سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشته مدیریت صنعتی +معرفی دروس اصلی و تخصصی این رشته

یکی از علل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسؤولین واحد‌های صنعتی، فارغ‌التحصیل مدیریت‌صنعتی نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته مدیریت صنعتی دارای سه بعد اصلی فنی و تکنیکی، مالی و رفتاری و اجتماعی است که گرایش های مختلفی دارد و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی و معرفی آن بپردازد.

معرفی رشته مدیریت صنعتی

یکی از علل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسؤولین واحدهای صنعتی؛ فارغ‌التحصیل مدیریت‌صنعتی نیستند. حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسؤولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد، در هر واحد صنعتی ضروری است تا بتواند با استفاده از دانش خویش؛ مشارکت، مهارت و انگیزه نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد.

مدیریت صنعتی دارای سه بُعد اصلی فنی و تکنیکی، بعد مالی و بعد رفتاری و اجتماعی است که بُعد فنی و تکنیکی در دروس تحقیق در عملیات و کنترل پروژه، بُعد مالی در درس‌هایی مثل حسابداری صنعتی و بُعد رفتاری و اجتماعی در دروس رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی و تئوری‌های مدیریت بیان می‌شود و البته بعضی از دروس این گرایش مانند مدیریت تولید و عملیات به هر سه این ابعاد می‌پردازد.


این مطلب را از دست ندهید: از عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی دنیا چه می‌دانید؟


در مورد تفاوت ۲ رشته مدیرت صنعتی و مهندسی صنایع باید گفت؛ در رشته مهندسی صنایع دانشجویان بیشتر به مطالعه بُعد فنی و تکنیکی صنایع می‌پردازند، اما رشته مدیریت صنعتی به ۲ بُعد مالی و رفتاری صنایع تاکیدی بیشتر دارد.

رشته مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی، مشترکاتی فراوان دارند، زیرا دروس مدیریت در هر ۲ رشته از اهمیتی بسیار برخوردار است، اما آنچه که باعث تمایز ۲ رشته از یکدیگر می‌شود، آن است که رشته مدیریت صنعتی بیشتر به مدیریت نیروی انسانی می‌پردازد، اما رشته مهندسی صنایع به مدیریت فنی توجه دارد.

برای مثال در یک کارخانه روش تولید یک محصول و بررسی جزئیات آن بر عهده مهندس صنایع قرار دارد و اداره نیروی کارخانه مورد نظر و ارتباط واحد صنعتی فوق با محیط اطرافش بر عهده مدیریت صنعتی است.

دروس اصلی و تخصصی گرایش مدیریت صنعتی‌

مدیریت مالی، روانشناسی صنعتی، حسابداری صنعتی، بازاریابی و مدیریت بازار، کنترل کیفیت آماری، سیستم‌های خرید و انبارداری و توزیع، تحقیق در عملیات، کنترل پروژه، طرح‌ریزی و تعمیرات و نگهداری، کارسنجی و روش‌سنجی، مدیریت کارخانه، حفاظت صنعتی، بررسی اقتصادی طرح‌های صنعتی، روابط صنعتی، فنون تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم، بازاریابی بین‌المللی، بهره‌وری و تجزیه و تحلیل آن در سازمان، پروژه.

نقش و توانایی شرکت کنندگان رشته مدیریت صنعتی

شرکت کنندگان در این دوره، علاوه بر آشنایی با مسائل نظری دانش مدیریت صنعتی، با زمینه‌های نوین مدیریت صنعتی و جایگاه آن در عرصه عمل آشنا خواهند شد، همچنین در این دوره سعی خواهد شد قدرت تحلیل دانشجویان در زمینه امور کاربردی با استفاده از افته‌های کاربردی افزایش یابد.

گرایش‌های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد

این رشته گرایش‌هایی مختلف دارد که بر اساس آخرین تغییرات (مصوبه مورخه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی) عبارتند از:


این مطلب را از دست ندهید: ۵ رشته دانشگاهی که تا چند سال آینده منسوخ می‌شوند


تولید و عملیات، تحقیق در عملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت کیفیت و بهره وری، مدیریت پروژه؛ تا پیش از این گرایش مالی نیز جزو گرایش‌های رشته مدیریت صنعتی بود.

آینده شغلی رشته مدیریت صنعتی

فارغ التحصیلان این گرایش می‌توانند در قسمت‌های مدیریت و برنامه ریزی تولید، اداره حفاظت فنی، قسمت کنترل کیفیت کالا، نگهداری و تعمیرات مشغول به کار شوند.


این مطلب را از دست ندهید: رشته‌های کم تقاضایی که آینده شغلی خوبی دارند


همچنین توانایی فعالیت در امور مربوط به مدیریت و کنترل پروژه و مدیریت و ارزیابی عملکرد را دارا باشند، زمینه‌های دیگر فعالیت فارغ‌التحصیلان این رشته امور مربوط به کیفیت و استاندارد‌های کیفی و بهره وری و همچنین امور مالی و بانکداری است.

شغل‌های پر طرفدار رشته مدیریت صنعتی

مدیران صنعتی، مدیران تولید، مدیران زنجیره‌ی تأمین و مدیران در زمینه‌های مشابه می‌توانند در شرکت‌های فنی و صنعتی مختلف جایگاهی خوب پیدا کنند.

شرکت‌هایی مانند:

  • صنایع الکترونیک
  • شرکت‌های دارویی
  • کارخانجات خودروسازی
  • صنایع چاپ
  • کارخانجات تولید مواد پلاستیکی
  • کارخانجات نساجی

ضرورت و اهمیت رشته مدیریت صنعتی

ضرورت و اهمیت دوره کارشناسی رشته مدیریت صنعتی با توجه به نکات زیر به خوبی آشکارمی شود.


این مطلب را از دست ندهید: دانلود نمونه سوالات پیام نور رشته مدیریت دولتی + معرفی رشته مدیریت دولتی


آشفتگی و نابسامانی در بسیاری از موسسات بازرگانی و تولیدی عموما ناشی از عدم وجود اصول مدیریت و یا عدم رعایت این اصول است.

آموزش صحیح مدیریت می‌تواند در بهبود کلی جامعه به طرق زیر موثر باشد:

  • شناخت مشکلات اقتصادی و بازرگانی جامعه و کوشش در رفع آن.
  • آگاهی از آخرین پیشرفت‌های دانش مدیریت و کاربرد آن براساس نیاز‌های جامعه و احتراز از تقلید صرف.
  • اعمال حاکمیت ضوابط برروابط در اداره امور بازرگانی و صنعتی.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۳:۱۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
اگر می‌خواهید درس بخوانید و بعد دنبال کار بگردید مهندسی صنایع بخوانید اما اکر در بخش‌های صنعتی مشغول به کار خستید مدیریت صنعتی بخوانید
سحر
۱۸:۵۰ ۰۸ دی ۱۳۹۹
بازار کار افتضاحی داره
من ۳ ساله فارغ‌التحصیل شدم هنوز نتونستم کار پیدا کنم
شرکت ها ترجیح میدن مهندس صنایع بگیرن
کنکوری
۲۱:۲۹ ۰۹ آبان ۱۳۹۹
رشته مدیریت صنعتی سخته؟
زهرا
۲۱:۲۲ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
من کنکور ۹۹ مدریت صنعتی قبول شدم به نظرتون برم؟؟؟
بازار کارش چطوره؟
reza
۱۵:۱۷ ۰۵ دی ۱۳۹۸
عااالی
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
اصلا با مهندسی قابل قیاس نیست
این مربوط به علوم انسانیه مهندسی مربوط به رشته ریاضیه
وهم ایجاد نکنید
مببنا
۲۱:۲۳ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
رشته خوبیه انشاالله کارش باشه