میشائیل توکوس در گفتگو با یک نشریه آلمانی افزود: برآورد ما این است که بین ۵ تا ۷ هزار شرکت کوچک و متوسط (آلمانی) همچنان به دنبال تجارت با ایران هستند.
فرانسه، آلمان و انگلیس سه شنبه از سازوکار ویژه مالی میان ایران و اروپا که هدف آن «فراهم کردن امکان تجارت مشروع میان شرکتهای ایرانی و اروپایی» است، به طور رسمی رونمایی کردند.
آماده سازی اینستکس که ایده ایجاد آن پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی مطرح شد، ماهها طول کشید.
آمریکا پس از خروج از برجام، تحریمهای غیرقانونی خود را علیه ایران دوباره اعمال کرد. این تحریمها همچنین شامل مجازاتهای ثانویه علیه کشورهایی میشود که به تجارت با ایران ادامه میدهند. ایران و دیگر امضاکنندگان برجام که عمدتاً کشورهای اروپایی هستند، علی رغم خروج آمریکا از این توافق همچنان به آن پایبند مانده اند.
توکوس همچنین تصریح کرد: این تصور که رابطه بازرگانی با ایران رو به توقف است، گمانی نادرست است. آلمان به صادرات ماهانه کالاهایی به ارزش ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون یورو به ایران ادامه میدهد.
او در ادامه افزود: «تحریمهای ثانویه آمریکا شرکتهای بزرگ را که به تجارت با ایران ادامه میدهند، هدف قرار میدهد. مقامات آمریکایی به این مسئله آگاهی ندارند که بسیاری از شرکتهای دیگر همچنان به روابط تجاری خود با ایران ادامه دهند».
آمریکا تهدید کرده است همه شرکتهای اروپایی که به تجارت با ایران ادامه دهند، هدف تحریمهای ثانویه قرار خواهند گرفت، اما توکوس میگوید تنها آن دسته از شرکتهای آلمانی که سهامداران آمریکایی دارند و یا از سرمایه آمریکاییها استفاده میکنند هدف این نوع تحریمها خواهند بود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان افزود: دیگر شرکتها میتوانند بدون نگرانی به تجارت با ایران ادامه دهند.
انتهای پیام/