مصطفیقلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در تشریح آخرین وضعیت معاملات مسکن تهران و کل کشور به ایسنا گفت: از یکم تا پانزدهم بهمن ماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۵۳۶۷ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به امضا رسیده که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۵۴ درصد کاهش یافته است. همچنین در همین مدت ۶۳۱۶ اجارهنامه امضا شده که از کاهش ۱۳ درصدی نسبت به ۱۵ روز ابتدای بهمنماه ۱۳۹۶ حکایت دارد.
وی افزود: از یکم تا پانزدهم بهمن ماه ۱۳۹۷ در کل کشور نیز ۲۷ هزار و ۲۷۳ قرارداد خرید و فروش منعقد شده که افت ۲۰ درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل را نشان میدهد. در ۱۵ روز ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۷ همچنین ۲۱ هزار و ۳۱۶ قرارداد اجاره در کل کشور به امضا رسیده که کاهش ۹ درصدی را نسبت به ۱۵ روز ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۶ نشان میدهد.
خسروی: ثبات ارز در تحرک نسبی بازار مسکن اثرگذار بوده است
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه آمار در سطح تهران و کشور نشاندهنده آن است که سرعت کاهش معاملات گرفته شده است، گفت: با توجه به ثبات نسبی بازار ارز که عاملی اثرگذار در قیمت مسکن محسوب میشود و همچنین افت بازده سرمایه در بورس، انتظار میرود سرمایهها به تدریج وارد بازار مسکن شود. البته جهش قیمتی برای سال آینده پیشبینی نمیشود، اما افزایش متناسب با نرخ تورم، قابل پیشبینی است.
به گفته خسروی، کانال مالی بین ایران و اروپا (INSTEX) که در روزهای اخیر ایجاد شد نیز میتواند به رونق در اقتصاد کلان و متعاقباً بازار مسکن کمک کند. پیشبینی میشود با تثبیت این ساز و کار در ماههای آینده شاهد تحرک در خرید و فروش ملک باشیم.
بیشتر بخوانید:بازار مسکن چه زمانی به ثبات میرسد؟
وی تاکید کرد: مشاوران املاک به هیچ عنوان از التهاب بازار مسکن خوشحال نمیشوند؛ زیرا نوسانات شدید قیمتی در بازار ملک به کاهش معاملات و خروج سرمایه از این بخش میانجامد. امیدواریم سال آینده شاهد ثبات قیمت مسکن باشیم، اما باید این واقعیت را در نظر داشت که هر نوع تغییر در بخش حاملهای انرژی، کاهش ساخت و ساز یا شوک در بازارهای ارز یا طلا میتواند در بازار مسکن اثرگذار باشد. البته رویکرد اخیر وزارت راه و شهرسازی مبنی بر رونق ساخت و ساز میتواند مقداری از فشار تقاضا بکاهد و این بازار را آرام کند.
تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ
خسروی با بیان اینکه عرضه مسکن لوکس در شهر تهران به اندازه کافی صورت گرفته است گفت: طبق آمار سال ۱۳۹۵ در استان تهران ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد که بخش عمده آن به خانههای لوکس بزرگ متراژ در مناطق شمالی تهران مربوط میشود. از سوی دیگر تقاضای واقعی را در مناطق ارزان قیمت برای واحدهای کوچک متراژ شاهد هستیم؛ لذا به سرمایهگذاران پیشنهاد میشود تمرکز خود را برای ساخت و ساز این نوع واحدها قرار دهند. نوسازی بافت فرسوده نیز میتواند به ایجاد تعادل در بازار مسکن منجر شود.
به گزارش ایسنا بر اساس اعلام بانک مرکزی در دی ماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۶۷۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۴ دهم و ۶۴.۶ درصد کاهش را نشان میدهد. همچنین در ماه مورد نظر متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران، ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته ۲.۵ درصد و ماه مشابه سال قبل ۹۰.۸ درصد افزایش یافته است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/