سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی رشته علوم ورزشی و دروس این رشته

کاربرد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی درامرآموزش وپرورش و بهداشت فردی و اجتماعی بسیار گسترده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته علوم ورزشی نقش موثری در رابطه با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه دارد و دانشجوی این رشته باید از کودکی ورزشکار باشد. باشگاه خبرنگاران جوان در ادامه قصد دارد تا شما را بیشتر با این رشته دانشگاهی آشنا کند.

معرفی و هدف رشته علوم ورزشی

تربیت بدنی و علوم ورزشی یکی از شاخه های علوم انسانی محسوب می شود که از جهات مختلف با علوم پایه و علوم تندرستی پیوند خورده و اثر و نقش آن در رابطه با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه غیر قابل انکار است.

تربیت بدنی ماهیتی میان رشته ای دارد که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده می کند.

این رشته از یک سو مشتمل بر یک‌سری رشته  های پایه ی پزشکی است تا جایی که فارغ التحصیل آن تا حد یک پزشکیار با جسم انسان آشنا می‌شود و از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیتی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسان ها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانش  آموزان به درستی برخورد کند، و بالاخره یک بعد این رشته شامل علوم ورزشی می  شود یعنی دانشجو، علوم ورزشی را به صورت علمی و عملی آموزش می  بیند تا بتواند در رشته های مختلف ورزشی مهارت داشته باشد و همچنین توانایی تحقیق در علوم ورزشی را به دست بیاورد.


این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته علوم قضایی و راه‌های ورود به این رشته


علاوه بر این ترتیب بدنی و ورزش به‌عنوان یک عامل پیش گیرنده از بروز برخی از ناراحتی‌ها و عوارض جسمی و روحی نیز مورد توجه بوده و ثابت شده است که عامل پیشگیرنده بروز برخی از ناراحتی ها و عوارض جسمی و روحی بوده و از پیشروی پاره‌ای از بیماری‌ها مانند امراض قند و نارسائی‌های قبلی- عروقی جلوگیری می‌کند.

هدف از این رشته آشنایی دانشجویان با جسم انسان در حد یک پزشک یار است تا بتوانند به عنوان یک مربی حرفه‌ای در زمینه مسائل ورزشی با ورزشکاران یا دانش آموزان در ارتباط باشند.

رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی نقش موثری در رابطه با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه دارد به همین دلیل از جایگاه مهمی برخوردار بوده و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص در این رشته بسیار ضروری است.

علاه بر این پیشگیری از بروز برخی از ناراحتی‌ها و عوارض جسمی و روحی و جلوگیری از بیماری‌هایی مانند امراض قند و نارسائی‌های قلبی-‌عروقی از دیگر مزایای تحصیل در این رشته است.


بیشتر بخوانید: دانشجویان رشته تربیت بدنی و قهرمانان برجسته ملی بورسیه می‌شوند


کاربرد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در امر آموزش وپرورش و بهداشت فردی و اجتماعی بسیار گسترده است و تمام گروه‌های سنی را از پیش از تولد تا دوره سالخوردگی وکهولت را شامل می‌شود.

دروس رشته علوم ورزشی

دروس رشته علوم ورزشی بیشتر جنبه نظری و عملی دارد؛ تعداد واحد‌های دوره کارشناسی علوم ورزشی پیوسته مشتمل بر ۱۳۲ واحد درسی است.

دانشجوی این رشته باید از کودکی ورزشکار باشد.

زیرا یک‌سری از مهارت‌های پایه‌ای را مثل ژیمناستیک و یا دومیدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمی‌توان در بزرگسالی فرا گرفت.

همچنین افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزه‌‌ای بیشتر برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان می‌دهند.


بیشتر بخوانید: ووشو از دروس اصلی رشته تربيت بدنی شد


گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته تربیت بدنی باید حداقل ۱۶۵ سانتی متر و خانم‌ها ۱۵۸ سانتی متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند) و حداقل دید چشم آن‌ها باید باشد.

این رشته به‌صورت نیمه متمرکز دانشجو می‌گیرد؛ یعنی در یک آزمون عملی مهارت، آمادگی و توانایی جسمی دانشجویان سنجیده می‌شود.

دروس پایه رشته علوم ورزشی 

آناتومی انسانی، فیزیولوژی انسانی، شیمی عمومی، فیزیک عمومی، ریاضیات پایه و مقدمات آمار، کمک‌های اولیه، زیست شناسی.

دروس اصلی رشته علوم ورزشی 

اصول فلسفه آموزش و پرورش، مبانی برنامه ریزی آموزش متوسطه، روانشناسی کودکی و نوجوانی، روانشناسی تربیتی، اصول و فنون مشاوره و راهنمایی، سنجش و اندازه گیری، تولید و کاربرد مواد آموزشی، روش‌ها و فنون تدریس، مدیریت آموزشی.


این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته علوم سیاسی + بررسی آینده شغلی و بازار کار


دروس تخصصی رشته علوم ورزشی 

اصول و مبانی تربیت بدنی، تاریخ تربیت بدنی، تغذیه و ورزش، آسیب شناسی ورزشی، رشد و تکامل حرکتی، فیزیولوژی ورزشی، یادگیری حرکتی، سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی، بهداشت و ورزش، تربیت بدنی در مدارس، مدیریت سازمان‌های ورزشی، مدیریت و طرز اجرای مسابقات، زبان اختصاصی، حرکت شناسی ورزشی، حرکات اصلاحی، تربیت بدنی و ورزش معلولین، مقدمات بیومکانیک ورزشی، مبانی روانی و اجتماعی، تربیت بدنی، آمادگی جسمانی، فوتبال، دو و میدانی، ژیمناستیک، شنا، والیبال، بسکتبال، هندبال، تنیس روی میز، کشتی، بدمینتون.

بازار کار رشته علوم ورزشی 

آگاهی از بازار کار و فرصت‌های شغلی رشته علوم ورزشی می‌تواند در روند انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار تاثیر گذاز باشد و داوطلبان را از بلاتکلیفی در می‌آورد؛ بنابراین اگر قصد تحصیل در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی را دارید در رابطه با بازار کار و فرصت‌های شغلی این رشته لازم است بدانید که موقعیت‌های شغلی متنوعی با توجه به گرایش داوطلبان وجود دارد و می‌توان گفت که فارغ التحصیلان این رشته با بیکاری مواجه نخواهند شد.


این مطلب را از دست ندهید: دانلود نمونه سوالات پیام نور رشته روان شناسی + معرفی رشته روان‌شناسی


به عنوان مثال افراد فارغ التحصیلان رشته علوم ورزشی می‌توانند در وزارتخانه‌ها (در بخش تربیت بدنی) به عنوان مربی و مسئول ورزش و یا به عنوان مشاوره یک طراح در ساخت وسایل و لباس‌های ورزشی، به عنوان مربی در باشگاه‌های ورزشی آزاد و یا به عنوان کارشناس یا مربی بدنسازی در سازمان تربیت بدنی فعالیت داشته باشند. کارشناسی تربیت بدنی در فدراسیون‌های ورزشی و نهاد‌های انقلابی، سازمان‌های دولتی، خدمت در مراکز ورزشی و درمانی جانبازان و معلولین، تدریس دروس تربیت بدنی در مدارس و مراکز آموزشی هم از دیگر فعالیت‌های مربوط به فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
حنا
۰۰:۵۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۱
از این رشته میشه یه رشته خاص ورزشیو ادامه داد؟ من 5 ساله والیبال کار میکنم میخوام ادامش بدم میخوام بدونم اگ برم این رشته میشه بازیکن والیبال شم؟
فاطمه
۰۲:۰۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
سلام من که دخترم باید قدم حداقل ۱۵۸ باشه ولی من قدم ۱۵۷ هست. هیچ راهی نداره وارد این رشته بشم؟ یعنی منو قبول نمیکنن؟ تازه کنکور دادم و علوم ورزشی زدم و تا دو هفته دیگه جوابش میاد. لطفا راهنمایی کنید
ناشناس
۰۱:۰۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
برای ورودبه این رشته حتماً باید از کودکی ورزشکار بوده باشی؟؟؟؟
فرهاد
۱۸:۲۹ ۲۱ تير ۱۴۰۰
سلام خدمت شما عزیزان من کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی دارم اونم با اطلاعات قابل رقابت ولی همه جا دنبال کار رشته خودم گشتم نبود حالا دارم به عنوان یک نیروی شرکتی برای دیپلمه ها و فوق دیپلمه های یک اداره چایی میبرم .اینجاست دلم میخواست یه پولی می داشتم برای همیشه از این کشور به در و پیکر میرفتم.ولی حیف که ندارم
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۲ دی ۱۳۹۹
همه رشته ها بازار کار خوبی نداره
سعید
۰۰:۲۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
سلام ببخشید بخشنامه یا هر چیزی که کمک کنه بهم تربیت بدنی همان علوم ورزشی هست کسی اطلاعی داره راهنماییم کنه ممنون میشم
دانشجو
۰۷:۴۵ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
رشته بدی هست آینده نداره اصلن نرید
فرشته
۱۲:۴۶ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
سلام خوبید من کمرم یکم مشکل داره بنظر شما میتونم رشته علوم ورزشی برم؟؟
مربی ورزش
۰۰:۰۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
با دوهفته کلاس همه میشن مربی و خود مربی گری هم شغل نیست و به خاطر سومدیریت بخصوص در آموزش و پرورش بازار کار بدی داره و اصلن نرید این رشته که بد بخت می شید و نود درصد بیکار می شید
مهدی
۰۹:۲۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
رشتته خوبی هست اگه زرنگ باشی وتلاش کنی. وگرنه اینجوری بخوای حساب کنی تو ایران هیچ رشته ای بازار کارش قطعی ومعلوم نیست.
ایران
۱۷:۲۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
همه با چند روز کلاس مربی گری مربی میشن تو ادارات هم کارشناس ورزش نمی خوان و همون کارمندا یکی میشه مسئول ورزش ،آموزش وپرورش هم استخدام آزاد نداره در کل رشته بدی هست و بازار کار نداره نرید که بدبخت میشین
کارشناس ورزش
۰۷:۴۹ ۲۹ تير ۱۳۹۹
با دوهفته کلاس مربی گری همه میشن مربی و مدیران هم غیر وررشی هستن تو آموزش وپرورش هم استخدام آزاد نداره کلن نیازی به تحصیلات ورزشی نیست و در بازار کار رشته بدی هست
ایران
۱۷:۲۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه درست می گید به خاطر سو مدیریت رشته خوبی نیست و بازار کار نداره و همه بیکارن
ترانه
۰۰:۲۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من دیپلم تجربی دارم ومیخوام براساس سوابق تحصیلی دردانشگاه دولتی رشته علوم ورزشی بخونم حداقل معدلم باید چند باشه واسه این رشته