سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت ماشک در ۴۵۶ هکتاراز اراضی کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال زراعی جاری ۴۵۶ هکتاراز اراضی این استان به کشت ماشک اختصاص داده شدکه این میزان کشت نسبت به سال گذشته ۴.۵ برابر بیشتر شده است.

محمدفرید سپری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان  درگفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، زگفت: به منظور رعایت تناوب الگوی کشت پس از برداشت غلات در مزارع دیم رعایت می‌شود که این میزان از ۱۰۰ هکتار سال قبل به میزان ۴۵۶ هکتار رسیده است.

وی افزود: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای کشت ماشک ۱۸۰ هکتار بود، ولی با توجه تجربیات موفق و مثبت سال گذشته و تاثیرات برنامه‌های ترویجی، ۴.۵ برابر بیشتر شد.

 سپری بیان کرد: در سال زراعی جاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان به منظور سهولت کار کشاورزان ۴۷ تن بذر ماشک از ارقام ساتیوا و مراغه را تامین و توزیع کرده تا به صورت کشت مخلوط با جو برای افزایش کیفیت علوفه تولیدی و جلوگیری از خوابیدگی بوته در مزارع کشت شود.

گفتنی است،ماشک از گیاهان علوفه ای یکساله و از خانواده بقولات هستند که با توجه به کوتاه بودن طول دوره رشد و نمو و امکان کشت آنها در زمان های مختلف ، می توان آنها را بعد از برداشت گندم ،جو و کلزا جهت کشت دوم (کشت تابستانه) و تولید علوفه و کود سبز مورد استفاده قرارداد.این گیاه در مقایسه با شبدر ،یونجه ،اسپرس و سایر گیاهان علوفه ای ارزش غذایی یکسانی دارد.به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفه ای از نظر تغذیه دام ، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند ،به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار می گیرند. این گیاهان را می توان در اکثر شرایط آب وهوایی به صورت دیم و آبی کشت نمود.

انتهای پیام/م

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.