سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در اقدامی حیرت انگیز؛ معادن سیارک‌های منظومه شمسی حفاری می‌شوند+ تصاویر

کارشناسان تصمیم دارند در آینده با احداث ایستگاه فضایی داخل سیارک‌ها از گرانش فضایی برای حفاری معادن عمق سیارک‌ها استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که می‌توان با ساخت ایستگاه فضایی درون مرکز سیارک‌ها به حفاری از عمق آن و استخراج منابع معدنی منحصر به فرد فضایی پرداخت.
 
انجام عملیات استخراج و فعالیت‌های مرتبط با حوزه معدن بر سطح سیارک‌ها به دلیل نبود گرانش امکان پذیر نیست، اما با ساخت بنا درون سیارک می‌توان از منابع غنی آن بهره برد.
 
به گفته محققان ساخت ایستگاه فضایی درون سیارک‌ها سبب می‌شود تا نوعی گرانش مصنوعی ایجاد شود و به این ترتیب حفاری امکان پذیر می‌شود.
 

کارشناسان امیدوار هستند نسل آینده ایستگاه‌های فضایی با توجه به قابلیت‌های ویژه سیارک‌های فضایی درون این اجرام سماوی منحصربه فرد ساخته شود. محققان اثبات کرده‌اند امکان ساخت ایستگاه فضایی در عمق سیارک‌ها وجود دارد، هر چند که نیاز به پیشرفت فناوری و مهندسی دقیق برای ساخت و استقرار سازه و تجهیزات فضایی مورد نیاز است که تا چند دهه آینده محقق نخواهد شد.

با وجود مطرح شدن این بحث گروهی دیگر از کارشناسان اعلام کرده‌اند سنگ‌های فضایی قابلیت اتکا برای ساخت ایستگاه‌های فضایی را ندارند.

برای ایجاد گرانش مصنوعی در یک سیارک فضایی که وضعیتی مشابه سطح کره مریخ ایجاد شود، باید سیارک از جنس سنگ جامد باشد و هر یک تا سه دقیقه یک بار دارای گردش باشد تا گرانش کافی را تولید کند.

اگر سیارکی دارای چنین قابلیتی شود گرانشی مشابه با سطح مریخ تقریبا ۳۸ درصد گرانش زمین ایجاد خواهد شد.
 

طرح این نظریه به وسیله دانشمندان دانشگاه وین دراتریش مطرح شده است، از جمله مزایای ساخت ایستگاه فضایی درون سیارک‌ها جلوگیری از آسیب تجهیزات و ساکنان ایستگاه فضایی در اثر تشعشع‌های کیهانی و نیز امکان حفاری درمعادن است.

کارشناسان در جست و جوی سیارکی هستند که به اندازه کافی پایدار باشد و بتوان از کل آن برای ساخت ایستگاه فضایی زیر زمینی استفاده کرد، به گفته محققان تعداد زیادی سیارک در مدار‌های دور و نزدیک به سیاره زمین در گردش هستند که دارای منابع معدنی گران‌بهایی درون خود هستند. از جمله مشهورترین مواد کانی موجود در سیارک‌ها می‌توان کربن، سیلیکون و انواع فلز‌ها را نام برد. از فلز‌های بسیار فراوان در اجرام آسمانی که در زمین قیمتی بالا دارند می‌توان پلاتین، نیکل، آهن و طلا را نام برد که در سیارک‌های بر پایه عنصر فلز وجود دارند.

کارشناسان اعتقاد دارند در آینده شرکت‌های پیشرو در صنایع فضایی می‌توانند با ارسال کاوشگر به سیارک‌ها و منفجرکردن آن‌ها به استخراج منابع غنی معدنی بپردازند و فلز‌های استخراج شده را برای فروش به زمین منتقل کنند.

گروهی از مخالفان این طرح اعلام کرده‌اند انجام آن می‌تواند سبب سقوط اقتصاد جهانی و برهم خوردن توازن قیمت‌ها، بازار‌های جهانی و بورس‌های بین المللی شود.

حفاری معدن روی سطح بیشتر سیارک‌ها اکنون غیرممکن است، زیرا گرانش موجود در سطح سیارک برای استفاده ماشین آلات حفاری کافی نیست و نیاز به ایجاد نوعی گرانش مصنوعی برای تولید وضعیت پایدار است.

اما با ساخت ایستگاه فضایی درون سیارک، ماشین‌های حفاری قادر به ایجاد وضعیت شبیه سازی شده گرانشی هستند و می‌توان به استخراج سنگ‌ها پرداخت.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

ساخت ایستگاه فضایی داخل سیارک‌های منظومه شمسی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.