سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایت یک مسیر/

توسعه سامانه‌های نوین آبیاری اولویت اصلی وزارت جهاد کشاورزی در ۴۰ سال اخیر/افزایش ۴۴ درصدی راندمان آبیاری در داخل مزارع

زارع گفت: با توجه به حساسیت نظام در تامین آب و غذای مورد نیاز، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری طی سال ۴۰ سال اخیر یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

عباس زارع مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را یکی از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی طی سال های بعد از انقلاب برشمرد و گفت: با توجه به تاکید ویژه مقام معظم رهبری درخصوص توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، از سال ۹۵ تا کنون منابع از صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص یافته است.

وی افزود: قبل از انقلاب مصرف بهینه از منابع آب و خاک و طرح آبیاری تحت فشار در حد محدود و در چند استان مورد توجه قرار گرفته بود در حالیکه بعد از انقلاب طرح توسعه سامانه نوین آبیاری به سبب حساسیت نظام و تامین آب و غذای کافی برای جمعیت روبه رشد به طور ویژه‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

زارع ادامه داد: با توجه به اهمیت امنیت غذایی و استفاده از منابع پایه به ویژه آب و خاک به نحو مطلوب، سرمایه گذاری مناسبی در خصوص زیرساخت‌های آب و خاک، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، احداث کانال بتون‌های آبیاری، زه کشی، احیا و مرمت قنوات و سایر پروژه‌های اولویت دار آبیاری تحت فشار و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در برنامه قرار گرفته است.

این مقام مسئول با اشاره به ضرورت تجهیز ۸.۵ میلیون هکتار از اراضی آبی اعم از سنتی و شبکه‌های مدرن گفت: اثر بخشی و افزایش بهره وری تجهیز سامانه‌های نوین آبیاری نسبت به سایر پروژه‌های آب و خاک از مزیت بیشتری برخوردار است به طوریکه با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در هر هکتار به طور متوسط ۴۴ درصد راندمان آبیاری در داخل مزرعه افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید: پیشنهاد اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار اعتبار به سامانه‌های نوین آبیاری


به گفته وی، با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در مزرعه شاهد افزایش ۳۰ درصدی محصول و کاهش ۳۰ درصدی مصرف نهاده‌های تولید اعم از سم و کود هستیم.

زارع با اشاره به اینکه توسعه سامانه نوین آبیاری در سال ۹۴ به عنوان یکی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت، بیان کرد: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است که سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی را در صورت تامین اعتبارات به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز کند.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: در سال ۹۶، برای هر هکتار آبیاری موضعی و قطره‌ای ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در اختیار بهره برداران قرار گرفت و در سال ۹۷ به دلیل افزایش قیمت لوازم و تجهیزات آبیاری با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، کمک بلاعوض به ۳۰ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح سامانه‌های نوین آبیاری در سال ۹۷ در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: تاکنون ۷۰ درصد این میزان تخصیص یافته است و امیدواریم که تا پایان سال مابقی اعتبارات تخصیص داده شود.

زارع در پایان تصریح کرد: بنابر آخرین آمار در سال ۹۷،  از مجموع ۲۳۰ هزار هکتار اراضی که باید تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گیرد، تاکنون ۱۰۰ هزار هکتار از پروژه سامانه‌های نوین در اراضی اجرا شده و مابقی بتدریج در صورت تخصیص اعتبارات اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

کمک بلاعوض  به بهره برداران  افزایش یافت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عباس گودرزی
۰۹:۴۴ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
سلام ، اگر آبی نباشد و مخازن زیر سطحی خشک و سختی خاک نفوذپذیری را کاهش دهد و فرسایش،خاک قابل کشت را نابود کند . چگونه می توانی شیوه نوین آبیاری را انجام دهی . لذا باید ابتدا به فکر تقویت آبهای زیر سطحی و افزایش نفوذ پذیری خاک باشیم و از هدر رفت ریزش اسمانی جلوگیری بعد شیوه صحیح مصرف را مطرح نماییم . این کار هم با کمک کشاورزان زیر نظر متخصصان با حفر چاه کم عمق در محل تجمیع آبهای ریزشی و ریختن قلوه سنگ درون آنها تا 40 سانتی سطح کشت و ایجاد آب بند های بتونی و خاکی در مسیر های مناسب