سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی رشته‌ منحصر به فرد مدیریت بیمه اکو + آینده شغلی و بازارکار

تفاوت رشته مدیریت اکو با مدیریت بیمه در آن است که تمامی دروس این رشته به زبان انگلیسی است.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته مدیریت بیمه اکو موضوعات مختلفی را از جمله موضوعات مدیریتی، اقتصادی، حقوقی، حسابداری و تجاری آموزش را در بر می گیرد و تمامی دروس این رشته به زبان انگلیسی تدریس می شود.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی و بررسی این رشته بپردازد.

معرفی رشته مدیریت بیمه اکو

مدیریت بیمه اکو،  رشته‌ای ویژه و منحصر بفرد است که در ایران ایجاد شده و دانشجویان خود را از بین علاقه‌مندان کشورهای عضو پیمان منطقه‌ای اکو انتخاب می‌کند.

در رشته مدیریت بیمه اکو موضوعات مختلف مدیریتی، اقتصادی، حقوقی، حسابداری و تجاری آموزش داده می‌شود و دانشجویان درباره نقش بیمه در ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری، امنیت اقتصادی و رفاهی جامعه مطالعه می‌کنند.

تفاوت این رشته با مدیریت بیمه در آن است که تمامی دروس مدیریت بیمه اکو به زبان انگلیسی است.


این مطلب را از دست ندهید: کدام رشته‌های دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟


 از همین رو دانشکده بیمه اکو در مرحله اول، ۱۰ برابر ظرفیت دانشجو می‌پذیرد و سپس از بین داوطلبان، افرادی را که تسلط بیشتری به زبان انگلیسی دارند، انتخاب می‌کند.

در رشته مدیریت بیمه اکو به قوانین حقوق و تجارت بین‌الملل توجه خاص می‌شود و علاوه بر تدریس اساتید، برگزاری آزمون‌های کتبی وسوال و جواب‌های کلاس نیز همگی به زبان انگلیسی است بنابر این اگر به زبان انگلیسی تسلط ندارید بهتر است در انتخاب این رشته محتاط‌تر باشید.

تاریخچه رشته مدیریت بیمه اکو

با توجه به نقش و اهمیت بیمه در شکوفایی، رشـد و توسعـه اقتصـادی کشورها، به همت مدیـران وقت صنعت بیمه در سال ۱۳۴۸ (۱۹۶۹میلادی)، مدرسه عالی بیمه تهران (Tehran College of Insurance) توسط اعضای مؤسس آن به عنوان یک مؤسسه غیرانتفاعی تشکیل و اساسنامه آن به تصویب وزارت علوم رسید و از سال ۱۳۴۹ اقدام به پذیرش دانشجو در سطح کارشناسی مدیریت بیمه کرد.


دانلود کنید: اين نرم افزار در انتخاب رشته به شما كمك میكند


مدرسه عالی بیمه تهران در ابتدای کار از ۲ بخش فارسی و انگلیسی تشکیل شد به طوری که بخش انگلیسی آن، مدرسه عالی بین‌المللی بیمه RCD نام گرفت. این بخش از مدرسه عالی در چارچوب سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه (RCD) و به منظور تربیت و تأمین نیروی انسانی متخصص تحت عنوان کارشناس بیمه جهت کشور‌های عضو یعنی سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان فعالیت خود را آغاز کرد که البته این موضوع به پیشنهاد هیئت مدیره صندوق بیمه اتکایی RCD و تصویب شورای وزیران سه کشور (COM) انجام شد.

این مدرسه عالی علاوه بر وزارت علوم ایران، مورد تأیید وزارت آموزش پاکستان و وزارت آموزش ملی ترکیه هم قرار گرفت.

مقر آن در تهران بوده و با مؤسسه بیمه چارتر لندن و دانشکده بیمه نیویورک همکاری نزدیک داشت علاوه بر این با دانشگاه‌های کراچی، استانبول و تهران نیز ارتباط رسمی برقرار کرد؛ زبان آموزشی آن نیز انگلیسی تعیین شد تا بتواند از تمام کشور‌ها دانشجو بپذیرد.

مدرسه عالی بین‌المللی بیمه RCD تا سال ۱۳۵۸ و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران فعال بود؛ در سال ۱۳۶۴ (۱۹۸۵) و با شکل گیری مجدد RCD، تحت عنوان سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو- ECO) مجدداً نیاز به فعالیت مدرسه عالی بین‌المللی بیمه RCD به عنوان یک الگوی مناسب برای همکاری‌های منطقه‌ای و تأمین نیروی انسانی متخصص کارشناس بیمه مطرح شد.


این مطلب را از دست ندهید: آشنایی با رشته فوریت‌های پزشکی + ظرفیت پذیرش و بازار کار


در نهایت بر پایه توافق سران کشور‌های عضو اکو و به استناد موافقتنامه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اساسنامه مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو در سال ۱۳۶۹ مصوب و جایگزین اساسنامه مدرسه عالی بین‌المللی بیمه RCD سال ۱۳۴۸شد.

بر این اساس نام مدرسه عالی بین‌المللی بیمه RCD به مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو (ECO College of Insurance) تغییر یافت و وابسته به دانشگاه علامه طباطبایی اعلام شد.

مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو از مهرماه ۱۳۷۰ (سپتامبر۱۹۹۱) اقدام به پذیرش دانشجو در سطح کارشناسی مدیریت بیمه کرد؛  بازگشایی مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو توسط دبیر کل اکو به اولین اجلاس شورای وزیران اکو در ماه مه سال ۱۹۹۱ گزارش شد و رئیس جمهور وقت ایران هم در سخنرانی خود در دومین اجلاس سران اکو در سال ۱۳۷۲ درکشور ترکیه بازگشایی آن را اعلام کرد.

در نهایت پنجمین اجلاس شورای وزیران اکو در بهمن ماه ۱۳۷۳ (ژانویه ۱۹۹۵) در عشق‌آباد، پایتخت کشور ترکمنستان اساسنامه مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو را تصویب کرد.

بدین ترتیب با تصویب اساسنامه مؤسسه توسط شورای وزیران اکو (COM) فعالیت این مؤسسه آموزشی در تهران به عنوان یکی از مجموعه‌های سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) مورد تاکید واقع شد.

در ادامه ایجاد ۵۰ پست سازمانی علمی و اداری در مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو در سال ۱۳۷۴ به تأیید رئیس  جمهوری وقت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور رسید.

در سال ۱۳۸۲ شورای وزیران اکو گروهی را مأمور ارائه راهکار‌هایی برای تقویت سازمان اکو جهت بررسی وضعیت موجود مؤسسات وابسته و چگـونگی فعال‌تر کردن آن‌ها کرد.

گروه یاد شـــده پس از انجام بررسی‌های لازم به وجود خلاء آموزشی در منطقه اشاره و توصیه کرد که اساسنامه مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو با هدف تبدیل آن به یک مؤسسه آموزشی معتبر بین‌المللی اصلاح شود.


این مطلب را از دست ندهید: برپایی نمایشگاه معرفی رشته های دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر


در همین راستا پیش نویس اصلاحی اساسنامه مؤسسه تهیه شد و در جلسات مختلف با نمایندگان کشور‌های عضو اکو این اساسنامه مورد بحث و بررسی قرارگرفت.

این اساسنامه که مشتمل بر ۱۵ ماده است در تاریخ ۲۰ اکتبر۲۰۰۷ (۲۸ مهر ۱۳۸۶) در شهر هرات کشور افغانستان تهیه و مورد تصویب شورای وزیران اکو قرار گرفت.

نسخه اصلی (به زبان انگلیسی) به دولت جمهوری اسلامی ایران ارائه شد و دولت ایران نسخه‌های تایید شده (برابر اصل) اساسنامه را برای کشور‌های عضو و دبیرخانه اکو ارسال کرد.

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مدیریت‌

اصول حسابداری، ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت، آمار و کاربرد آن در مدیریت، کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، روش تحقیق در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، تحقیق در عملیات، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، حقوق اساسی، مبانی مدیریت اسلامی، سیستم‌های اطلاعاتی در مدیریت.

دروس اصلی و تخصصی گرایش مدیریت بیمه اکو

Sociology، Principles OF Psychology، Principles OF economics، Principles OF management، Callege Algebra، Applied Mathematics، Accounting، Principles of Law، Introduction To Insurance، Introduction To Computer Sci، Research Methodology، Micro ECO Analysis، Macro ECO Analysis، Mathematical Statistics and Probability، Principles of Insurance، Operation Research، Public Finance، Organizational Behaviour، Money and Banking، Management of Human Resources، Financial Management، International Econ andrg، Business Policy، Legal Aspects of Ins، Property and Pec. Ins، Insurance of the Person، Risk Management، Marketing and its Ins. Applic، Fundumental of loss surveying /Adjusting، Ins. Co. Administration and Mat، Reinsurance، Econ.DeveLopment and Planning، System Analysis، Insurance Accounting، Paperon Ins، Engineering Ins، Liability Ins، Maritime Law، Maritime Hull and Aviation Insurance، Math Basis of Life Ins، Life Ins. Agency Org. and Mgt، Group Life and Health Ins، Life Ins. Apl and Underwriting.

توانایی مورد نیاز و قابل توصیه رشته مدیریت بیمه اکو

توانایی مورد قبول در درس زبان انگلیسی، علاقه به امور مدیریتی و حقوق و تجارت بین‌الملل از ویژگی‌های دانش جویان این رشته است.


این مطلب را از دست ندهید: جوانان می‌دانند که در رشته ریاضی و فنی آینده‌ای ندارند


آینده‌ی شغلی و بازارکار رشته مدیریت بیمه اکو

فارغ التحصیل این رشته می‌تواند در زمینه‌های زیر فعالیت کند:

  • کارشناس بیمه
  • کارگزاربیمه
  • مدیرفروش
  • مدیربازاریابی
  • کارشناس تحقیقات بازار
  • کارمندبانک و رییس بانک
  • کارشناس گمرک
  • مشاورحقوقی

این رشته، در دسته‌ای قرار گرفته است که اکثریت قریب به اتفاق فارغ‌التحصیلانش، کاملاً راضی از انتخاب خود هستند زیرا بازار کار خوب و زمینه‌ پیشرفت زیادی دارد.

باید حتماً به این نکته توجه داشته باشید که این رشته زبان انگلیسی قوی و توانایی بالای فکری می‌خواهد.


این مطلب را از دست ندهید: آشنایی با رشته فوریت‌های پزشکی + ظرفیت پذیرش و بازار کار


دانشجویان این رشته باید از سه کنکور بگذرند و بعد باید در امتحان زبان کتبی و شفاهی به‌طور مصاحبه، شرکت کنند تا گزینش شوند.

اکثر دانشجویان از سال دوم به بعد جذب بازار کار می‌شوند و کم‌تر دانشجویانی داریم که بیکار باشند و این از مزیت‌های این رشته است.

پس از فارغ‌التحصیلی هم دانشجویان به گردهمایی‌های مختلف دانشجویان این رشته دعوت می‌شوند که این گردهمایی‌ها از سوی دفاتر مشاغل  یا کاریابی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

پس اگر می‌خواهید از نظر یافتن کار با مشکل مواجه نشوید، به رشته‌ خوبی علاقه‌مند شده‌اید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
بیمه اکو بهترین رشته هست وقبول شدن در رشته بیمه اکو به همین راحتی نیست از سد سه کنکور باید رد شد تا بتونی در این رشته تحصیل کنی
ناشناس
۰۲:۱۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
سلام. دخترم بیمه اکو قبول شده آیا این رشته به درد خانمها میخوره. یاروانشاسی بره
احمد
۱۹:۴۹ ۰۹ آبان ۱۳۹۹
رشته خیلی خوبیه . زبان انگلیسی باید کامل باشه و از ریاضی بری خیلی موفقید.
Parya
۱۸:۱۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
سلام
برادر من لیسانس مدیریت بیمه اکو داره و الان بیکاره
دو ساله که درسش تموم شده
می خواستم بدونم تو ایران اینده شغلی داره؟
و برای خارج از کشور چه اقداماتی باید انجام بده یعنی با لیسانس هم می تونه کار خوب پیدا کنه؟