سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکز مطالعات استنفورد: کره شمالی احتمالا ۷ سلاح دیگر به زرادخانه هسته‌ای خود اضافه کرده است

مرکز مطالعات استنفورد در گزارشی اعلام کرد کره شمالی در حین مذاکره با آمریکا احتمالا ۵ تا ۷ بمب هسته‌ای بیشتر ساخته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: نتایج تازه‌ترین تحقیقات مرکز امنیت و همکاری بین‌المللی دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد کره شمالی در حین مذاکرات خلع سلاح با آمریکا به تولید سوخت بمب هسته‌ای ادامه داده و ممکن است در طول سال گذشته به اندازه کافی سوخت بمب هسته‌ای برای اضافه کردن دست‌کم هفت سلاح هسته‌ای بیشتر به زرادخانه خود تولید کرده باشد. 

به موجب این گزارش، در فاصله تنها چند هفته باقیمانده به برگزاری دور دوم مذاکرات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در ویتنام، مرکز امنیت و همکاری بین‌المللی دانشگاه استنفورد در گزارش جدید خود از ادامه تلاش کره شمالی برای ساخت سلاح هسته‌ای بیشتر در سال گذشته خبر داد لیکن تاکید کرد توقف آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی از سال ۲۰۱۷ تاکنون به این معناست که از خطر برنامه تسلیحاتی این کشور در شرایط کنونی در مقایسه با خطر مشابه در اواخر آن سال به مراتب کاسته شده است.

سیگفرید هِکِر -از مدیران سابق آزمایشگاه تسلیحاتی لس آلاموس در ایالت نیومکزیکوی آمریکا- که هم‌اکنون در استنفورد کار می‌کند در این باره به رویترز گفت: تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد برنامه تولید سوخت بمب هسته‌ای در کره شمالی در سال ۲۰۱۸ ادامه داشته است.

هکر افزود: سوخت مصرف شده تولیدی از عملیات رئاکتور پنج مگاواتی تاسیسات اصلی هسته‌ای یونگبیون طی سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ ظاهرا از ابتدای ماه مه مورد بازفرآوری قرار گرفته و بالغ بر پنج تا هشت کیلوگرم پلوتونیوم با درجه کاربرد در سطح تسلیحاتی از آن تولید شده است.

در گزارش دانشگاه استنفورد تاکید شده است: این مقدار پلوتونیوم به همراه تولید حدود ۱۵۰ کیلوگرم اورانیوم بسیار غنی‌شده احتمالا به کره شمالی امکان داده است تا شمار تسلیحات در زرادخانه هسته‌ای خود را بین پنج تا هفت عدد دیگر افزایش دهد.

تیم هکر اندازه زرادخانه کره شمالی را در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰ سلاح هسته‌ای تخمین زده بود که با احتساب تسلیحات کنونی شمار آن‌ها احتمالا در مجموع به ۳۷ سلاح هسته‌ای رسیده است.

جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره اینکه کره شمالی چه تعداد کلاهک هسته‌ای در زرادخانه خود در اختیار دارد مطمئن نیست. با این حال سال گذشته آژانس اطلاعات دفاعی شمار کلاهک‌های هسته‌ای کره شمالی را حدود ۵۰ کلاهک برآورد کرده بود، در حالی که تحلیلگران تعداد آن‌ها را حدود ۲۰ تا ۶۰ کلاهک برآورد می‌کنند.

در گزارش مرکز استفورد آمده است: در حالی که کره شمالی احتمالا به تلاش برای کوچک‌سازی کلاهک و تضمین قابلیت نصب آن‌ها بر روی موشک‌های بالستیک قاره پیما ادامه می‌دهد، ولی در مجموع توقف آزمایش‌ها توانایی پیونگ‌یانگ را در بهبود این سامانه‌ها به شدت با محدودیت روبرو ساخته است.

هکر افزود: آن‌ها به تلاش برای تبدیل اورانیوم بسیار غنی شده و پلوتونیوم ادامه داده‌اند با این همه این کار همچنین به عملیات دیگر مانند طراحی، ساخت و آزمایش و در مرحله آخر حمل بستگی دارد. وقتی آن‌ها به آزمایش‌های موشکی پایان دادند، این برنامه‌ها نیز با تاخیر و عقبگرد روبرو شد. بنابراین وقتی به کل ماجرا نگاه می‌کنم، با وجودی که آن‌ها احتمالا پنج تا هفت سلاح دیگر به زرادخانه هسته‌ای خود اضافه کرده‌اند، برای من کره شمالی امروز در مقایسه با کره شمالی اواخر سال ۲۰۱۷ کم خطر‌تر به نظر می‌رسد.

کارشناسان مرکز استنفورد می‌گویند به موجب ارزیابی‌های آن‌ها کره شمالی نمی‌تواند یک کلاهک هسته‌ای با هر درجه‌ای از اطمینان به سمت خاک آمریکا پرتاب کند. با این همه هکر تاکید کرده است تسلیحات هسته‌ای کره شمالی تهدیدی واقعی علیه ژاپن و کره جنوبی به شمار می‌روند.

هکر می‌افزاید: البته این قابل درک است که کره شمالی باید به فعالیت‌های تسلیحاتی خود ادامه دهد، زیرا پیونگ‌یانگ در تازه‌ترین مذاکرات خود با آمریکا به هیچ توافق خاصی در زمینه توقف این فعالیت‌ها دست پیدا نکرده بود.

انتهای پیام/

احتمال ساخت هفت بمب هسته‌ای جدید در کره شمالی

برچسب ها: کره شمالی ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.