در بند الحاقی ماده ۱۴ آمده است؛ وزارت راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی موظف است:
۱- نقشه حریم گسلها را با اولویت کلانشهرها به همراه ضوابط ساخت و ساز در حریم گسلها را تهیه کنند.
۲- نقشههای پهنه بندی خطر زلزله، خطرپذیری ریسک، لحظهای در سطح ملی و استانی و شهری تهیه، تصویب و نقشههای طرحهای تفصیلی شهری را بر آن اساس مورد بازبینی قرار دهد.
۳- سامانه پاسخ سریع زلزله را از طریق توسعه شبکه ملی شتاب نگری کشور در کلانشهرها راه اندازی کند.
۴- زونهای با فرو ریزش و فرونشست با در نظر گرفتن اثرات قنوات، گودبرداری، حفاریهای زیر سطحی و مواردی از این قبیل در حوزههای شهری و در مسیر سامانههای حمل و نقل جاده ای، ریلی و در فرودگاهها و بنادر تعیین و تمهیدات مهندسی در خصوص مقابله با فروریزشهای شهری و فرو نشست زمین را با هدف تدوین ضوابط آئین نامههای مرتبط تعیین کنند.
۵- ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه با کاربریهای مختلف با اولویت بندی شهرها در برابر آتش سوزی، زلزله، فرونشست و فرو ریزش زمین انجام دهد.
۶- ارزیابی آسیب پذیری با اولویت بندی نشانههای حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و جادهای را از طریق خطر زلزله، فرونشست و فرو ریزش زمین با هدف شروع اقدامات اجرایی ارتقاء تاب آوری را انجام دهد.
۷- با همکاری وزارت نفت، نیرو و مخابرات قرارگیری شریانهای حیاتی و مجموعههای مرتبط به سازمانهای دولتی و شرکتها در حریم گسلها و زونهای با خطر زلزله و فرو نشست و فرو ریزش زمین ارزیابی کنند و موارد را جهت شروع اقدامات اجرایی ارائه کند.
انتهای پیام/