سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چهل چراغ روشن؛

دوران جهنمی کپرنشینان کرمان ۴۰ سال است که تمام شده

کافیست یک روز در میان مردمان محروم جنوب کرمان باشید تا تفاوت آنچه امروز می‌بینید و آنچه در گذشته بوده است را از نزدیک ببینید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، نیازی نیست به روستا‌های دور دست بروید، حتی ساکنان مراکز شهرستان‌های جنوب کرمان هم می‌توانند خاطرات تلخ و محرومیت‌های گسترده جنوب کرمان را برای هر شنوده‌ای بیان کنند.

خان پروری و تقسیم اراضی مستعد کشاورزی جنوب کرمان در بین افرادی خاص و قانون ظالمانه اصلاحات اراضی، عملا مردم جنوب کرمان را قبل از انقلاب به افراد زیر دستی تبدیل کرد که پس از گذشت دهه‌های متوالی هنوز هم فلاکت و فقر رعیت و ارباب را به یاد دارند، اما این روز‌های روزگار دیگری در جنوب کرمان رقم خورده است.

اگر مقایسه‌ای از سال‌های اخیر با گذشته جنوب کرمان داشته باشیم به وضوح توسعه این بخش از استان را می‌توان مشاهده کرد.در حالی که پیش از این جنوب کرمان شامل دو شهرستان جیرفت و کهنوج بود، اما هم اکنون با اصلاحات صورت گرفته شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد، منوجان، رودبار، قلعه گنج، کهنوج و فاریاب شکل گرفته است و هر یک بودجه جداگانه و مصوب برای طرح‌های ملی، استانی و شهرستانی دارند.

نماد فقر در جنوب کرمان کپرنشینی بود، اما ۹۰ درصد کپر‌های جنوب کرمان طی طرح‌های هادی و طرح‌های کپرزدایی در جنوب کرمان با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن حذف شده اند و به جای آن‌ها خانه‌های مستحکم بنا شده، توسعه طرح‌های بالا دستی و پایین دستی کشاورزی، واگذاری زمین‌ها به کشاورزان، فعال کردن معادن جنوب کرمان، توسعه راه ها، راه اندازی فرودگاه جنوب کرمان، کلنگ زنی راه آهن جنوب کرمان، توسعه طرح‌های عمران شهری، احداث دانشگاه‌ها و ایجاد هتل‌ها زمینه را برای توسعه عمرانی این مناطق بیش از پیش مهیا کرده است.

هر چند هنوز در روستا‌های دور افتاده کپر‌ها وجود دارند، اما چند روز قبل در قالب یک قرار داد بین کمیته امداد و بنیادمسکن قرار شد ۱۰ هزار خانه جدید در جنوب استان کرمان با هدف حذف خانه‌های کپری و فقر احداث شود.

آنچه که در این میان قابل توجه بود اجرای طرح‌های هادی در روستا‌ها و شهر‌های کوچک است که در همین قالب هزاران خانه مقاوم سازی شدند و در استانی که با یک زمین لرزه کوچک خسارت‌های زیادی برجای می‌ماند حالا زمین لرزه‌های ۵ ریشتری نیز خسارتی به بار نمی‌آورد.

خانه دار شدن هزاران نفر از جوانان جنوب کرمان، روستاییان و توسعه زیر ساخت‌ها حالا فصل جدیدی را پیش روی مردم جنوب استان کرمان آغاز کرده است و آینده‌ای روشن در مقابل مردم قرار گرفته است.

خانه دار شدن هزاران نفر از جوانان جنوب کرمان، روستاییان و توسعه زیر ساخت‌ها حالا فصل جدیدی را پیش روی مردم جنوب استان کرمان آغاز کرده است

فرماندار جیرفت در این خصوص می‌گوید: طرح کپر زدایی در جنوب کرمان یکی از اقدامات خوبی که انجام شد و موجب آبادانی روستا‌ها و ایجاد مهاجرت معکوس در جنوب کرمان شد.

احمد امینی روش افزود: خوشبختانه در این طرح ۴۵ هزار نفر کپر نشین خانه دار شدند و بخش قابل توجهی از محرومیت‌های جنوب کرمان از بین رفته است.

وی بیان کرد: توسعه امکانات زیر بنایی در شهرستان‌های جنوبی کرمان یکی از اقدامات مهمی است که در دولت‌های گذشته و دولت فعلی در دستور کار قرار گرفته است و هم اکنون نیز طرح‌های اقتصاد مقاومتی برمبنای توانمندی‌های بومی در این مناطق در حال انجام است.

فرماندار قلعه گنج که شهرستان محل مسئولیتش پایلوت اقتصاد مقاومتی است می‌گوید: با توجه به ضروریت اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی در شهرستان در راستای رفع محرومیت در این منطقه طی سال‌های اخیر اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.

عطا ناوکی افزود: انتخاب معین‌های اقتصادی از بین شرکت‌های توانمند بخش خصوصی در استان کرمان توانسته بخشی از مشکلات را رفع کند ضمن اینکه اجرای طرح‌هایی برمبنای توان مندی‌های بومی مردم در زمینه‌های دامداری با وارد کردن نژاد‌های برتر دام از خارج از کشور، احداث هتل کپری، ترویج صنایع دستی، ترویج کشاورزی با تکیه بر کشت‌های مطلوب و اقتصادی در شهرستان موجب اشتغال زایی در این شهرستان شده است.

وی بیان کرد: توسعه این اقدامات میتواند در آینده محرومیت و فقر را در این شهرستان ریشه کن کند و در همین راستا هم اکنون شاهد توسعه اشتغال و بازگشت جوانان متخصص بومی به شهرستان و اقتصاد پویا و صادرات محصولات قلعه گنج به استان‌های مختلف هستیم

جنوب استان کرمان در سال‌های اخیر گام‌های مهمی برای رفع محرومیت‌های عمیق و تاریخی این مناطق برداشته است و این مهم با توجه به اراده راسخ مسئولان برای رفع کامل محرومیت در روستا‌های دور افتاده می‌تواند در آینده نزدیک این منطقه را به قطب اقتصادی منطقه تبدیل کند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ب

کپرنشینی  روستاهای کرمان در زمان قبل از انقلاب

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.