وی ادامه داد: بورس کالا در اقتصاد به عنوان یک بستر شفاف برای کشف واقعی قیمت کالاها، ثمرات زیادی را برای صنایع کشور به خصوص در حوزه فلزات و پتروشیمی داشته است. به طوریکه شفافیت آماری فعلی و حضور بخش خصوصی در سرمایه گذاریها از جمله دستاوردهای بورس کالا برای اقتصاد بوده است.
بیشتر بخوانید: پایان فقر اطلاعاتی در بازار زعفران به واسطه بورس کالا
انارکی محمدی با تاکید بر اینکه بدون شک اعتماد به مکانیسم بورس کالا یکی از اصلاحات اقتصادی سالهای اخیر بوده است، گفت: امروز با مشکلاتی در اقتصاد کشور از جمله تحریم، نوسانات ارزی، وجود واسطههای مخرب و ... روبه رو هستیم که در کنار این عوامل اگر مبادلات کالاهای اساسی و مواد اولیه در بازارهای غیررسمی انجام میشد، فسادی گسترده بخشهای مختلف را فرا میگرفت؛ اما امروز به واسطه وجود بورس کالا، عمده محصولات در بستری قابل رصد معامله میشوند که این شفافیت آماری برای اقتصادمان بسیار ارزشمند است.
نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به شفافیت در معاملات و کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا، هردوطرف معامله یعنی خریدار و فروشنده، سود خواهند برد و دست واسطهها و دلالان که بیشترین مشکلات را برای مصرف کننده و تولید کننده ایجاد میکنند، از معاملات کوتاه میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اگر عرضه کل محصولات از مواد اولیه تا محصول نهایی همگی در بورس کالا معامله شود، دیگر شاهد دغدغه صنایع پایین دست به منظور تامین مواد اولیه شان نخواهیم بود؛ از طرفی خرید مواد اولیه با قیمت واقعی و مناسب، اما فروش محصول نهایی با نرخی گران به مردم نیز برچیده میشود که از این رو اطمینان خاطر به وجود آمد با تمرکز معاملات در بورس کالا حتی در شرایط سخت تحریم نیز برای اقتصاد مفید خواهد بود.
انتهای پیام/