سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دو خبر از جشنواره تئاتر فجر/ برنامه کامل جشنواره سی و هفتم برای بخش چهل سالگی انقلاب

مدیر بخش چهل سالگی انقلابِ تئاتر فجر، از جزئیات برنامه‌ کامل این بخش گفت.

به گزارش حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا صمدپور، مدیر بخش چهل سالگی انقلاب جشنواره سی و هفتم جزئیات سه زیرمجموعه این بخش با عناوین «نمایشگاه اسناد»، «تاریخ تئاتر شفاهی» و «نمایش‌های رادیویی» را تشریح کرد.

صمدپور در خصوص نمایشگاه اسناد توضیح داد: این نمایشگاه از ۲۵ بهمن در فرهنگستان هنر و موزه فلسطین افتتاح می‌شود و روز سوم اسفند به پایان می‌رسد و شامل اسنادی، چون پوستر، عکس، دست‌نوشته، نسخ دست‌نویس و دیگر اقلام اسناد تئاتر انقلاب اسلامی از هنرمندان و وقایع پس از انقلاب است که در مرحله تدوین و آماده‌سازی به سر می‌برد و ان‌شاءالله در دل سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر به نمایش درخواهد آمد.

مدیر بخش چهل سالگی انقلاب سی و هفتمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر با اشاره به اینکه نمایشگاه اسناد تنها دست‌چینی از وقایعِ رخ داده در حوزه‌ تئاترِ پس از انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: با توجه به حجم گسترده‌ی وقایع پس از انقلاب اسلامی در زمینه تئاتر، این نمایشگاه تنها گزیده‌ای از آثار است. در حالی که اگر بخواهیم تمام این وقایع را به تصویر بکشیم نیازمند موزه‌ای بسیار بزرگ هستیم. در نتیجه این نمایشگاه امسال با توجه به نگاه نادر برهانی‌مرند، دبیر جشنواره سی و هفتم افتتاح می‌شود. ما ادعایی در مورد جامع بودن آن نداریم و تنها سعی کردیم گزینش‌ها و نسخه‌های خوبی را از چهار دهه‌ی پس از انقلاب و هر رویداد نمایشی رخ داده در دل آن، پیدا کنیم و به نمایش درآوریم.

او افزود: مدیریت این نمایشگاه بر عهده ابراهیم حسینی است که در حال حاضر مشغول رایزنی با گروهی خبره و توانا است تا اسناد مورد نظر در زمان مقرر جمع‌آوری و برای نمایش آماده شود.

صمدپور با اشاره به جلساتی که تحت عنوان «تاریخ تئاتر شفاهی» در زیرمجموعه چهل سالگی انقلابِ جشنواره‌ سی و هفتم برگزار خواهد شد، ادامه داد: پیوست نهایی این بخش، جلسات تاریخ تئاتر شفاهی خواهد بود که توسط امین عظیمی و در قالب میزگرد و گفتگو در مورد دستاورد‌های تئاتر در بعد از انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

او در همین رابطه ادامه داد: بخش تاریخ تئاتر شفاهی به مدت چهار روز از ۲۸ بهمن تا اول اسفند در فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد و در این سلسله نشست اصحاب هنر به گفت‌وگویی شفاهی در مورد دستاورد‌های تئاتر پس از انقلاب اسلامی می‌پردازند.

او از بخش نمایش‌های رادیویی به عنوان تجلی‌گاه دیگری از ویژه برنامه‌های چهل سالگی انقلاب نام برد و گفت: اجرای نمایش‌های رادیویی در سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۸ بهمن کلید خواهد خورد و طی آن ۱۰ نمایش برگزیده از سراسر کشور که اسامی‌شان پیش‌تر اعلام شده است هر روز در تماشاخانه‌ی سرو به شکل زنده دو اجرا خواهند داشت که این اجرا‌ها از آنتن رادیو نمایش پخش می‌شود.

صمدپور در پایان افزود: این بخش رقابتی با همکاری و مشارکت مدیریت کل هنر‌های نمایشی رادیو انجام می‌شود و دبیر آن امین رهبر است. برگزیدگان این بخش نیز در روز اختتامیه سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر، چهارم اسفند اعلام و جوایزی دریافت خواهند کرد.

******

متن پیام شهرام کرمی مدیر کل هنر‌های نمایشی به سی و هفتمین جشنواره‌ی بین المللی تئاتر فجر

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر میراث باشکوه و پرافتخار هنر‌های نمایشی ایران است. پس از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، «سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر» به درخت پرباری تبدیل شده که می‌شود از پس آن تحول، تجربه و دانش را در جریان تئاتر کشور به خوبی شاهد بود. این جشنواره به عنوان اصلی‌ترین رویداد تئاتر کشور در همه این سال‌ها نقش سازنده و جریان‌ساز داشته و ارزش و اهمیت آن به نقش موثر آن بر تئاتر کشور برمی‌گردد. هنر تئاتر شکل تکامل‌یافته و موثری برای تزکیه و تعالی و اندیشه بشری است. در تاریخ و فرهنگ این سرزمین مهرآفرین هنر تئاتر از گذشته تا امروز نقش جدی داشته است. فخر بزرگ فرهنگ هر سرزمین به پیشینه و ارزش هنر آن سرزمین وابسته بوده و ایران ما طلایه‌دار عالم هنر از گذشته تا امروز است. آنچه ما به عنوان سرمایه فرهنگ و هنر مایه مباهات و افتخار و ارزش می‌دانیم. جادوی تئاتر برای ساختن فکر و اندیشه، با الهام از زندگی و همنشینی با کلمه و رنگ و نور و حرکت شکل گرفته، تا سرزمین نامتناهی را شکل دهد. آنچه که هست و آنچه که باید باشد. راز بزرگ تئاتر بر نقش و تحول استوار است. در تجلیل از این هنر متعالی و ارزشمند برگزاری جشنواره‌های تئاتر از آغاز پیدایش این هنر تا به امروز، یک اتفاق مهم برای تجلیل و ارزش و اهمیت هنر تئاتر بوده و حالا «سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر» آغازی دیگر برای یک محفل و اتفاق بزرگ خواهد بود.

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در آستانه چهلمین سالگرد پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى بر آن است تا گوشه اى از هنر و خلاقیت فرزندان شایسته این مرز و بوم را در کنار تجربیات و دانش پیشکسوتان ارجمند و جوانان با استعداد به نمایش بگذارد. حضور و هنرنمایى ارزشمند هنرمندان و گروه‌هاى نمایشى و تلاش ارزنده تمام دست اندرکاران این رویداد معظم را ارج نهاده و از پروردگار مهربان و هنرآفرین براى سربلندی و برگزاری شایسته این اتفاق بهترین را آرزو دارم.

باشد که فرهنگ و هنر ایران اسلامى به یمن این همت و اراده بیش از پیش بپاید و ببالد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: جشنواره فجر ، تئاتر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.