سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:

فرهنگسازی راهکار احیای تالاب هاست

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه فرهنگسازی اولین قدم برای توسعه کشور است، گفت: این راهبرد مهم ترین راهکار احیای منابع طبیعی و تالاب های کشور است.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، مهدی بصیری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان امروز در همایش تالاب بین المللی گاوخونی (تهدید‌ها و امیدها) به مناسبت روز جهانی تالاب‌ها و بررسی بحران و ارائه راهکار‌های مناسب زیست محیطی در تالار شهید فتوحی دانشگاه صنعتی افزود: اگر در این زمینه فرهنگسازی نشود نمی‌توان راهی از پیش برد البته فرهنگسازی نیازمند زمان است.

وی تصریح کرد: با تاسف باید گفت آخرین مقوله‌ای که درباره توسعه به آن می‌پردازیم، فرهنگسازی است، فرهنگسازی باید به نحوی باشد که تصمیم گیری، تصمیم سازی و اجرای مسوولان در این راستا باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اهمیت حفظ تالاب‌ها تصریح کرد: باید اهمیت تالاب‌ها مطرح و بزرگنمایی شود از این رو رسانه‌ها بزرگترین رسالت را در این زمینه دارند و این در حالی است که به این رسالت عمل نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه با ورود فناوری به کشور به جان طبیعت افتادیم، خاطرنشان کرد: ما علم نداشتیم و تکنولوژی را هم قرض کردیم از این رو توسعه ناپایدار و خارج از ظرفیت را در این راستا به ارمغان آوردیم که نتیجه‌ای جز تخریب نداشت.

بصیری با اشاره به اینکه تالاب‌ها اکوسیستم منحصر به فرد و مولد هستند، تصریح کرد: تالاب‌ها در حد فاصل زیستگاه‌های آبی و خاکی قرار دارند یعنی مرز آب و خاک هستند.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، تالاب‌ها نقش کلیدی در نگهداری چرخه‌های طبیعی دارند و طیف وسیعی از تنوع زیستی را پشتیبانی می‌کنند.

این استاد دانشگاه، سد‌ها را مشکل اصلی تالاب‌ها دانست و گفت: سد احداث می‌کنیم تا آب را کنترل کنیم، اما طبیعت کنترل‌های دقیق و صحیحی از خود دارد از این رو مدیریت ناقص که برای سد‌ها و رودخانه‌ها وجود دارد ما را به این نقطه رسانده است.

وی با بیان این که مدیریت آب کشور به دست مهندسان است نه دست فردی اکولوژیست و محیط زیست و کشاورز ادامه داد: آن‌ها دیدگاه پروژه محور و مهندسی دارند و تمام هم و غم خود را بر روی اجرا و طرح گذاشتند.

به گفته بصیری، مدیریت آب مهم‌تر از تامین آب است در غیر این صورت با کمبود آب مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه خشک شدن تالاب به این دلیل است که ظرفیت محیط و رودخانه را در نظر نگرفتیم، اضافه کرد: قوانین مربوط به آب در ایران خوب است، از ابتدا تاکنون چهار قانون آب داشتیم که در هیچ یک از آن‌ها قانونی در راستای تعرض در آب‌ها را نداریم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید ارزش تالاب‌ها به درستی به همگان شناخته شود، بیان کرد: مدیریت حوضه از سراب تا پایاب باید واحد، مشترک و یکپارچه شود، حکمرانی صحیح و قوی باید داشته باشیم تا تالاب حفظ شود.

وی اضافه کرد: در سال آبی گذشته باران کمی (۷۵۰ میلی متر) در حوضه بارید و این در حالی است که در بالا دست باران فراوان بارید، اما با کمبود آب مواجه بودیم که به دلیل حکمرانی ناصحیح در این راستا است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی با بیان اینکه بزرگترین مشکل کشور آب بوده که قابل حل است، تاکید کرد: فرصت برای خطا در رابطه با آب وجود ندارد و اقداماتی صورت می‌گیرد و برنامه‌ها و پروژه‌هایی در حال اجراست که انگار با کم آبی رو به رو نیستیم.

انتهای پیام/م

 

برگزاری همایش تالاب بین المللی گاوخونی (تهدیدها و امیدها) در اصفهان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.