سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جولان عینک‌های غیر استاندارد در بساط دست فروشی‌های حاشیه خیابان‌ها

 بیشترین ضریب فروش عینک‌های غیر استاندارد در حاشیه معابر و به واسطه فعالیت دست فروش‌هاست که در بلند مدت و با آسیب دیدن چشم، هزینه‌های سنگینی به افراد تحمیل می کند.


به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عینک از نمونه محصولاتی به شمار می‌رود که معمولا تقاضای قابل توجهی برای خرید و تهیه آن وجود دارد.

اساسا عینک به دو دسته طبی و آفتابی (فارغ از عینک‌های صنعتی که در محیط کار و با هدف حفاظت از چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد) تقسیم بندی می‌شود که تهیه و خرید نوع اول آن اجتناب ناپذیر است و در قسم دوم، تهیه آن برای برخی اقشار جامعه، امری ضروری پنداشته نمی‌شود، اما با همه این اوصاف کارکرد این محصول باعث شده است تا بخش قابل توجهی از افراد و گروه‌های اجتماعی جامعه به خرید آن مبادرت ورزند.

به واقع، اجزای عینک از دو قسم فریم و عدسی تشکیل می‌شود که متاسفانه در هر دو حوزه، توانمندی و توانایی ایران در بخش تولید آنچنان که باید قابل توجه به نظر نمی‌رسد.

فرشاد تیموری، یکی از توزیع کنندگان عینک طبی و آفتابی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به واردات انبوه این کالا از کشور‌های خارجی اظهار کرد: متاسفانه حجم قاچاق و عرضه عینک‌های خارجی در کشور بالاست و تولید داخلی نیز آنچنان که باید نتوانسته در این حوزه عرض اندام کند.

وی افزود: به تعبیر دیگر در حوزه مذکور نمی‌توان مدعی تولید مشابه داخلی بود و به واقع برای تامین نیاز داخلی (فی الحال و با شرایط موجود)، هیچ راهی جز واردات برای عرضه این محصول وجود ندارد که می‌باید در این حوزه با اتخاذ تدابیر ویژه و اصولی، زمینه و بستر لازم برای ارتقای توان داخلی تولید را فراهم کرد در غیر اینصورت همچون گذشته، برای تامین نیاز داخلی به اقلام خارجی وابسته خواهیم بود که به اعتقاد بنده این امر یک عارضه و نارسایی جدی محسوب می‌شود که می‌باید تجدید نظر لازم در آن لحاظ شود.

این فعال در عرصه عرضه و فروش عینک گفت: وابستگی به تولیدات و اقلام خارجی در این بخش (عینک) مشمول هر دو قِسمِ عینک‌های آفتابی و طبی می‌شود.

وی افزود: برای حصول توفیق در این حوزه (ارتقای توان داخلی در تولید عینک) می‌باید در هر دو بخش کمی و کیفی به توانمندی لازم نائل شد در غیر اینصورت در سایه تقاضای محدود و به دلیل کیفیت پایین عینک و تیراژ پایین، قیمت تمام شده این محصول نیز فراتر از میزان و قاعده لازم تمام خواهد شد و همین موضوع به دو مانع جدی در مسیر موفقیت کشور در این عرصه مبدل می‌شود.

تیموری گفت: از دیگر سو نباید این واقعیت را از نظر دور داشت که تولید عینک، صنعت و فعالیتی ظریف است که برای نائل شدن به موفقیت در این عرصه می‌باید نسبت به خرید، تهیه و واردات تجهیزات و ادوات پیشرفته تولیدی اقدام کرد.

وی افزود: قطعا واردات امری ناپسند و مذموم است، اما وارداتی که به شکوفایی تولید بینجامد و به تعبیر دیگر واردات اقلام مولد، نه تنها اقدامی مثبت است بلکه برای اقتصاد و تولید داخلی کشور یک ضرورت و امر اجتناب ناپذیر به شمار می‌رود.

افزایش فزاینده قیمت فریم و عدسی در ماه‌های اخیر

ابراهیم صابری، یکی از فعالان حوزه فروش و توزیع عینک آفتابی و طبی  در گفت وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در تشریح علل و عوامل ناتوانی ایران در حوزه تولید عینک و شرایط فعلی حاکم بر بازار عینک گفت: متاسفانه ایران در حوزه تولید عینک توانمند نیست، البته طرح این موضوع به معنای عدم تولید مطلق این محصول در کشور نیست، اما ضریب تولید آنچنان محدود و اندک است که نسبت به تقاضا، میزان تولید، اگر نگوییم هیچ، اما قطعا ناچیز و اندک برآورد می‌شود.

وی افزود: به اعقتاد بنده یکی از دلایل اصلی عدم توانایی کشور در بخش تولید این محصول، معطوف به این واقعیت می‌شود که از ابتدا تمرکز جدی و چندانی به این حوزه نداشته ایم.

صابری تصریح کرد: برای موفقیت در هر عرصه‌ای می‌باید آن حوزه در اولویت برنامه ریزی قرار گیرد، امری که متاسفانه در حوزه تولید عینک مورد غفلت قرار گرفته است.

این فعال در حوزه فروش و عرضه عینک گفت: البته نباید این واقعیت را نیز نادیده انگاشت که تولید عینک در قالب صنایع سنتی قابل تعریف نیست. در شرایطی که بسیاری از صنایع ایران در گذار از مرز سنتی به صنعتی و نوین، رشد پیدا کرده اند به تبع صنعت تولید عینک در کشور نیز آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

وی افزود: در صورت توجه به صنعت مذکور، سالانه صرفه جویی قابل توجهی را در خروج ارز از کشور شاهد خواهیم بود و همین موضوع به نوبه خود روند شکوفایی هر چه بیشتر اقتصادی کشور را تسریع می‌کند.

این فعال در حوزه عرضه و فروش عینک در ارتباط با نوسانات نرخ قیمت عینک (اعم از طبی و آفتابی) در ماه‌های اخیر گفت: نرخ ها در ماه‌های اخیر، همچون بسیاری دیگر از اقلام موجود در بازار، با رشد فزاینده‌ای همراه شده بصورتی که قیمت عدسی سه تا چهار برابر و فریم تا ۵ برابر رشد قیمت را تجربه کرده اند.

صابری تصریح کرد: به تبع با کاهش قدرت خرید مردم، شاهد افزایش رکود در بازار مذکور نیز هستیم که این موضوع در ارتباط با فریم‌ها و عینک‌های آفتابی بروز هر چه بیشتری داشته است.

وی افزود: برخلاف تصور عمومی، استفاده از عینک‌های بی کیفیت،  پیامد‌های ناخوشایندی برای سلامت چشم به همراه خواهد داشت و این امر در میان مدت و بلند مدت، می‌تواند قرنیه چشم را دچار آسیب کند.

وی افزود: متاسفانه افراد سودجو با عرضه و فروش عینک‌های تقلبی سود‌های کلانی را به جیب می‌زنند و متضرر اصلی در این میان، خریداران عینک‌های تقلبی هستند که بعضا تحت عنوان و پوشش برند، عینک‌هایی با قیمت‌های بالا به آن‌ها قالب می‌شود.

این فعال در حوزه فروش و عرضه عینک گفت: البته در این میان کم نیستند افراد و گروه‌هایی که با علم به اینکه عینک مورد نظر آن‌ها اصل نیست و صرفا به دلیل قیمت پایین‌تر، به خرید و تهیه آن مبادرت می‌ورزند.

صابری تصریح کرد: فارغ از افراد و گروه‌هایی که صرفا به دلایل ظاهری و یا برای زیبایی و بدون توجه به کیفیت و استاندار عینک به خرید آن اقدام می‌کنند (که البته سخت در اشتباه هستند) متقاضیان خرید عینک استاندارد باید برای تهیه عینک به مراکز مجاز عرضه و فروش مراجعه کنند، زیرا محصولات عرضه شده در چنین مراکزی، تحت نظارت قرار دارد، بنابراین استاندارد‌های لازم در چنین اقلامی لحاظ شده است.

جولان عینک‌های غیر استاندارد در بساط دست فروشی‌های حاشیه خیابان‌ها و معابر

صابری  در ادامه این گفت و گو با اشاره به فروش عینک توسط دست فروش‌ها اظهار کرد: بیشترین ضریب فروش عینک‌های غیر استاندارد در حاشیه معابر و خیابان‌ها و به واسطه فعالیت دست فروش‌ها دیده و مشاهده می‌شود.

وی افزود: گاهی دیده و شنیده می‌شود که برخی دستگاه‌های نظارتی را مقصر اصلی این امر قلمداد می‌کنند، اما باید واقع بین بود و به این امر توجه داشت که برخورد و مقابله با گروه‌های این چنینی امری سخت و دشوار است، زیرا فعالان این حوزه (دست فروشان) مکان و جای ثابتی ندارند فلذا با این اوصاف مقابله و برخورد با این افراد بسیار دشوار است.

این فعال در حوزه عرضه و فروش عینک گفت: به زعم بنده بهترین راهکار برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی ناشی از فروش و عرضه عینک تقلبی در کنار نظارت هر چه بیشتر در مبادی ورود کشور به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی معطوف می‌شود.

صابری در پایان گفت: با فرهنگ سازی و آگاه سازی عموم مردم، می‌توان مردم و متقاضیان را از خرید و تهیه عینک‌های تقلبی باز داشت، امری که اگرچه در گام اول از حیث اقتصادی برای خریداران مقرون به صرفه به نظر می‌رسد، اما در بلند مدت و با آسیب دیدن چشم، هزینه‌های سنگینی به افراد و گروه‌های استفاده کننده از عینک‌های بی کیفیت و غیر استاندارد تحمیل می‌شود که جبران آن بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
اینقدر گرونیه مردم مجبور به خرید این عینکهای دست فروشها شدن
حمید
۱۲:۱۵ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
یکی از شغلهایی که بی منطق قیمت میدهند و نظارتی بهش نیست همین عینک فروشی و عینک سازی هست. یک مغازه یک نوع با یک نمره عینک رو مثلا ۱۲۰هزار تومان میگوید همان عینک و نمره رو یک مغازه دار دیگه ۳۰۰هزار تومان میگوید. انصاف در قیمت عینک نیست. قیمت گذاری هم نیست. کسی هم نظارت نمیکند. کیلویی از کشور چین میآورند مغازه دار هم انگاری از فروش یک عینک میخواهد ثروتمند شود. البته انشاالله که همه اینجوری نیستند. انصاف چیز خوبیه. من بعداز سی سال خدمت در ارتش با ماهی ۲میلیون بازنشستگی میگیرم. ۳۰۰هزار تومان بخواهم پول بالای عینک بدهم. بله گرانی هست ولی نه به اینقدر .
حامد
۰۸:۲۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
مگر مغازه دار استانداردشو میفروشه . این مغازه بهونه است چند برابر قیمت بفروشه من خودم قاب عینک خریدم از مغازه 120 تومن بعدش دوستم که دید گفت سی تومنه هرچقدر میخوای برات بیارم
ناشناس
۰۶:۴۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
اگر از روش طب سنتی واسلامی استفاده کنیم نیازی به عینکهای خارجی نخواهیم داشت اصلا عینک چیز مزاحمی واضافه است ومال قرتی ها
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
چرا چیزی که نمی دونی در مورد صحبت می کنی عینک طبی اون کسی استفاده میکنه که مشکل و بیماری دارد که جز با عینک دیدش بهبود پیدا نمی کنه