سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی آینده شغلی رشته زمین شناسی

تفاوت سنگ‌ها ناشی از چیست و پرسش‌های متعدد دیگر که پاسخ آن را تنها می توان در علم زمین‌شناسی یافت، زیرا در زمین شناسی، منشأ زمین، تاریخ و ساختمان زمین است.

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رمز و رازهایی از حیات زمین و زیبایی هایی که کمتر کسی از آن با خبر است و کلی مطلب جذاب دیگر درباره همین زمین خاکی که بر روی آن در حال گذران زندگی هستید می توان در یک رشته جذاب به نام؛ زمین شناسی مطالعه کرد، اما پس از فارغ التحصیل شدن در این رشته هیجان انگیز چه بازار کاری در انتظارمان است؟!

در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی این رشته و بازار کار آن بپردازد.

معرفی رشته زمین شناسی

وقوع زمین‌لرزه‌ای هولناک و اسرارآمیز با نیرویی عظیم و ویرانگر، فوران توده‌های مذاب سنگ از دهانه کوهی آتشفشانی، چشم‌انداز با شکوه دره‌ای عمیق در پای کوهی سر به فلک کشیده، گستردگی و تنوع سنگ‌های موجود در طبیعت، لایه‌های موازی سنگی و خاکی در دیواره یک تپه یا کوه و ده‌ها موضوع دیگر، از موضوعات مورد توجه زمین‌شناس است.

زمین‌شناس بسیاری از پرسش‌های هیجان‌انگیز و جذاب پیرامون ما را به بحث و بررسی می‌گذارد.


این مطلب را از دست ندهید: کدام رشته‌های دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟


این که زمین در اولین روز‌های عمر خود (۴۵۰۰ میلیون سال قبل) چگونه بوده است؟

چرا اقیانوس اطلس به تدریج وسیع‌تر و اقیانوس آرام کوچکتر می‌شود؟

در کجا به جستجوی آب بپردازیم؟

تفاوت سنگ‌ها ناشی از چیست و پرسش‌های متعدد دیگر که پاسخ آن را تنها می توان در علم زمین‌شناسی یافت، زیرا در زمین شناسی، منشأ زمین، تاریخ و ساختمان زمین، مواد متشکله آن، منابع طبیعی موجود در آن و تغییر و تحولاتی که در طول زمان پدید آمده‌اند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.


این مطلب را از دست ندهید: با مشاغل 10 سال آینده آشنا شوید


در واقع از اعماق اقیانوس‌ها تا نوک بزرگترین قله‌ها و حتی ماورای این دو، مورد مطالعه قرار گرفته است و اطلاعات حاصل از آن‌ها به صورت نقشه و گزارش ثبت می‌شود.

کشور پر رمز و رازمان ایران، نیز با در اختیار داشتن منابع معدنی بسیار غنی اعم از مواد سوختی و ذخایر فلزی و غیرفلزی گرانبها و قرار گرفتن بر روی منطقه‌ای فعال از نظر زمین شناسی که باعث وقوع زلزله‌ها، تغییر ساختار زمین، پدیده کوه‌زایی، تغییر پهنای دریا‌ها و خلیج مجاور می‌شود.

ده‌ها مطلب شگفت‌انگیز و در خور دقت و مطالعه دیگر، نیاز وافر به پژوهشگران و متخصصان زمین‌شناسی دارد که در این زمینه‌ها به مطالعه و کاوش پرداخته است و اطلاعات لازم را برای بهره‌برداری صحیح در اختیار مسؤولان ذی‌ربط قرار دهند.


این مطلب را از دست ندهید: ۵ شغل پردرآمد در ایران را بشناسید


رشته زمین شناسی به فارغ التحصیلان خود همین زمین را می‌شناساند، زمینی که نسبت به سایر کرات آسمانی هیچ هم به حساب نمی‌آید، راز و رمز‌هایی دارد که باید برای شناخت آن واحد‌های دانشگاهی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت.

آینده شغلی رشته زمین‌شناسی

زمین شناس می‌تواند در وزارت خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو، راه، جهاد کشاورزی، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و همچنین شرکت‌ها و مؤسساتی مانند ذوب‌آهن، سازمان زمین شناسی و زلزله کشور، موسسه ژئوفیزیک، شرکت‌های مرتبط با فعالیت‌های سد سازی، آب‌یابی، حفر تونل، راهسازی، اکتشافات آب و نفت و معادن، بخش‌های مرتبط با تهیه نقشه‌های زمین شناسی و معدنی، آزمایشگاه‌های سنگ شناسی و زمین شناسی استخدام شود.

در صورت داشتن توان و علاقه لازم، زمین شناس می‌تواند کارآفرینی و شرکتی شخصی در این حوزه راه اندازی کند.


این مطلب را از دست ندهید: ۱۰ شغل آینده دار در زمینه خوداشتغالی


بسیاری از فعالیت‌های اصلی شرکت‌های بزرگی از جمله شرکت نفت و گاز ایران، به تهیه و استفاده از نقشه‌های زمین‌شناسی، تحلیل این نقشه و شناسایی نکات قابل تامل در آن‌ها بستگی دارد، زمین شناس می‌تواند به عنوان پیمانکار با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف همکاری کند.

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه برای رشته زمین شناسی

  • توانایی علمی

با توجه به کمیت و کیفیت درس‌هایی که در این رشته تدریس می‌شود و همچنین شرایط کاری که فارغ‌التحصیلان این رشته بعد از فراغت در آن مشغول فعالیت هستند، ایجاب می‌کند که داوطلب از توان و دانش بالایی در زمینه‌های زمین شناسی و دروس علوم پایه از قبیل ریاضی، شیمی و فیزیک برخوردار باشد.

  • توانایی جسمی

در این رشته واحد‌هایی هست که می‌بایست در صحرا و بیابان انجام شود، لذا شرایط جسمانی مساعد، قدرت تحمل شرایط سخت کاری، قدرت تجزیه و تحلیل و قدرت تصمیم گیری سریع از شرایطی هستند که برای داوطلب مطلوب به حساب می‌آیند.

  • علاقمندی‌ها

علاقه، استعداد، روحیه قوی و امکان فعالیت در شرایط دشوار مناطق خارج از شهر، از دیگر توانایی‌های مطلوب داوطلب این رشته است.


این مطلب را از دست ندهید: رشته‌های کم تقاضایی که آینده شغلی خوبی دارند


داوطلب می‌بایست با مطالعه دقیق مباحث این رشته و با در نظر گرفتن علایق شخصی خود تصمیم گیری کند.

دروس اصلی رشته زمین شناسی

زمین شناسی فیزیکی، زمین شناسی تاریخی، بلور شناسی هندسی، بلور شناسی نوری، کانی شناسی، رسوب شناسی، سنگ شناسی رسوبی، سنگ شناسی آذرین، سنگ شناسی دگرگونی، دیرینه شناسی (ماکرو فسیل)، چینه شناسی، زمین شناسی ساختمانی، زمین ساخت، فنوژئولوژی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، نقشه‌برداری.

دروس تخصصی‌ رشته زمین شناسی

زمین شناسی ایران، زمین‌شناسی اقتصادی، زمین شناسی نفت، آب‌های زیرزمینی، زمین شناسی مهندسی، پترولوژی، زمین شناسی صحرایی، متون علمی زمین شناسی (بسیاری از درس‌های این رشته همراه با آزمایشگاه است).


این مطلب را از دست ندهید: رشته هایی که بازار کار ندارند اما همچنان پرمتقاضی اند!


امکان ادامه تحصیل تا سطوح عالی در گرایش‌های مختلف این رشته در کشور وجود دارد.

در مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل در این گرایش‌ها وجود دارد:

آب شناسی، پترولوژی، تکتونیک، زمین شناسی اقتصادی، زمین شناسی مهندسی، زمین شناسی نفت، سنگ شناسی رسوبی و رسوب شناسی، فسیل شناسی و چینه شناسی و ژئوفیزیک (مشترک، رشته فیزیک).

در هر یک از گرایش‌های یاد شده، زیر شاخه‌های تخصصی تری وجود دارد که در مقطع دکترای تخصصی و بخصوص در ضمن انجام پایان نامه دکتری به آن پرداخته می‌شود.

امکان ادامه تحصیل در پاره‌ای از گرایش‌ها در داخل کشور مهیا نیست، اما در خارج از کشور ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
به صراحت عرض کنم
این رشته مزخرف تمام است
برای مقاطع ارشد و دکترای این رشته بازارکار وجود ندارد کسانی که به فکر یافتن کار با لیسانس هستند کمی فکر کننداین رشته نه تنها بازار کار ندارد بلکه برخلاف تمام مزخرفاتی که در همه سایت ها و... عنوان میشود که بار علمی خوب و جذابی دارد، حتی بار علمی و جذابیتی در حد مستندهای شبکه 4 هم ندارد شما مستندهای علمی را در رسانه دنبال کنید اگاهی و سواد زمین شناسی بیشتری به مراتب کسب خواهید کرد تا اینکه چندسال از عمر خود را در این رشته هدر دهید
اگر احیانا شغلی هم پیدا شد(مدرک ارشد و دکترا) شغل شما تماما در محیط بیابانی خواهد بود یعنی باید در بیابان برهوت مشغول برداشت نمونه و مطالعه شوید وقتی گفته می شود بیابان یعنی بیابان تاکنون چند زمین شناس در حین انجام مطالعات در بیابان جان خود را از دست داده اند. حتی پایا نامه های تحصیلی نیز باید در بیابان انجام شود زمین شناسی مطلقا کار دفتری و شهری نیست. توجه داشته باشید انچه به عنوان طبیعت زمین شناسی بیان می شود محیط های بیابانی و خشک کوهستانی است. زمین شناسی ارتباطی با پوشش گیاهی ندارد. محیط زمین شناسی جنگل مراتع مزرعه زمین کشاورزی نیست بیابان های دور دست و کوهستان های خشک و صعب العبور محیط زمین شناسی است.
علی
۱۲:۴۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
من از تمام دوستان خواهش میکنم تحت هیچ شرایطی وارد این رشته نشید
فقط در صورتی رشته ی خوبیه که دنبال بدبخت شدن تا آخر عمر باشید

بنده با این که شاغل در این رشته هستم ولی فاجعه ترین تصمیم زندگیم بود
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
فرمایش این دوست عزیز کاملا صحیح است
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۷ تير ۱۴۰۱
گند زدید به رویاهام
ایمان
۰۰:۴۸ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
دوستان اگه دوست دارین بیچاره بشین بیان زمین شناسی بخونید حتی مدرکش به دردمسافرکشی هم نمیخوره بنده متعال ارشد تکتونیک معدل نوزده دارم شرکت پخش کارمیکنم به قران سال 86فارغ التحصیل شدم
roya karimiyan
۲۳:۳۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
سلام من لیسانس زمین شناسی دارم ودی کاری پیدا نکردم سال نود ویک فارق تحصیل شدم
پارسا
۲۰:۱۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۰
سلام به همه
با لیسانس زمین شناسی و سابقه کار حداقلی میشه کارشناس دادگستری هم شد اینم خوبه ی چک کنید
رشته ما بازار کار خوبی نداره ولی میشه ی حرکتایی زد
اگر سوالی دارید بزارید تو همین سایت با ی نشونی از خودتون بلد باشم کمکتون میکنم
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
کارشناس دادگستری! با لیسانس زمین شناسی!!؟؟؟ مگه کارشناس دادگستری شدن راحت و الکیه؟؟؟!!!
پارسا
۱۸:۵۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
دوستان با لیسانس زمین و سابقه کار مرتبط میشه عضو سازمان نظام مهندسی معدن شد
شرایطشو چک کنید بد نیست
اقای کریمم گفته پروژه انجام میده دقیقا در چه حوضه ای کار میکنن ایشون؟
پارسا
۰۳:۳۳ ۲۱ مرداد ۱۴۰۰
سلام
میشه با لیسانس عضو سازمان نظام مهندسی شد اگه نمیشه تو فوق با چه گرایشی امکانش هست؟
خواهشا جواب بدید من سایتو چک میکنم چون تنها راهیه که میشه پول دراورد از این رشته
کریم
۱۸:۲۰ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
بهترین رشته است من فوق لیسانس دارم الان ماهانه حدود ۳۰ تومن با شرکتهای مهندسین مشاور پروژه انجام میدم
صادق
۱۸:۲۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
رشته واقعا چرتیه من سال ۸۶ قبول شدم نرفتم . یکسال موندم سال ۸۷ پرستاری قبول شدم الانم چند ساله خدارو شکر دوتا بیمارستان کار میکنم. واقعا یازار کار زمین شناسی مزخرفه یادمه تو دوران خدمت تو اموزشی یه همخدمتی داشتم فوق لیسانس زمین شناسی بود بدترین کارها رو ب اون میدادنر بهم میگفت ای کاش پرستاری میخوندم
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
اقا صادق بهت تبریک میگم واقعا اینده و سرنوشت خودت رو نجات دادی. بهترین کار رو کردی.
ایران
۰۰:۵۳ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
رشته زمین شناسی بازار کار نداره . اگر کسی علاقه داره بره زمین شناسی و ادامه بده چون رشته شیرین و در عین حال سختی هست. در غیر اینصورت به هیچ وجه زمین شناسی نرین که آینده شغلی بسیار ضعیفی داره . یه رشته آسونتر برای آینده شغلی خودتون پیدا کنید . من فوق لیسانس زمین شناسی هستم و 20 سال تجربه کار غیر مرتبط با این رشته رو دارم . هرچند دوستش دارم ولی هرگز به دردم نخورد و در نهایت مجبور شدم در یک رشته دیگر کارشناسی ارشد بگیرم .
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
این رشته بار علمی و جذابیتی ندارد هیچ وجهه شیرین و جذابی ندارد.
ناشناس
۰۸:۴۶ ۰۳ آبان ۱۳۹۹
من دانشگاه باهنر رشته زمین شناسی قبول شدم بنظرتون خوبه برم؟ برای یه دختر بازار شغلی خوبی دارع؟
ماه تی تی
۱۳:۴۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۹
برای کسی که هزینه دانشگاه آزاد و پیام نورنداره .اگه بره زمین شناسی بخونه .ینی رشته خوبی نیس؟؟؟اینقدبده ؟؟؟
راهنمایی کنین لطفا موندم چیکارکنم
مینا
۱۴:۴۵ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
منم لیسانس این رشته رو دارم.ولی هیچ جا به رسمیت نمیشناسنش.هرآزمون استخدامی که میزنن همه رشته ها داره جز زمین شناسی.همه خانوادم گفتن این رشته رو نرو.قبول نکردم.الان دارم چوب یک دنده بودنمو میخورم.ببین مهم نیس که حتما باید دانشگا دولتی درس بخونی مهم اینه که یه رشته ای بخونی که بازارکار داشته باشه!!!!
Rahim
۱۹:۳۳ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
والا ما که خوندیم چیزی حالیمون نشد شاید قبلش بیشتر و بهتر بلد بودیم؟وقتی رشته رو انتخاب می کردم انتظار داشتم ما رو ببرند کوه ،معدن ،پالایشگاه ، هیچی دروس عملیمون تو همون کلاس و آزمایشگاه طی شد با اینکه مطالب چهل سال پیش رو یادمون میدادند ولی باز امکانات ان زمان رو هم نداشتند البته ترم اخر یه دستگاه تجزیه خریده بودند که خود استادها هنوز کار باهاش رو نمی دونستند .خلاصه عمر من که جونی بود بهترین عصر برای ساختن اینده تبدیل به بدترین دوران زندگیم شد البته بجز چند تا همکلاسام که نمی دونم بعدها چطور از پرستاری بیمارستان و اداره بیمه سر د اوردند بقیه الاف و بیکار و حتی معتاد و .... شدند
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
نکته عجیبه واقعا اکثریت تحصیل کردگان این صحبت رو عنوان میکنند قبل ازورود به دانشگاه اگاهی و سطح سوادشون بیشتر بوده حتی نسبت به مسائل علوم زمین اگاهی بیشتری داشتند اما بعد از اتمام تحصیل نه تنها چیزی عایدشون نشده حتی از سطح اگاهی علمی شون هم کم شده. این حرف واقعا راسته.
علی
۱۸:۲۷ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام برای کار در معادن مورد استفاده قرار میگیره مثلا معادن مس و فیروزه ؟؟؟
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
رویا پردازی نکنید خودتون و بدبخت نکنید این رشته هیچ اینده کاری نداره این و فوق لیسانس زمین شناسی داره بهتون میگه که خودش شاگرد اول بوده
ناشناس
۲۰:۲۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
بابا نیاید این رشته خودتون رو بیچاره نکنید اگه با همون دیپلم برید خیلی شرکتا کار میدن بهتون ولی بدونن لیسانس زمین شناسی هستید همونم نمیدن جان هر کی دوست دارید نرین این رشته خودتون رو الاف نکنید من فوق لیسانس این رشته رو دارم بیکارم
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ایا رشته شما عضو نظام مهندسی است؟