وی ادامه داد: یک فاصله قیمتی میان محصول درب کارخانه و مصرف کننده وجود داشت که سود آن به جای تولید کننده، نصیب واسطهها میشد. اما بعد از راه اندازی بورس فلزات فضا تغییر کرد و این بورس با کارکردهای موثر خود توانست قیمت فولاد را واقعی کرده و به حاشیه بازار بیاورد؛ در واقع پس از راه اندازی بورس فلزات بود که فضای رقابتی برای خرید و فروش فولاد و سایر فلزات ایجاد شد.
بیشتر بخوانید: 10 میلیون تن فولاد، مازاد بر نیاز کشور تولید میشود/ چرا رانت بازی در بازار فولاد داغ تر شد؟
دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد تصریح کرد: در آن زمان شرکتهای پیمانکاری و دولتی مشکلات عدیدهای به منظور رعایت تشریفات در خرید و فروش محصولات فولاد داشتند و علاقهمند به ترک تشریفات زمان بر و ناکارآمد بودند که این فضا را بورس کالا در اختیار آنها قرار داد.
خلیفه سلطان افزود: شرکتهای سهامی عام یا دولتی که میخواستند حجم زیادی از آهن آلات و یا کالاهایی دیگر را خریداری کنند، با تشریفات طولانی مدت مواجه بودند و تا میخواستند این تشریفات را برگزار کرده و محصول مورد نیاز خود را خرید کنند، قیمتها دچار تغییر میشد، بنابراین یک روند پردردسر و طولانی برای شرکتهای بزرگ وجود داشت تا بتوانند محصول مورد نیاز خود را با تشریفات خاص خریداری کنند.
وی اضافه کرد: همین پروسه برای شرکتهای فروشنده هم وجود داشت به طوری که شرکتهای فروشنده هیچ مکانیزم شفاف و مشخصی نداشتند که بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند که بورس کالا این امکان را برای فروشندگان و تولید کنندگان فراهم کرد؛ از آن زمان بود که فروشندگان توانستند محصولاتشان را با حجم زیاد و با قیمت مناسب به فروش برسانند و بخش اعظمی از سود به جیب تولیدکننده رفت.
وی تصریح کرد: بورس کالا یک ساختار توسعهای در اقتصاد و صنعت کشور بوده است به طوری که ساختارهای توسعهای که خدمات صحیح، به موقع، منطقی، تعریف شده و در چارچوبی ارائه میکنند، نقش بسزایی در رشد اقتصاد کشور ایفا میکنند که بورس کالا یکی از آن خدمات توسعهای به صنعت در سالهای گذشته بوده است.
خلیفه سلطان به ابزارهای مالی بورس کالا مانند استفاده از قراردادهای آتی اشاره کرد و گفت: به سهم خود به شدت طرفدار استفاده از ابزارهای مالی بورس کالا در صنعت فولاد هستم، زیرا حداقل سود راه اندازی این ابزارهای مالی برای واحدهای تولیدی، نشان دادن مسیرهای جدید برای تامین نقدینگی است که امیدوارم این ابزارهای مالی از جمله قراردادهای آتی به زودی روی محصولات فولادی اجرایی شود.
انتهای پیام/