سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جزئیات تقلب در بازار فروش گوشت قرمز از سوی برخی از قصابی‌ها

گوشت قرمز از نمونه اقلامی است که با گرانی کم سابقه‌ای مواجه شده و همین امر، فعالیت برخی از متقلبان فرصت طلب را تشدید کرده است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در اکثر قریب به اتفاق مواقع، بازار تقلب در خصوص محصولات گران قیمت، داغ‌تر از اقلام و کالا‌های دیگر نمود  پیدا می‌کند.

پیش از این، بارها در ارتباط با اقدامات متقلبانه برخی از فعالان حوزه فروش و عرضه مرغ مواردی به گوش رسیده است، اقداماتی همچون آب بستن به مرغ‌ها برای سنگین‌تر شدن وزن آن و یا دستکاری ترازو و... اما اخیرا اخباری مبنی بر تقلب در بازار فروش گوشت قرمز از سوی برخی از قصابی‌ها و توزیع کنندگان این محصول به گوش می‌رسد. همین گزارش ها تامل برانگیز ما را بر آن داشت تا با حضور میدانی و مراجعه به برخی از واحد‌های توزیع کننده گوشت قرمز (قصابی ها)، در خصوص برخی از اقدامات سودجویانه افراد فرصت طلب در حوزه اشاره شده، کسب اطلاع کنیم.

پیش از این در قالب گزارشی تفصیلی، علل و عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اما در ذیل این گزارش تلاش می‌شود بصورتی دقیق، اقدامات متقلبانه برخی از توزیع کنندگان گوشت قرمز مورد  واکاوی قرار گیرد.

لازم به ذکر است طرح این گزارش به معنای تعمیم اقدامات متقلبانه‌ به تمام قصابان و فعالان عرضه و توزیع گوشت قرمز نیست و در واقع کم نیستند افراد و گروه‌های سالمی که دراین عرصه مشغول به فعالیت هستند.

سنگین‌تر کردن وزن گوشت با استفاده از نوشابه

احمد طاهریان، یکی از فعالان عرصه توزیع گوشت قرمز در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در تشریح اقدامات متقلبانه برخی از قصابان برای کسب سود هر چه بیشتر اظهار کرد: یکی از شیوه‌های رایج افراد سودجو در این حوزه، به دستکاری ترازو باز می‌گردد که البته این روش به دلیل تشدید نظارت دستگاه‌های متولی و بررسی و کنترل ترازو‌ها در بازدید‌های سرزده از قصابی‌ها، با کاهش هر چه بیشتری همراه شده، اما هنوز به صفر نرسیده است. سوء استفاده کنندگان با اتکای به این شیوه، گوشت کمتری را به متقاضیان و خریداران عرضه می‌کنند.

وی افزود: یکی دیگر از شیوه‌های متقلبانه قصابان سودجو برای سنگین‌تر کردن وزن گوشت با استفاده از نوشابه انجام می‌پذیرد.

طاهریان در تشریح این اقدام متقلبانه گفت: متاسفانه برخی افراد فرصت طلب با قرار دادن و به تعبیر دیگر خواباندن گوشت در نوشابه‌های سیاه، تلاش می‌کنند وزن گوشت را سنگین‌تر از میزان حقیقی آن نشان دهند.

وی افزود :گوشتی که در نوشابه خوابانده شده، نوشابه را به شدت جذب می‌کند و پس از گذشت چندین ساعت، نوشابه همچون خونابه جذب لایه‌ها و بافت گوشت می‌شود و با توجه به بی بو بودن نوشابه، تشخیص چنین گوشت هایی، نه تنها سخت بلکه ناممکن خواهد بود.

این قصاب بیان کرد: شایع است که یکی دیگر از روش‌های متقلبانه در بازار مذکور با استفاده از رنگ غذا انجام می‌پذیرد به گونه‌ای که گوشت‌های بی کیفیت پس از آغشته و امتزاج با رنگ غذا، شمایل خاصی به خود می‌گیرد و متقاضی یا مشتری با مشاهده آن گمان می‌کند که گوشت مذکور از کیفیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: استفاده از این شیوه، عمدتا در گوشت‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که برخی قصابی‌ها با خرد کردن آن به اصطلاح، محصول مورد نظر خود را تحت عنوان گوشت کبابی و بصورت آماده و پیش از طبخ، عرضه می‌کنند و بعضا با استفاده از ادویه و اسانس‌هایی خاص، با اطلاق نام‌هایی خاص آن را به فروش می‌رسانند که البته طرح این موضوع به معنای تقلبی بودن تمامی گوشت‌های کبابی آماده پیش از طبخ به مشتری نیست، اما هستند افراد فرصت طلبی که در پوشش فروش چنین محصولاتی، با عرضه گوشت‌های تقلبیِ اینچنینی، صرفا به کسب سود و منافع شخصی خویش می‌اندیشند.

سهولت تقلب در گوشت‌های چرخ کرده

طاهریان در تشریح روش‌های متقلبانه برخی از قصابان سودجو، گفت: عرضه گوشت نامرغوب بصورت چرخ کرده یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین روش‌های فروش گوشت نامرغوب به شمار می‌رود.

وی افزود: متاسفانه افراد سودجو، با چرخ و مخلوط کردن سنگدان مرغ و حتی قسمت‌هایی از گوشت گوساله و گوسفند که از آن‌ها تحت عنوان آشغال گوشت یاد می‌شود، به مشتریان گوشت چرخ کرده‌ای عرضه می‌کنند که متاسفانه، اساسا حجم قابل توجهی از آن در قالب گوشت گوسفند یا گوساله قابل تعریف نیست.

این توزیع کننده گوشت قرمز  گفت: اگرچه سنگدان مرغ نیز در ماه‌های اخیر با افزایش قیمت قابل توجهی همراه شده است، اما نرخ آن قابل مقایسه با گوشت خالص و یا حتی گوشتی که چربی آن فراتر از حد معمول است، نیست.

وی افزود: در برخی از مناطق فقیر نشین، قصابی ها، به عرضه سنگدان چرخ کرده مبادرت می‌ورزند، اما به درستی به این واقعیت که چرخ کرده مورد نظر، سنگدان مرغ است اذعان می‌کنند و البته محصول مذکور، به دلیل قیمت پایین‌تر آن، مشتریان خاص به خود را نیز دارد، اما برخی این محصول را تحت عنوان گوشت چرخ کرده خالص عرضه می‌کنند که قطعا این اقدام برخلاف شرع اخلاق، انسانیت و شرافت و سلامت کسب و کار است.

طاهریان گفت: عرضه گوشت‌های چرخ کرده تقلبی در محصولات بسته بندی شده بیشتر است و متاسفانه گاهی گوشت‌های چرخ کرده ناخالص و مخلوط شده با اقلام اشاره شده (سنگدان، چربی زیاد، آشغال گوشت و ...) و در بسته بندی‌های چشم نواز و جذاب به مشتری عرضه می‌شوند و می‌باید متقاضیان و خریداران در انتخاب این محصولات دقت نظر لازم را لحاظ کنند. در وهله نخست از قصابی‌ها و مراکز عرضه مجاز که سلامت و شرافت کاری آن‌ها به اثبات رسیده به خرید گوشت چرخ کرده مورد نیاز خویش مبادرت ورزند و سپس به  نام شرکت تولید کننده چاپ شده بر روی سلفون محصول، توجه کنند، زیرا علی رغم شایع‌تر بودن تقلب در گوشت‌های چرخ کرده بسته بندی شده، کم نیستند، شرکت‌هایی که سلامت کاری برای آن‌ها در اولویت قرار دارد و تلاش می‌کنند محصولاتی با کیفیت، مرغوب و سالم  روانه بازار کنند.

وی افزود: با توجه به این واقعیت که تقلب در گوشت‌های چرخ کرده در مقایسه با دیگر گوشت‌ها به مراتب بیشتر رخ می‌دهد، متقاضیان و مشتریان ابتدا به ساکن به خرید تکه‌ای گوشت مبادرت می‌ورزند و سپس از قصاب می‌خواهند که آن را در مقابل دیدگانشان چرخ کند، اما متاسفانه برخی از قصابی‌های سوءاستفاده گر، در فروش و عرضه چنین گوشت‌هایی نیز تقلب و تخلف می‌کنند.

طاهریان در تشریح این شیوه از تقلب گفت: برخی از قصابان فرصت طلب با قرار دادن چربی و گوشت‌های نامرغوب در دستگاه چرخ گوشت پیش از حضور و مراجعه مشتری، تکه‌های گوشت خریداری شده از سوی متقاضی را در دستگاه قرار می‌دهند، اما در واقع، آنچه که هنگام چرخ از لابه لای تیغ و پنجره دستگاه چرخ گوشت بیرون می‌آید، گوشت چرخ کرده نامرغوب است و گوشت سالم خریداری شده در مرحله ماقبل قرار می‌گیرد.

وی افزود: عمدتا سوء استفاده‌های این چنینی در هنگامی رخ می‌دهد که مشتری، متقاضی خرید گوشت چرخ کرده با وزن محدود است، زیرا طبیعتا در اوزان بالا، بخش عمده گوشت، چرخ می‌شود، لذا با همه این اوصاف، در این موارد نیز، بخشی از گوشت چرخ کرده عرضه شده به مشتری مشمول گوشت‌های نامرغوبی می‌شود که پیش از حضور مشتری، به نوعی در دستگاه چرخ گوشت جاساز شده است.

چه باید کرد؟

سید عباس موسوی، یکی از قصابان فعال در غرب استان تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در خصوص شیوه‌های پیشگیرانه و موثر برای مقابله با چنین سوء استفاده‌هایی و خرید گوشت مرغوب و باکیفیت گفت: بدون تردید، نظارت و کنترل دستگاه‌های ذی ربط در کاهش چنین تخلفات و سوء استفاده‌هایی بی تاثیر نخواهد بود، اما با نگاهی واقع بینانه این امر مسجل می‌شود که نمی‌توان انتظار داشت متولیان امر و عوامل دستگاه‌های نظارتی ذی ربط، از صبح تا شب در واحد‌های قصابی و مراکز توزیع و عرضه گوشت حضور فیزیکی پیدا کنند و اساسا از حیث عِده وعُدِه نیز، حصول چنین امری امکان پذیر نیست.

وی افزود: به زعم بنده، به موازات اعمال نظارت‌ها و کنترل دستگاه‌های ذی ربط، مشتریان و متقاضیان خرید گوشت نیز می‌باید با شناسایی واحد‌ها و مراکز عرضه و فروش گوشت معتبر که صحتِ کسب و کار آن‌ها به اثبات رسیده، به خرید گوشت مورد نیاز خود مبادرت ورزند، در غیر این صورت مواجهه آن‌ها با گوشت‌های بی کیفیت به رغم پرداخت مبالغ بسیار، برای تهیه این محصول، که در طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر، قیمت آن با رشد قابل توجهی نیز همراه شده، دور از انتظار نخواهد بود.

در پایان، مجدد ذکر این نکته ضروری به نظر می‌رسد که در کنار قصابان سودجو و فرصت طلب، کم نیستند فعالان عرضه و توزیع کننده گوشت قرمز که تحت هیچ شرایطی شرافت خود را برای سود جویی زیرپا نمی‌گذارند و نباید طرح و انعکاس این گزارش باعث شود برخی گمان کنند تمامی فعالان این حوزه، افرادی سودجو و متقلب هستند، اما نمی‌توان این واقعیت را  نادیده انگاشت که در این صنف نیز، همچون دیگر صنوف، احتمال سودجویی و سرکیسه کردن مشتریان به انحای گوناگون، دور از ذهن نخواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
م
۰۰:۱۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
گرانی قیمت گوشت فقط یک طرف قضیه است.بررسی کنید مطالعه کنید ببنید باوجودی که دام به اندازه موردنیازکشور داریم چرا باید دامهای سالم ما صادرشود از آن طرف دام وارد کنیم!!! پشت صحنه ورود دامهای وارداتی وبه خورد دادن گوشت آنها به مردم ازهمه جابیخبرچیست؟سلامت دام خیلی مهمترازقیمتشه. شایداینجاهم قضیه تراریخته وبیوتروریسم مطرحه!
سعید
۲۳:۳۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
چرا وضعیت بازار را تثبیت نمی کنید تا تغلب نشود
ناشناس
۲۰:۵۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
همش تقصیر صدام با ترامپه.
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
خدا لعنتشون کنه
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
درودبرقصاب محله مااقاسید قصاب که چقدرکاردرسته نه تنهاگوشت مرغوب میده دست مشتری بلکه به افراد بی بضاعتم گوشت خیرمیکنه اون یک قصاب سیو وشیعه افغانیس توخیابان پروین اعتصامی خ شهادت دردولت اباد شهرری هنوزم انسانهای باانصاف با وجدانم هستن هنوز چون باتقواوخداترسن و به روز قیامت اعتقاد دارن دمشون گرم
روح
۲۲:۲۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
مشکل ما بعضی ایرانی مثلا است ازاین ور خدا خدا از ان ور اختلاس دزدی کلا برداری کم فروشی
بسیجی
۲۰:۲۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
تنها راه مبارزه با تحریم ها خود کفا شدن حمایت از محصولات ایرانی ممنوع شدن کالای خارجی که مشابه داخلی دارند ذخیره ارز کشور برای شرایط بحرانی .با تشکر از مدیر سایت .
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
مسعولین تبریک،رونق اقتصادی از این بالاتر،
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
مگه قرار نیست که روزی بمیریم؟؟؟؟
چگونه در پیشگاه خدا خواهید ایستاد؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
ویل للمطففین
وای بر کم فروشان
این آیه قران کریم است
از خدا بترسید .
وای بر شما که با اعتماد مردم چه کردید و چه میکنید.
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
قصاب محله ما هم متاسفانه همینطور است آخرین بار ۶سال پیش ازش خرید کردم گوشت چرخ کرده میخواستم تکه گوشتی برید گذاشت رو تخته که چرخ کنه همزمان موبایلم زنگ زد رفتم دم در فکر کرد دارم میرم بیرون صحبت کنم، همون لحظه برگشتم داخل دیدم گوشت قبلی رو گذاشته تو یخچال یک گوله آشغال گوشت تیره رنگ بهم چسبیده رو آورده گذاشته جاش!
سبزى خوار
۱۶:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
خواباندن كوشت در نوشابه و رنك مواد غذايى خبر بى اساسى است كمى صبر كنيد تكذيب خواهد شد. اما در رابطه با گوشت چرخ كرده تا بود چنين بود كه قسمت هاى نا مرغوب و دنبه دار با رگ و پى گوشت را چرخ كرده عرضه ميكنند و ديده ميشد كه مشترى گوشت مرغوب ميخريد ولى هنگام تقاضاى چرخ كردن با كمى كوشت غير مرغوب از قبل پنهان شده درچرخ گوشت تحويل ميگرفتند
صمد جباروند بهروز
۱۶:۰۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
اگر یک انسان واقعی(دین ومذهب)فرقی نمی کند وجدان وشعور انسانیت انسان را داشته باشد نیازی به بازرس نیست خود وجدان بازرس دایمی انسان است ودراینجاست که هویت ،شخصیت،درستی وصداقت یک فرد مشخص خواهد شد.
Ehsan
۱۴:۲۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
فکر کنم هزار درصدم زیاد بشه وقتی که نظارت به قیمت ها نباشه هیچ توفیقی نمیکنه. اگه همینطور گرانی ها پیش بره به یه هفته نخواهد رسید که افزایش حقوق به هیچ تبدیل میشه.امروز درموردبیماری هلندی اقتصاد خوندم که نوشته بود افزایش بهای نفت برای صادر کننده ها نه تنها خوب نیست بلکه باعث نابودی اقتصاد اون کشور میشه. فک کنم شبیه این افزایش حقوق میشه
مشکل ضعف نظارت و عدم توانایی هست و همچنین عدم جسارت اعتراف
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
به عقیده من در این آشفته بازار بهترین کار ترک موقت خوردن گوشت هست. اولا تقاضا که بیاد پایین قیمت ها هم می شکند ان شاالله، ثانیا با وجود تقلب هایی که بعضی افراد سودجو در این وضعیت مرتکب میشن چه بسا کسی گوشت غیربهداشتی نصیبش بشه و دچار عوارض خطرناکش بشه.
کسی از نخوردن گوشت نمیمیره!
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
نخود یا همان شاه حبوبات با پروتئین بالاتر از گوشت و خواص بیشمار درمانی و طبع ملایم میتونه جایگزین خوبی بجای گوشت باشه عوارض زیاد خوردن دیگر حبوبات هم نداره
زهره
۱۳:۰۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
باید نظارت باشه چه در حوزه فروش و چه در حوزه قاچاق دام ٬ اگر جلوی فروش گوسفند به خارج گرفته شود نه گرونی وجود داره و نه مجبور میشند با دلار یا هر چیز دیگه ازخارج دام وارد کنند ٬ ای نظارت ها باید در الویت دولت و مجلس باشه٬ انشاالله
یه ایرانی
۱۲:۳۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
متأسفانه در شهر ملاثانی هم به خودم فروختن ولی بعد از یه مدتی که از فریزر دراوردیم و پختیم متوجه شدیم چونکه اونا گذاشته بودن وسط گوشت گرم دیگه ما نفهمیدیم که این گوشت بونجول خارجیه.
حرومشون باشه پولی که گرفتن
ناشناس
۱۲:۲۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
لعنت خدا بر كم فروشان و افراد سودجو ،
LPLN
۱۲:۰۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
باید جلو قاچاق دام زنده گرفته شود دیروز درشهرما گوشفند ماده دونه ای چهار ملیون بود درصورتی که پارسال هفت صد تومان بود این نشان دهند نداشتن نظارت خوب است
چه طور ما یک هواپیما کوچک وارد کشور میشود رادار ها آن را تشخیص می دهند اما هزاران گوسفند وگاو که از مرز عبور می کند نه
ایران
۱۹:۲۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
چون گاو گوسفند را باکت شلوارو پاسپورت از مرز رد میکنند فکرکنم
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
ای وای بدا به حال کم فروش
علی
۱۱:۵۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
خدا نکند انسان حریص و متقلب گردد که از شیطان و حیوان نیز پست تر میشود اگر هزاران مامور هم برای انسان بگمارند باز بکار خود ادامه میدهد بهترین راه زنده کردن وجدان انسانها و آموزش زندگی شرافت مندانه و اعتقاد به خدا و معاد است اگر چه مجازاتهای بازدارنده میتواند بسیار موثر باشد که فعلا موجود نیست
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
اخه چراقیمت گوش ازپنجاه 6زارتومن طی یک ماه شایدم کمی بیشتر بشه صدتومن
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
چه زمانه اي شده از هر چي و هر شغل و صنفي كه ميشنوي فقط تقلب ، كم فروشي ، كلاهبرداري ،. واقعا عيب كار كجاست از ديو و دد ملولم و انسانم ارزوست
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
چطور اداره دامپزشکی با اینهمه بودجه و امکانات که از دولت میگیرن نمیتونه این چیزا رو تشخیص بده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
از ماست که بر ماست
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
ماست پروبیوتیک یا معمولی ؟.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
من خودم توی دوران خدمت کار نظارت انجام دادم و با توجه به تجربه بازرسی خودم میگم: میدونید مشکل چیه؟

"عدم وجود قوانین سختگیرانه با افراد متقلب یا عدم اجرای کامل آنها"

یعنی اگر بازرس سالم باشه و متخلف رو شناسایی کنه، این قانون برخورد با متخلف هست که باعث میشه این فرد دیگه این کار رو تکرار نکنه و از همه مهمتر اینکه درس عبرتی بشه که حتی دیگران به فکر انجام این کار هم نیفتند چه برسه به اینکه خودشون هم انجام بدند
بیداد
۱۰:۰۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
وقتی گوشت می‌خرن با دلار4200 و میفروشن با دلار 13000 تومن، از قصاب چه توقعی دارید؟
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
همه باید جواب پس بدهند فرقی نمیکند چه کسی هستند
کم فروشان با خدا جنگ میکنند حالا در هر شغلی باشند.
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
نظارت کجایی که یادب بخیر
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
از ماست که برماست.
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
وقتی چیزی گرون شه بیشتر به این کارای تقلب رو آورده میشه
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
وقتی نظارت نباشد هر اتفاقی می افتد
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
وقتی ایمان و اعتقاد به خدا و حساب قیامت کم شد هر اتفاقی بعید نیست اگر نظارت خدا را کسی باور داشته باشد چنین نمی کند
ناشناس
۰۶:۳۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
چ زمونه ای شده رحمت یه اون قصابی که تقلب نمیکنه
ناشناس
۰۱:۵۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
خدا رحم کنه