مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان هم در این مراسم گفت: حفظ و نگهداری از اکوسیستمهای حیاتی و استفاده پایدار از تالابها در کشور از اهداف برگزاری این همایش در شهر بندر خمیر است.
حبیب مسیحی تازیانی افزود: تاکنون ۲۴ تالاب بین المللی در ایران به ثبت رسیده و تالاب خور خوران در بندرخمیر در سال ۱۹۷۵ ثبت جهانی شده است.
وی گفت: هرمزگان ۴ تالاب ثبت شده بین الملی به مساحت ۲۰۹ هزار هکتار دارد که بیشتر آنان در سواحل شهرهای هرمزگان قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان افزود: تالابهای هرمزگان دارای جنگلهای دریایی ازگونههای حرا و چندل هستند که در آن انواع پرندگان مختلف نیز زیست میکنند.
مسیحی گفت: خور خوران بزرگترین تالاب هرمزگان با مساحت ۱۰۲ هکتار در نزدیکی شهر بندر خمیر واقع است.
استاندار هرمزگان نیز در این مراسم گفت: این همایش سال آینده در سطح بین المللی با هدف معرفی بیشتر تالاب خورخوران به مردم دنیا و همچنین کسب تجارب و دانش کشورهای دارای تالاب در این منطقه برگزار میشود.
فریدون همتی افزود: مردم بندر خمیر باید نگاه ویژهای به تالاب خور خوران داشته باشند و با امکانات محلی خود زیر ساختهای لازم برای جذب گردشگر و سرمایه فراهم کنند.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: پیوستهای زیست محیطی برای اجرای طرحهای توسعه در کشور برای حفظ و صیانت از محیط زیست لازم است.
محمد آشوری افزود: یکی از مشکلات طرحهای توسعهای کشور نداشتن برنامه آمایش سرزمینی است.
حسین هاشمی تختی دیگر نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه کشور باید بر مبنای طرحهای زیست محیطی باشد.
احمد مرادی از نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس نیز گفت: مردم بندر خمیر با آگاهی و شناخت از محیط زیست اطراف خود از تالاب خور خوران در این منطقه به درستی حفاظت کرده اند.
در پایان این مراسم از ۳نفر از برگزیدگان حفظ و حراست از تالابهای کشور در بخش پژوهش، مشارکت مردمی و اجرایی و دو نفر از محیط بانان نمونه هرمزگان تجلیل شد.
رونمایی از تمبر نماد روز جهانی تالابها در بندر خمیر از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/ف