صالحی پس از بازدید از این سینما، با حضور در جمع خبرنگاران و علاقهمندان درباره مطابقت فیلمهای ارائه شده در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، گفت: جشنواره سینمایی فجر به عنوان بزرگترین اتفاق سینمایی کشور و به نوعی یکی از بزرگترین و بهترین برنامههای فرهنگی کشور است که همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی طبعاً اهمیت مضاعفی پیدا کرده است.
او افزود: تلاش شده به مرور در سالهای گذشته و به خصوص امسال، این جشنواره تنها متمرکز بر تهران نباشد و به اتفاقی تبدیل شود که در کل کشور دیده شود. در استانها، مراکز استانها و شهرستانهای مختلف که جشنواره در حال برگزاری است، شور و نشاط علاقهمندان را در ارتباط با جشنواره فجر میبینیم.
صالحی با اشاره به ظرفیت استان خراسان، بیان کرد: در فضای استان خراسان هم سالنهای بیشتری وجود دارد و فیلمهای بیشتری به نمایش در میآید تا عملاً این رویداد بزرگ سینمایی کشور را در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار کرده و جشن بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نسل جوانی که پس از انقلاب در سینمای ایران رشد کرده است، گفت: در مجموع امسال در جشنواره سی و هفتم، نسل جوانی که رویشهای پس از انقلاب سینمای ایران هستند در فضای سینمای کشور دیده میشوند که رویشها و فرآوردههای انقلاب اسلامی است.
او ادامه داد: در عرصه سینما ما تجربه طولانی نداشتیم و با انقلاب اسلامی اتفاق قابل توجهی در برخی از حوزهها رخ داد که یکی از مهمترین آن حوزهها سینماست.
صالحی با اشاره به فیلمسازان و سینماگرانی که در جشنواره امسال حضور دارند، توضیح داد: در جشنواره سی و هفتم عمدتا افرادی هستند که در بین مردم به عنوان سینماگران نسل انقلاب یاد میشوند، این خلاقیتی که پدید آمده باعث شده تا سینمای ایران به یکی از افتخارات هویتی و اجتماعی کشور تبدیل شده و در بسیاری از نقاط جهان، ایران را با سینمای آن میشناسند. همچنین نسلی در این سینما پدید آمده است که برآمده از خود جمهوری اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد با تاکید بر اینکه همچون سال گذشته فیلمی را ندیده است، گفت: تصمیم بر این بوده تا من فیلمها را نبینم که احیاناً نگاه شخصی در امور انتخاب و داوری دخالت پیدا نکند. هیأت انتخاب و داوران مسیر را تعریف کرده و پیش بردند و در مجموع فیلمهای مختلف با سبکها و ژانرهای مختلف انتخاب شدند و این مسئله ذوقها و تنوعهای مختلفی را ایجاد میکند. اگر بخواهیم سینمایی رو به پیشرفت داشته باشیم باید از سبکها و گونههای مختلف بهرهمند باشیم.
او با اشاره به تنوع مضامین سیاسی و اجتماعی فیلمهای حاضر در جشنواره سی و هفتم، بیان کرد: در فضای موضوعات مرتبط با بحثهای اجتماعی، سیاسی و انقلابی فیلمهای خوب و مطرح وجود دارند.
صالحی از فاصلهای که سینمای ایران با قله مدنظر دارد، گفت: به نظر میآید ما هنوز با قله سینمایی خود از نظر مضمونی و فرم فاصله داریم، اما پیشرفتهای خوبی را داشتهایم و امیدواریم که نقایص ما برطرف شده و پتانسیل ما افزایش پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد درباره لزوم رعایت عدالت فرهنگی در نقاط مختلف کشور، توضیح داد: یکی از نکتههایی که همواره مدنظر است لزوم رعایت عدالت در نقاط مختلف کشور است و طبیعتاً زیرساختهای لازم باید فراهم شود. بخش اول که مصرف فرهنگی است، تلاش میشود با این نگاه که ملاحظه میکنید در مراکز استانها شاهد تفاوتی نسبت به گذشته از نظر تعداد فیلمها، تعداد سالنها و... باشیم.
او اضافه کرد: بخش دیگر هم فضای برگزاری رویدادهاست که طبیعتاً زیرساختهایی را لازم دارد و خوشبختانه برخی از استانها در مسیر خوبی حرکت کردند و زیرساختهایی را در زمینه سالنهای سینما برایشان در نظر داریم که یکی از آنها استان خراسان و شهر مشهد است و این مسئله فرصتی را برایمان فراهم میکند تا رویدادهای خاصی را نیز اینجا برگزار کنیم.
انتهای پیام/