مطابق با قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن نیز نمیتوانند به ادامه تحصیل بپردازند و برای آنان مجوز تحصیل صادر نمیشود. البته با توجه به قوانین ، دانشگاهها نیز مجاز به ثبت نام این افراد نیستند.
همچنین افراد اخراجی از دانشگاه نیز تا پایان خدمت دوره ضرورت یا اخذ معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند و فارغ التحصیلان در مقطع کاردانی هم نمیتوانند دوباره در این مقطع شروع به تحصیل کنند.
بیشتر بخوانید: خدمت سربازی چند ماه است؟
لازم به ذکر است که برابر تبصره (۲) ماده (۳۵) قانون خدمت وظیفه عمومی، ترخیص سربازان در حال خدمت برای ادامه تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست و افراد دانشجویی که به انصراف و شروع مجدد تحصیل تمایل دارند، در طول تحصیلات دانشگاهی دیپلم تا دکتری فقط یک بار از تاریخ ۹۰/۰۸/۲۲ به بعد مجاز به انصراف هستند، مشروط بر اینکه در سنوات اولیه تحصیلی انصراف داده باشند و از زمان انصراف تا شروع به تحصیل مجدد آنان بیش از یک سال سپری نشده باشد.
گفتنی است؛ کارکنان وظیفه مجاز به تحصیل همزمان با انجام سربازی نیستند و برابر تبصره (۱) ماده (۳۳) قانون، سنوات اولیه تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته حداکثر ۲.۵ سال است که برابر تبصره (۲) همین ماده، با موافقت کمیسیون موارد خاص دانشگاه و سایر شرایط، این مدت حداکثر یک سال بهعنوان سنوات ارفاقی با درخواست دانشگاه ظرف مدت سه ماه به دفتر پلیس+۱۰ قابل افزایش است.
دانشجویانی که در مدت مذکور فارغ التحصیل نشوند مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر نخواهند بود و در صورت عدم درخواست سنوات ارفاقی، سنوات تحصیلی دانشجو قابل افزایش نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: معافیت سنی از خدمت سربازی شامل چه کسانی میشود؟
همچنین آن دسته از مشمولانی که در دانشگاه پذیرفته میشوند، با درخواست معافیت تحصیلی از سوی دانشگاه مورد پذیرش به دفتر پلیس+۱۰ شهرستان محل استقرار دانشگاه مراجعه کنند، در صورت صدور مجوز ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی) میتوانند در دانشگاه ثبت نام کنند.
انتهای پیام/