جشنواره علامه حلی که ویژه طلاب پژوهشگر جوان خواهر و برادر است در رشتههایی نظیر تفسیر، علوم قرآن، کلام، اخلاق و تربیت، منطق و فلسفه، اصول فقه، علوم حدیث رجال و تراجم، ادبیات فارسی و عربی و علوم انسانی مرتبط با حوزهی دین و با هدف تقویت روحیهی پژوهش در بین طلاب، زمینه سازی شناسایی نخبگان و حمایت از آنان، تقویت نگارش آثار علمی در سه قالب مقاله، کتاب و پایان نامه برگزار میشود.
مهمترین ویژگی این دوره کاهش سن شرکت کنندگان از چهل سال به سی و یک سال و ویژگی دوم حذف پذیرش پایان نامههای سطح چهار در این دوره از جشنواره اعلام شده است.
دبیر جشنواره با بیان اینکه حوزه علمیه قم با همکاری معاونت پژوهشی حوزههای علمیه و مدیریت حوزهی علمیه خواهران برگزار شدگفت: طلاب قم یک هزار و هشتصد و هشتاد و یک اثر به دبیر خانه ارسال کردند که از این تعداد یک هزار و چهارصد و هشتاد و شش اثر در قالب مقاله، شانزده اثر در قالب کتاب، صد و یک اثر تحقیق پایانی و دویست و سی و سه اثر پایان نامه سطح سه بوده است.
حجت الاسلام هاشمی آثار برگزیده را هشتاد و پنج اثر عنوان اعلام کرد و افزود: از این تعداد پنجاه و سه نفر رتبهی اول تا سوم را کسب کردند و سی و یک اثر نیز شایستهی تقدیر شناخته شد.
حجت الاسلام و المسلمین مروی عضو شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه کشور نیز در این مراسم تحقیق و پژوهش را از ارکان اصلی حوزهی علمیه دانست و افزود: شورای عالی مدیران حوزه را در سه زمینه گسترش فرهنگ پژوهش، تقویت زیرساختهای پژوهش و تربیت نیروی انسانی برای پژوهش مکلف کرده است.
وی گفت: حداقل قدردانی از محققان انتشار پژوهش و دستاورد آنهاست و این روحیهی پژوهش در بین طلاب جوان را تقویت خواهد کرد.
انتهای پیام/ش