وی افزود: با این وجود قسمت اعظم این محمولهها هنوز به گمرک اظهار نشده است و دلیل این اقدام (عدم اظهار کالا به گمرک، انجام تشریفات گمرکی و خروج کالا) در دست بررسی است. طبق بررسیهای اولیۀ صورت پذیرفته از سوی گمرک شهیدرجائی و تماس با صاحبان کالا، مشکلات بانکی و یا عدم صدور قبض انبار، دلیل عدم اظهار کالا به گمرک عنوان شده است. این امر در حالی است که در جلسۀ فیمابین گمرک ایران و بانک مرکزی، مرجع مذکور قویاً این موضوع را رد کرده است. از سوی دیگر همزمان با تخلیۀ کالا در اماکن متعلق به مرجع تحویل گیرنده (مانند سازمان منطقۀ ویژۀ بندر شهید رجائی) قبض انبار صادر میشود و علی الاصول، این مورد نیز نمیتواند از معاذیر مطروحه در این خصوص قلمداد شود.
معاون فنی گمرک ایران ادامه داد: با توجه به اینکه وفق مفاد تبصرۀ ۴ ذیل مادۀ ۲۴ قانون امور گمرکی تعیین مهلت کالا در مناطق آزاد و مناطق ویژۀ اقتصادی براساس ضوابط قانونی مناطق مذکور در اختیار سازمانهای مسئول این مناطق است و با عنایت به اینکه کالای ذکر شده از جمله کالاهای اساسی (گروه ۱ کالائی) است که مورد نیاز کشور است، از اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان درخواست شده به قید فوریت و در اسرع وقت اقدامات صورت پذیرفته در این خصوص را جهت گزارش نهائی موضوع به رئیس کل گمرک ایران و نیز وزیر امور اقتصادی و دارائی و متعاقباً دولت، به گمرک اعلام کند.
بیشتر بخوانید: تولید گوشت قرمز ۲۰ درصد کاهش یافت
جمال ارونقی در این خصوص افزود: چنانچه صاحبان کالاهای مذکور مشکلاتی از جهت اظهار کالا به گمرک دارند به قید فوریت به گمرک شهید رجائی یا گمرک ایران مراجعه و مشکلات خود را عنوان کنند تا تدابیر لازم جهت اظهار این کالای اساسی به گمرک صورت پذیرفته و ترتیب انجام تشریفات گمرکی و ترخیص شبانه روزی کالا و متعاقب آن توزیع آن در بازار فراهم شود.
وی ادامه داد: وزیرامور اقتصادی و دارایی در خصوص "بلاصاحب " یا "قاچاق" بودن این محمولهها چنین اظهارنظری نکرده و به نظر میرسد این موضوع برداشت شخصی خبرنگار از مصاحبه است که بدینوسیله تشریح و جهت تنویر افکار عمومی اعلام می شود.
انتهای پیام/