سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوامل موثر در ناباروری مردان+ درمان

یک کارشناس ارشد اپیدمیولوژی درباره علل بروز ناباروری در مردان توضیح داد و به بیان راه‌های درمان آن پرداخت.

محمدهادی انصاری کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوامل موثر بر ناباروری مردان، اظهار کرد: ناباروری به ناتوانی در بچه‌دار شدن بعـد از حـداقل یـکسـال ازدواج بـدون اسـتفاده از وسـایل پیشـگیری اطـلاق می‌شود؛ در حدود  ۸ تا ۱۲ درصد از زوج‌ها بدون فرزنـد هسـتند که ۳۵ درصد از ناباروری آنان فقط مربوط به مـردان است و در ۲۵ درصد موارد علاوه بـر مـردان زنـان نیـز نقـش دارند و زوج‌ها هردو نابارور هستند.

این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی بیان کرد: نابـاروری و مشـکلات فـردی و اجتمـاعی ناشـی از آن یکی از مسایل مهم زوج‌هاست و این امر از آن نظر قابل توجه است که علت ناباروری مردان فقط در ۴۰ درصد مـوارد قابل تشخیص است و در ۶۰ درصد موارد از نظـر پـاتولوژیکی قابل تشخیص نیست؛ بنـابراین درمـان نابـاروری در مـردان مشکل‌تر از زنـان اسـت بـه خصـوص در کشـور‌های در حـال  توسعه که با توجه به هزینه بالای درمان امکان انجـام آن کمتـر است.


بیشتر بخوانید: تاثیر چاقی در ناباروری مردان/ ١٥ درصد زوج‌ها در جهان مشکلات ناباروری دارند


التهاب پروستات؛ شایع‌ترین عامل موثر در ناباروری

انصاری با اشاره به اینکه عوامل زیادی در بروز ناباروری مردان موثر است، گفت: از شایع‌ترین عوامل موثر در ناباروری می‌توان به  التهــاب پروســتات، اورکیــت و واریکوســول اشاره کرد؛ همچنین بعضی از مطالعات اثرات مضر عوامل محیطی از جمله مـواد سمی، آفت‌کش‌ها و تشعشعات روی ناباروری مردان را نشـان داده و مشخص کـرده است کـه مـواد سـمی و آفـت کـش‌هـا می‌توانند در ناباروری نقش داشته باشند.

نقش پررنگ استعمال دخاینات در ناباروری

وی با تاکید بر اینکه استعمال دخاینات در ناباروری موثر است، ادامه داد: اسـتعمال دخانیات می‌تواند با نابـاروری مـردان ارتبـاط داشـته باشـد.

این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی با بیان اینکه عوامـل محیطـی می‌تواند از جمله عوامل مؤثر بر ناباروری مردان باشد، افزود: بیمـاری واریکوسـل که به دلیل  پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) اندام جنسی مردان رخ می‌دهد در ناباروری تاثیرگذار است، اما خوشبختانه این بیماری را می‌توان با عمل جراحی درمان کرد.


بیشتر بخوانید: قاتلان باروری مردان را بشناسید


انصاری با اشاره به اینکه  بیمـاری فتـق یکی از علت‌های ناباروری در مردان است، تشریح کرد: ارتبـاط معنی‌داری بین مصرف رانیتیدین و ناباروری وجود دارد؛ سابقه بیماری فتق، واریکوسـل و مشـاغل یـدی و همچنـین مصـرف داروی رانیتیـدین را می‌توان از جملـه عوامل خطـر نابـاروری در مردان در نظر گرفت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سام
۰۰:۴۷ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
زنده باد انقلاب اسلامی ایران عزیز درود بر مردم انقلابی ایران 40 سالگی انقلاب مبارک به کوری چشم حسودان