دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه فضای مجازی نوعی همگرایی فناورانه را بهعنوان خصیصه برای خود فراهم کرده است، گفت: در حال حاضر رتبه دوم فضای اینترنتی و فناورانه خصیصهای در فضای مجازی ایجاد شده است.
فیروز آبادی با اشاره به حضور تکنولوژی در کشور بیان کرد: تا به امروز هیچگاه تکنولوژی تا این حد جنبه اجتماعی نداشته و در حال حاضر به اقتصاد و پلت فرمی برای توسعه این فضا تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعامل شبکهها با یکدیگر در حال اجراست، گفت: به کمک پلت فرم ایجاد شده میتوانیم هنجار سازی مناسبی را ایجاد کرده و از آن برای ارزش افزودهای در حکمرانی بهره ببریم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در حوزه سیاسی قدرت نرم در کنار قدرت سخت و مباحث حاکمیتی مد نظر قرار میگیرد، گفت: در فضای مجازی کنونی کشور که با سرعت در حال پیشروی است، تحولاتی بسیار را مشاهده میکنیم و بسیاری از تکنولوژیهایی که نتوانند خود را با این تحولات همراه کنند، گمراه میشوند.
فیروز آبادی درباره نظام حکمرانی گفت: در نظام حکمرانی مسئله هویت و گمنامی در فضای مجازی مد نظر قرار گرفته و اکنون حکمرانی به عنوان فضایی در راستای حل مشکلات است.
وی با اشاره به حوزه اجتماعی گفت: این حوزه در نظام شبکهای شکل خاص خود را پیدا کرده است و مشارکت اجتماعی و نبود کفایت در سیستمهای نمایندگی به صورت جدی مطرح میشوند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه آمریکاییها در حوزه فضای مجازی به دنبال حاکمیت هستند، اظهار کرد: آنها در سندی که در این حوزه دارند به موضوع حاکمیت اشاره دارند و میگویند اینترنت منجر میشود که آمریکا آقا بالاسر همه باشد و برای حفظ حکمرانی اینترنتی باید از قدرتهای سختی بهره ببریم و نظام بینالملل از آنها تبعیت نداشته باشیم.
فیروز آبادی با بیان اینکه ساختار مدیریت کشور باید از الگوهای متنوع و موجود تبعیت کند، گفت: ما در مرکز ملی فضای مجازی معتقدیم که موضوعات کشور مانند سلامت و غیره باید استاندارد سازی شوند و دانشگاهها باید در این برنامه ذینفع باشند.
انتهای پیام/