وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی مهمترین حادثه قرن بود، افزود: ما از شرایط خاصی به اینجا رسیدیم، وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بدی داشتیم که در شأن ایران نبود، انقلاب اسلامی با مردمسالاری این را واژگون کرد، هرچند ایراداتی وجود دارد، ولی تلاشهای فراوانی برای بهبود وضعیت کشور و مردم صورت گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی مردمسالاری و استقلال ایران اسلامی را دستاورد بزرگی دانست و ابراز داشت: ایران روی استقلال خود پافشاری کرد و از یک حکومت دیکتاتوری وابسته به یک کشور مستقل تبدیل شد که نباید این موضوع را کوچک شمرد. استقلال داشتن بیهزینه هم نیست و در دنیای امروز با عزت نمیتوان زندگی کرد.
وی با ابراز اینکه دشمنان میدانند که ایران سلاح هستهای ندارد، ولی دنبال بهانه برای هجمه به ایران هستند خاطرنشان کرد: تردید ندارم در مقابل آمریکاییها نباید رفتاری مانند تعدادی از کشورهای همسایه داشته باشیم، آمریکا بعد از دریافت پولشان تحقیرشان کردند.
لاریجانی با بیان اینکه آمریکاییها توافق کرده، ولی توافقاتشان را برهم میزنند گفت: تنها با برجام این رفتار را نداشتند، بلکه با چین و اروپا و... هم همین کار را میکنند و یک ناهنجاری بینالمللی را شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه "ایران در نظام بینالمللی مسئولیتشناسانه عمل و پخته اقدام کرد چراکه ننشست تا تروریستها اطرافمان را آلوده کنند"، گفت: ایران بهجای انفعال در این موضع، فعال بود و اجازه توسعه غده سرطانی جدید را نداد و در نطفه خفه کرد.
رئیس قوه مقننه با یادآوری اینکه "از ابتدای انقلاب در حوزه اقتصادی در بسیاری از بخشها موفقیت زیادی داریم"، اضافه کرد: در گذشته ۴ یا ۵ شهر آباد داشتیم و بقیه رها شده بود، ولی امروز با نگاه عدالتمحوری با عدالت به همه توجه و روستا و شهرها آباد میشود. در بخشهایی نارسایی داریم که مربوط به داخل است و باید اصلاح شود.
وی در ادامه، با تأکید بر اینکه موضوع بودجه مشکل بزرگ کشور است و باید سال آینده اصلاح ساختار بودجه پیگیری شود، اذعان کرد: بودجه جاری فربه داریم و باید دولت کوچک و چابک داشته باشیم تا دولت بودجهخور نشود. اکنون ۲.۵ میلیون کارمند داریم و باید یک تئوری داشت تا با ایجاد فرصت موازی، از ارتزاق دولت کم کنیم.
وی با تصریح به اینکه "سال آینده باید دولت الکترونیک راه بیفتد و وزارتخانههای دولت به هم وصل شود تا جلوی فرار مالیاتی را بگیریم" افزود: اگر بتوانیم، تنفس به تولیدکنندگان باید بدهیم، ولی نمیتوان کشور را بدون مالیات هم اداره کرد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: شرایط اقتصادی و اجتماعی اقتضای حذف یارانه را نمیدهد و افزودن یارانه هم برای گران شدن محصولات نیازمند کارشناسی است.
وی موضوع اعطای اختیارات در استانها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در مجلس نمیتوانیم دولت را ملزم به واگذاری اختیارات کنیم چراکه قانون اساسی این موضوع را به وزرا واگذار کرده است. این موضوع را در جلسه سران قوا مطرح کردم، ولی نتیجه نداشت. اما نیازهای هر استان متفاوت است و نمیتوان یک نسخه برای همه وزرا نوشت، دلیل ندارد اینهمه تمرکز در کشوری بهوسعت ایران داشته باشیم.
انتهای پیام/ب
جا نیست که جلوشورفتین
مرحبا به این نمایندگان ملت