به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد عامری متخصص رادیوتراپی انکولوژی و عضو هیئت علمی در اعتراض به مشکلات پیش آمده در حوزه
درمان بیماران مبتلا به سرطان اظهار کرد: رشته پرتودرمانی از سال ۵۳ تاکنون در ایران در حال ارائه کلیه خدمات غیر جراحی سرطان بوده که این روزها با توجه به مصوبات غیر منطقی شورای آموزش پزشکی و تخصصی دچار اختلال شدید در نحوه ارائه خدمات شده است و وزارت بهداشت هم با انکار تمامی مصوبات ۴۰ ساله خود در رابطه با کوریکولومهای آموزشی رشته رادیوتراپی انکولوژی ضمن دامن زدن به این اختلال راه سکوت را پیش گرفته است.
وی افزود: عدم پاسخ مستند و ارائه پاسخهای شفاهی ضدونقیض نشان از عدم تسلط کافی مسئولین دبیرخانه شورای تخصصی به رشتههای تخصصی و هم چنین مصوبات خود دارد. از جمله این مصوبات جدا سازی هیئت علمی و غیر هیئت علمی از نظر تواناییهای ارائه خدمات است در حالیکه هر دو گروه یک رفرانس را مطالعه کردهاند در بخشهای مشابه دوران دستیاری خود را گذرانده اند و یک آزمون را با موفقیت پشت سرگذاشتهاند؛ این مصوبات همچنین موجبات هدر رفت بودجههای آموزشی میشود بدون آنکه در آموزش متخصصان رادیوتراپی انکولوژی موثر باشد.
این متخصص پرتودرمانی سرطان ادامه داد: عمده این مصوبات درساعت ۱۱ صبح ۲۸ اسفند ۹۵ در شورایی که بیش از صد نفر عضو دارد تنها با حضور تعدادی انگشت شمار و آن هم به صورت تله کنفرانس به تصویب رسیده و از همان زمان دبیرخانه شورای آموزش پزشکی تخصصی روند عدم پاسخ گویی را پیش گرفته است.
سکوت وزارت بهداشت عامل آسیب به بیماران
وی افزود: پزشکان با این رویه که وزارت بهداشت پیش گرفته دچار ابهام در ارائه خدمات شدهاند و این مسئله آسیب به بیماران را میتواند به همراه داشته باشد.
متخصص پرتودرمانی اضافه کرد: پیرو پیگیری نامههای قبلی امروز به همراه تعدادی از پزشکان به وزارت بهداشت آمده تا مسئولین آموزشی این وزارتخانه را ملاقات کنیم که تاکنون این مسئله محقق نشده است.
کامبیز نوین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ارتباط با این مسئله اظهار کرد: اعتماد بیمار به پزشک را خدشه دار کرده اند و زمانی که یک پروتکل درمانی را پزشک مدتها برای بیماران اجرا کند و نتیجه منفی این پروتکل درمانی به همراه نداشته باشد ناگهان اعلام کنند آن خدمت توسط پزشک رادیوتراپی انکولوژی قابل انجام نیست و یا باید دورههای ویژهای را برای ارائه خدمت به بیمار بگذرانیم این شبهه را در بیماران ایجاد میکند که تاکنون نزد پزشکانی درمان میشدیم که صلاحیت لازم را دارا نبودند.
آسیب اعتماد بیمار به پزشک با مصوبات وزارت بهداشت
وی گفت: بیماران مبتلا به سرطان همچون بیماران گرفتار سرماخوردگی نیستند که تا درمان کنند دیگر مراجعه نکنند چرا که بیماران سرطانی تا آخر عمر تحت پیگیری پزشک قرار دارند و بیمارانی که از سالهای قبل مورد مداوا قرار دادهایم زمانی که به آنها اعلام کنیم دیگر نمیتوانیم اقدامات درمانی برای آنها انجام دهیم این ذهنیت را در آنها ایجاد میکند که تاکنون پزشکی که به آن ارجاع میکردند صلاحیت و توانایی لازم را نداشته و قطعاً در حق آنها اجحاف شده است و این موضوع اعتماد پزشک به بیمار را دچار آسیب میکند.
باید معلوم شود مزایای کوریکولوم جدید چیست؟
نوین بیان کرد: همچنین این موضوع تفرقهاندازی میان پزشکان را به همراه دارد و زمانی که عضو هیئت علمی و غیر هیئت علمی از یک دانشگاه فارغالتحصیل شوند و کسی که عضو هیئت علمی نباشد مجوز برخی از خدمات را به بیمار نداشته باشد چه توجیهی دارد؟! اقدام مطرح شده بسیار غیرمنطقی است و در کنار این مسئله باید معلوم شود مزایای کوریکولوم جدید چیست. متأسفانه تاکنون پاسخی ارائه نشده است.
وی تصریح کرد: بنابراین هر گونه خطکشی میان پزشکان باید مشخص باشد و روشن شود که هر کدام حیطه وظایف آنها چگونه است، ولی متأسفانه این مسئله بدون پاسخ مانده است. همچنین از طریق معاونت درمان دانشگاه مختلف مشکلاتی برای همکاران پزشک پیش آمده و اعلام شده دیگر نمیتوانند ارائه خدمت کنند. البته این مسئله در انتخاب پزشکان به صورت سلیقهای در دانشگاههای مختلف اعمال شده است.
گفتنی است؛ پس از عدم پاسخ گویی دبیرخانه شورای تخصصی به نامههای این پزشکان متخصص بیش از یک ماه است که پزشکان زیادی از اقصی نقاط مختلف کشور که نسبت به این موضوع اعتراض داشته حضوری اعتراض خود را اعلام کردهاند و خواهان پاسخ گویی هستند که تاکنون حاصل نشده است.
انتهای پیام/