وی در ادامه عنوان میکند: به نظر میرسد هیچکدام از این خبرها تاثیر عملی خاصی بر وضعیت اقتصادی شرکتها در کوتاهمدت نداشته باشند و بازار وزن چندانی به این خبرها نمیدهد، ازاینرو معاملات در عموم صنایع روند غالبی را ندارند و با حجم نسبتا کمی معاملات در جریان هستند.
ملکی تعطیلات هفته جاری را عاملی برای کاهش حجم معاملات عنوان میکند و میافزاید: در هفته آینده با توجه به وجود دو روز تعطیلی به نظر میرسد که حجم معاملات بیشتر کاهش یابد. اگر شاهد اتفاق خاص و پررنگی خصوصا در حوزه سیاسی نباشیم، احتمالا شاخص در سطح فعلی باقی خواهند ماند.
این کارشناس در ارزیابی روند بازار در هفتههای آینده میگوید: در هفتههای بعد با انتشار گزارشهای ماهانه بهمن و نزدیک شدن به پایان سال احتمالا تحرکات در بازار سرمایه نیز بیشتر خواهد شد ولی در حال حاضر تنها برخی تکسهمهای خاص بیشتر مورد توجه هستند و در صنایع روند خاصی را شاهد نیستیم.
بیشتر بخوانید: بورس در پایان معاملات روی خوش ندید
محمد خبریزاده، دیگر کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: در هفته گذشته چند اتفاق رخ داد که بر بازار تاثیرگذار بود. اولین اتفاق راهاندازی کانال مالی ایران و اروپا بود؛ بالاخره بعد از نزدیک به هشت ماه از آن رونمایی شد. البته این کانال هنوز در اول راه اجرایی بوده، ولی نفس راهاندازی آن شوک خوبی به بازار بود.
وی در ادامه میافزاید: مورد بعد رشد نرخهای جهانی بود. تثبیت نرخ دلار در کانال بالای ۱۱ هزار تومان یکی دیگر از نکات این هفته بود. رشد خوب معاملات شرکتها در بورس کالا و همچنین آمار مناسب صادرات شرکتها در گمرک هم یکی دیگر از نکات بازار در هفته گذشته بود.
خبریزاده تاکید کرد: همه این عوال باعث میشود تا فعالان بازار انتظار بازار مثبتی را داشته باشند، اما عدم وجود نقدینگی در بازار باعث شد رشد بازار در هفته گذشته چندان چشمگیر نباشد، اما از دوشنبه هفته گذشته با اعلام وزیر اقتصاد مبنی بر تزریق نقدینگی به بورس در چندین مرحله، امید به رفع این مشکل در بین فعالان بازار بیشتر شد و رد پای این نقدینگی در معاملات روز سهشنبه دیده شد. در کل بازار در حال حاضر پتانسیل مناسبی برای رشد دارد، اما تعطیلات پیش رو شاید این رشد را کمی به تاخیر بیندازد.
منبع: تجارت نیوز
انتهای پیام/