سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی تفاوت‌ بین پولیش و واکس خودرو

برخلاف تصور عموم در خودرو‌های جدید باید طبق یک برنامه منظم و با توجه به توصیه‌های کمپانی سازنده از واکس استفاده شود؛ اما تا زمانی که خودرو دچار خط و خش نشده و رنگ آن مات نشده، نباید از پولیش استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تمیز و زیبا نگه داشتن اتومبیل از جمله عوامل مهم در جهت نگهداری و حفاظت از خودرو محسوب می‌شود که بیشتر دارندگان اتومبیل این موضوع را در اولویت اول یا دوم خود قرار می‌دهند و ابزار آن نیز استفاده از پولیش و یا واکس خودرو است. اما نکته‌ای که در این میان مطرح می‌شود این است که چه تفاوتی بین این دو راهکار وجود دارد که امروز قصد داریم تا به بررسی آن بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

پولیش و واکس خودرو

راه‌های زیادی برای حفظ زیبایی خودرو وجود دارد که هم می‌توانید خودتان آن‌ها را انجام دهید و هم یک متخصص،  برخی کار‌ها جنبه حفاظتی و برخی دیگر جنبه ترمیمی دارند.


این مطلب را از دست ندهید: چگونه خودرو خود را پولیش کنیم؟


پولیش و واکس نیز، از جمله کار‌های ترمیمی هستند که هر کدام با هدف خاصی صورت می‌گیرند.

پولیش چیست؟

رنگ روی بدنه خودرو، در واقع ۸ تا ۱۰ لایه از رنگ است که روی هم قرار می‌گیرند و اصطلاحا روی ورق بدنه خودرو را پوشش می‌دهند، پولیش بدنه، یک لایه از این رنگ را بر می‌دارد و در نتیجه بدنه خودرو براقتر می‌شود، پولیش لزوما باید توسط متخصص انجام شود، زیرا زمان بندی مشخصی برای پاک کردن مواد وجود دارد.

انجام پولیش به دفعات، به رنگ بدنه آسیب می‌رساند. کسانیکه می‌خواهند بدنه خودرو زیباتر جلوه کند، معمولا از واکس پولیش استفاده می‌کنند.


این مطلب را از دست ندهید: آشنایی با نحوه نگهداری تایر اتومبیل


پولیش خودرو مایعی است که بر روی سطوح رنگ شده و به منظور از بین بردن خط و خش‌ها و آلودگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکثر پولیش‌ها حاوی واکس نیز می‌باشند تا جلا و درخشندگی لازم را به بدنه خودرو بدهند.

شما می‌توانید مایع پولیش را هم با دست و هم با دستگاه پولیش برقی یا بافر و با استفاده از یک تکه پارچه نرم روی بدنه بمالید. گفتنی است، وسایل جانبی زیادی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را روی دریل یا دیگر ابزار‌های برقی نصب و بدین ترتیب آن‌ها را به دستگاه پولیش تبدیل کنید.


ببینید: گرانقیمت ترین خودرو‌ی جهان


اکثر تولیدکنندگان مواد پولیش توصیه می‌کنند به منظور از بین بردن خط و خش‌ها، چند لایه پولیش را با کمترین میزان فشار روی بدنه بمالید.

واکس خودرو چیست؟

واکس خودرو که به دو صورت مایع و چسبی عرضه می‌شود، ممکن است از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته شود. حالت چسبی که شکل سنتی واکس است، با افزایش درخشندگی یک لایه محافظ نیز، روی رنگ خودرو ایجاد می‌کند. واکس از فرسایش رنگ خودرو در اثر اشعه فرابنفش نیز جلوگیری می‌کند.

این ماده محافظ، شروع اکسایش و زنگ زدگی را به تاخیر می‌اندازد. واکس مایع نیز، عملکردی مشابه واکس چسبی دارد.


این مطلب را از دست ندهید: چگونه در فصل سرما هزینه نگهداری خودرو را کاهش دهیم؟


در هر دو حالت، واکس را باید روی بدنه خودرو بمالید و پس از آنکه حالت مات و کدر پیدا کرد، آن را با پارچه تمیز پاک کنید. مقدار واکس به جا مانده، با ایجاد یک لایه درخشان و براق، تا چند ماه از رنگ خودروی شما محافظت می‌کند.

انواع واکس خودرو

  • واکس مایع

واکس مایع یا Liquid Wax ساده‌ترین نوع واکس برای جلا دادن بدنه خودروست، اما به نسبت واکس‌های نرم و سخت دوام کمتری دارد، به خاطر همین ماندگاری کوتاه، بعد از هر بار شستن ماشین با مواد شوینده از واکس مایع استفاده می‌شود.

  • واکس نرم

بسیاری از افراد به خاطر راحتی در استفاده، سطح پوشش دهی مناسب از واکس نرم یا Soft Wax استفاده می‌کنند. ماندگاری این نوع واکس‌ها از نوع مایع بیشتر است.

  • واکس سخت

این نوع واکس دارای اثر و ماندگاری بیشتری نسبت به انواع دیگر است، به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکس سخت یا Hard Wax را می‌توان هز شش ماه یک بار استفاده نمود. به هنگام استفاده، مراحل واکس زدن باید به درستی رعایت شوند.

شباهت‌ها و تفاوت‌های بین پولیش خودرو و واکس

اگرچه واکس و پولیش هر دو با هدف ایجاد ظاهری تمیز و براق مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما عملکرد متفاوتی دارند. هنگام واکس زدن یک لایه محافظ روی رنگ خودرو ایجاد می‌کنید، اما پولیش کردن یک لایه بسیار نازک از رنگ خودرو را برمی‌دارد. به همین دلیل، در بیشتر مواقع واکس بعد از پولیش استفاده می‌شود تا از رنگ جدید محافظت کند.


این مطلب را از دست ندهید: روش‌های موثر برای بالا بردن عمر خودرو


از دیگر تفاوت‌های این دو ماده می‌توان به این نکته اشاره کرد که برخلاف واکس نیازی نیست پولیش را از روی بدنه خودرو پاک کنید. برخی مواقع از پولیش فقط برای برخی رنگ‌ها می‌توان استفاده کرد، در حالی که واکس برای تمامی رنگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در رنگ‌های تیره برای جلوگیری از پریدن رنگ و در رنگ‌های روشن برای حفظ جلا و درخشندگی از پولیش استفاده می‌شود.

کدام یک بهتر است؟!

انتخاب پولیش یا واکس تا حد زیادی به خودرو و هدف مالک بستگی دارد. برخلاف تصور عموم در خودرو‌های جدید باید طبق یک برنامه منظم و با توجه به توصیه‌های کمپانی سازنده از واکس استفاده شود؛ اما تا زمانی که خودرو دچار خط و خش نشده و رنگ آن مات نشده، نباید از پولیش استفاده کرد. کاربرد مرتب واکس، نیاز به پولیش را تا چند سال از بین می‌برد.


این مطلب را از دست ندهید: راهکارهای موثر در جلوگیری از افزایش استهلاک خودرو


برای رنگ‌های قدیمی، به منظور دستیابی به بهترین نتیجه، باید از واکس و پولیش به صورت همزمان استفاده کنید. چنانچه بخواهید رنگ خودرو را در شرایط فعلی نگه دارید، استفاده از واکس کافی است. اما توجه داشته باشید که بعد از پولیش کاری حتما از واکس استفاده کنید، چرا که پولیش خودرو را در برابر اکسایش و فرسایش آسیب‌پذیر می‌کند.

راهکار‌هایی بجز واکس و پولیش

اگرچه واکس و پولیش از رنگ بدنه محافظت می‌کنند و به آن جلا و درخشندگی می‌بخشند، اما در برخی شرایط دیگر این مواد جوابگو نیستند و خودرو باید مجددا رنگ‌آمیزی شود. در چنین شرایطی بهتر است بعد از رنگ‌آمیزی از واکس و پولیش استفاده کنید تا بدنه خودرو حالت طبیعی خود را به دست آورد.


این مطلب را از دست ندهید: نکات مهم در نگهداری بهتر خودرو


گفتنی است، برای داخل کابین نیز، انواع مختلفی از واکس و پولیش و مواد پاک‌کننده وجود دارد که از سطوح داخلی در برابر گرد و خاک، نور و گرما محافظت می‌کنند.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.