قطر این تونل ۳.۸ متر و ظرفیت آبگیری آن ۲۳ مترمکعب در ثانیه است که برای حفاری آن از سیستم مکانیزه و با دستگاه‌های TBM استفاده شده است.

رضوی از تونل انتقال آب از سد کرج به تهران به عنوان یکی از اقدامات مهم شرکت آب منطقه‌ای تهران برای تامین آب این کلان شهر یاد کرد و گفت: این تونل به تونل ۲۹ کیلومتر به طور مستقیم آب را از سد امیرکبیر به بالاترین رقوم تهران منتقل می‌سازد تا دیگر نیاز به پمپاژ آن نباشد و این پروژه نیز یکی از طرح‌های منحصر به فرد است که به دست متخصصان توانمند کشور محقق شده است.

وی در پایان گفت: شرکت آب منطقه‌ای تهران در مجموع ۱۱۶ کیلومتر تونل را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تهران و استان‌های همجوار جهت تامین آب مورد نیاز شهر‌ها اجرا کرده است.

انتهای پیام/

ساخت ۱۱۶ کیلومتر تونل انتقال آب پس از پیروزی انقلاب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
نمیدونم چرا بعضیا نمیفهمن تامین آب آشامیدنی اولویت اول ممملکته و توقع دارن دولت مردمو ول کنه و آب رو بده به کشاورزی و صنعت
اول آب شرب و بهداشتی مردم باس تامین بشه و اگه اضافی اومد بدن کشاورزی و صنعت
کشاورزی و صنعت هم اگه بیشتر آب میخوان برن فاضلاب رو تصفیه کنن و استفاده کنن
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
اشتباه همین جاست. وقتی آب به شهرها می دهند روستاها که مرکز تولید هستند دچار کم آبی می شوند. روستاییان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و هجوم به شهرها می شوند. از آن سمت مراکز تولید متوقف شده و از یک طرف دیگر شهرها یعنی مراکز مصرف مملو از جمعیت می شوند که باز خود باعث مصرف آب می شود.
خلاصه مطلب اولویت مصرف آب بایددر همه امور هدفمند باشد.باید سرانه مصرف آب در شهرها کم شود و در بخش کشاورزی باید به کشت محصولات اصلی با اصول وماشین آلات جدید صورت پذیرد.
ناشناس
۲۳:۳۶ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
تهران خودش کلانشهر با این جمعیتش کمبود منابع آبی داره اونوقت میخوان همین یه مقدار رو هم انتقال بدن!
واقعا که برای همچین مدیریتی باید تاسف خورد