به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،وحید قبادیدانا رییس سازمان بهزیستی امروز سهشنبه (۱۶ بهمن ماه) در دیدار با نماینده، ولی فقیه در کردستان که در این شهر انجام شد، با اعلام اینکه سازمان بهزیستی کشور تنها متولی امور معلولین در کشور است، گفت : هماکنون یک میلیون و ۴۱۵ هزار معلول در سطح کشور شناسایی و برای آنان پرونده تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه به ۸۰۰ هزار نفر از معلولان که معلولیت شدیدی دارند، مستمری پرداخت میشود، افزود: بخش کوچکی از این تعداد، شامل دریافت حق پرستاری نیز شده و کمک هزینههای درمانی نیز به آنان پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۹۲ درصد از تصدیگریهای بهزیستی به مراکز نگهداری خیریه و مردمی واگذار شده است، تصریح کرد: در راستای کمک به این نهادها یارانههایی نیز از سوی دولت پرداخت میشود.
وی با ذکر اینکه اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی، بیکاری، حاشیهنشینی پنج آسیبهای اجتماعی است که در کشور وجود دارد، اضافه کرد: خارج از بحثهای روتین تلاشهایی برای رسیدگی به این امور صورت گرفته است.
قبادیدانا طلاق، حاشیهنشینی و آسیبهای ناشی از این دو چالش را خاص استان کردستان دانست و ادامه داد: همایش ملی در سال گذشته برگزار شد که بر اساس آن تلاش شد تا بیم و امیدهای وضع موجود سنجیده شود.
وی با اعلام اینکه تلقی مردم از وجود آسیب بیش از وجود آسیب است، افزود: میزان ۵۴ درصد از مردم درک وجود آسیب اجتماعی را داشتهاند که درصد واقعی آسیبهای اجتماعی در کشور کمتر از ۲۳ درصد است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اذعان به اینکه سامانه سراج در مجموعه سازمان بهزیستی در راستای رصد و علتیابی فاکتورهای خطر و آسیبهای اجتماعی راهاندازی میشود،افزود: باید توجه داشت که با تکیه بر بنیاد خانواده میتوان از آسیبهای اجتماعی پیشگیری کرد.
وی رسالت سازمان بهزیستی را معطوف به پیشگیری قبل از وقوع آسیب اجتماعی دانست و گفت: در ادامه از طریق توانمندسازی افراد در راستای کاهش آسیبها گام برداشته میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با ذکر اینکه دو سوم معلولیتها بر اثر سوانح رانندگی است، افزود: در کردستان پرت شدن از درخت و سقوط نیز بر این آمار اضافه میشود که با آگاهسازی، تبلیغات و فرهنگسازی میتوان این تلفات را کاهش داد.
وی بیماریهای ژنتیک را دیگر عامل معلولیت دانست و افزود: اگر غربالگری ژنتیک به بصورت اجباری صورت پذیرد، گروههای پرخطر مشخص میشوند و میتوان آن را در کاهش آمار معلولان لحاظ کرد.
قبادیدانا با تأکید بر اینکه اجباری بر عدم ازدواج برای افراد مشکوک به بیماریهای ژنتیکی وجود ندارد، اعلام کرد: با توجه به قیمت بالای آزمایشات تلاش شد تا انجام این آزمایشات برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی رایگان انجام شود.
وی در بحث اشتغال و مسکن، گفت: تا سال ۸۵ حدود ۶۰۰ واحد مسکونی از سوی سازمان بهزیستی برای مددجویان ساماندهی شده بود که تاکنون در مجموع یکصدهزار واحد ساخته شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه ۵۳ هزار واحد مسکونی مددجویی در حال ساخت است، اضافه کرد: ۱۱۳ هزار خانوار در نوبت دریافت مسکن مددجویی هستند.
وی با یادآوری اینکه در خصوص مسکن دو معلولها رایزنیهای صورت گرفته است، گفت: پنج هزار مسکن به این زمینه تخصیص یافته و واگذار شد.
قبادیدانا با هشدار اینکه طلاق در حال حاضر از حالت تابو خارج میشود، افزود: در این زمینه نیاز به فعالیتهای فرهنگی است تا بتوان هر یک از فاکتورهای خطرآفرین را کاهش داد.
وی در ادامه ضمن گرامیداشت ایام دهه مبارک فجر، افزود: طی چهار دهه اخیر فعالیتهای خوبی صورت گرفته است که باعث گردیده امروز این مشکلات کاهش یافته و بسیاری از معلولان ساماندهی شوند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به افزایش جمعیت سالمندان هشدار داد و یادآور شد: غربالگریهای بینایی و شنوایی از جمله مواردی بود که در گذشته وجود نداشته و امروزه دنبال میشود.
وی با بیان اینکه در کتاب ۴۰ سالگی انقلاب در حوزه بهزیستی که روز گذشته رونمایی شد به برخی اقدامات انجام شده از سوی سازمان بهزیستی اشاره شده است، اظهار داشت: عزم خوبی برای رفع کاستیها شکل گرفته که همکاری و مشارکت همگان را میطلبد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مستمریها در دولت سه برابر شده است، گفت: اهتمام جدی مبنی بر ارائه خدمات حمایتی شکل گرفته است.
وی مخارج رسیدگی به معلولان را برای خانودهها بسیار بالا توصیف و تأکید کرد: اماکن عمومی و ادارات باید بستر و فضای مناسب را برای حضور خود معلولین در جامعه فراهم سازند تا معلولین خود بتوانند کارهای خود را مدیریت کرده و انجام دهند.
انتهای پیام/ت