رئیس جمهور گفت: امروز روابط تهران با آنکارا طولانیتر از ۴۰ سال گذشته است و بدون تردید این روابط دوستانه به نفع دو کشور و منطقه میباشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران و ترکیه دوستانه و در سطح روابط راهبردی است، اشتراک دیدگاه دو کشور در سطح جهان اسلام و منطقه و نیز ظرفیتهای بزرگ همکاری را بهترین فرصت برای ارتقاء روابط و مناسبات تهران – آنکارا به سطح مطلوب و مورد انتظار طرفین دانست.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز روابط تهران با آنکارا صمیمیتر، نزدیکتر، عمیقتر و طولانیتر از ۴۰ سال گذشته است و بدون تردید این روابط دوستانه به نفع دو کشور و منطقه میباشد و میتوانیم با کمک یکدیگر صلح و ثبات را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.
روحانی گفت: امروز سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در کنار هم برای یک مسأله مهم منطقهای مانند سوریه مشارکت سیاسی دارند و این از نکاتی است که کمتر در روابط دو کشور سابقه داشته است.
رئیس جمهور با تأکید بر گسترش روزافزون روابط اقتصادی دو کشور، گفت: در مسیر تقویت روابط اقتصادی باید علاوه بر بخشهای دولتی، بخشهای خصوصی خود را به یکدیگر نزدیکتر کنیم و ظرفیتهای بزرگ همکاری در زمینههای مختلف از جمله انرژی، ترانزیت و بندر را در راستای منافع دو کشور و منطقه فعالتر سازیم در این زمینه اتصال دریای سیاه و مدیترانه به خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند میتواند بسیار مهم باشد.
روحانی با بیان اینکه تهران و آنکارا در مسایل بینالمللی و جهانی نیز از دیدگاههای بسیار نزدیکی برخوردار هستند، گفت: ایران و ترکیه در مسایل مختلف جهان اسلام، از جمله فلسطین، یمن و میانمار هم دیدگاههای نزدیکی دارند.
«دریا اورس» سفیر جدید ترکیه نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود با تبریک فرا رسیدن دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: همه تلاش خود را بکار خواهم گرفت تا روابط دو کشور در زمینههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بیش از پیش گسترش یابد.
سفیر جدید ترکیه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو همسایه دوست و برادر و دو کشور نیرومند و قدرتمند منطقه هستند و ظرفیتهای بزرگی برای توسعه روابط دارند که مصمم هستیم همه این ظرفیتها را فعال کنیم.
انتهای پیام/