سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انقلابی ها/

دستیابی به دانش فنی جدید طراحی پالایشگاه ها در چهل سالگی انقلاب

توفیقی گفت: دستیابی به دانش فنی طراحی پالایشگاه‌ها و واحد‌های سولفور زدایی از مهمترین دستاورد‌های پیروزی انقلاب اسلامی در ۴ دهه گذشته است.

جعفر توفيقی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در آستانه چهل سالگی انقلاب، کشور  از نظر علمی و فنی پیشرفت‌های بسیار چشمگیری کرده است که به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط پیش از انقلاب نیست.

توفيقی  افزود: از نظر توانمندی‌های علمی و تکنولوژی، پژوهشگاه صنعت نفت یکی از مراکز علمی در کشور است که بطور مستقیم خدمات فناورانه را به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ارائه می کند و در همه زنجیره های صنعت نفت و گاز، مشغول  به فعالیت است.

به گفته وی، دامنه فعالیت پژوهشگاه از اکتشاف های صورت گرفته تا ازدیاد برداشت، تولید، حفاری، مسائل مربوط به پالایش، شیرین سازی، تولید بنزین، کاتالیز، انرژی، محیط زیست و رفع آلودگی از خاک‌های آلوده به مواد نفتی، کاهش مصرف انرژی و مسائلی از این قبیل است.


بیشتر بخوانید: ظرفیت پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس ۲۰ درصد افزایش می‌یابد


رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پروژه‌های موفقی در حوزه کشف ذخایر جدید نفت و گاز صورت گرفته و پروژه بسیار بزرگی در خلیج فارس و دریای عمان انجام شده است. همچنین قرارداد جدیدی با شرکت مدیریت اکتشاف برای شناسایی هیدرات‌های گازی یعنی منابع نامتعارف نفت و گاز امضا شده که نشان از ذخائر غنی  نفت و گاز در خشکی و دریاست.

دستیابی پژوهشگاه صنعت نفت به نسل جدیدی از آمین‌ها در شیرین سازی گاز

توفيقی تصریح کرد: در حوزه مسائل پایین دست و کاتالیز، پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فنی چندین کاتالیز و جذب دست پیداکرده است که نقش بسیار راهبردی در خلق  ارزش افزوده  برای کشور دارد.

وی افزود: در حوزه شیرین سازی گاز، پژوهشگاه صنعت نفت به نسل جدیدی از آمین‌ها دست پیداکرده است که می تواند شیرین سازی گاز  را با سازگاری مناسب با محیط زیست با قیمت ارزان‌تر و سریعتری انجام دهد.

رفع آلودگی خاک‌های آلوده به مواد نفتی با استفاده از تکنولوژی‌های بومی

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه به انجام پروژه های رفع آلودگی از آب‌های زیر زمینی بر اثر فعالیت صنعت نفت اشاره کرد و گفت: خاک‌های آلوده به مواد نفتی را با استفاده از تکنولوژی‌های بومی سازی شده به فضای سبز تبدیل کرده ایم.

توفيقی اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت افزایه‌های جدید حفاری را توسعه داده است و در کنار کاهش هزینه های استخراج، سرعت حفاری را به طرز چشمگیری افزایش داده است.

دستیابی به دانش فنی سولفور زدایی در پالایشگاه ها و کشتی ها/ساخت پالایشگاه تمام ایرانی در سوریه

وی در خصوص کاهش گوگرد از سوخت کشتی‌ها بیان کرد:  در قطعنامه ۲۰۲۰ شورای امنیت، ممنوعیت‌هایی برای تردد کشتی های استفاده کننده از سوخت  سولفور  ایجاد شده است که در این زمینه پروژه هایی برای شرکت ملی نفتکش انجام داده ایم تا میزان گوگرد موجود در سوخت کشتی‌ها کاهش یابد. همچنین در خصوص واحد‌های سولفور زدایی، در حال حاضر صاحب دانش فنی هستیم و می‌توانیم برای پالایشگاه‌های کشور واحد‌های سولفور زدایی طراحی کنیم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر دستیابی به دانش فنی طراحی پالایشگاه ها، بیان کرد: برای کشور سوریه یک پالایشگاه تمام و کمال طراحی کرده ایم  که مورد تایید قرار گرفته است. اسناد آن را تحویل داده ایم و به تازگی هم با منطقه آزاد قشم قراردادی را به امضا رسانده ایم.

کشف نفت و گاز فراوان در خلیج فارس و دریای عمان

توفيقی  درباره بزرگترین دستاورد پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه پژوهشگاه صنعت نفت گفت: یکی از دستاورد‌های بزرگ انقلاب در سال ۹۷ طرح مروارید است که  تمام نواحی رسوبی خلیج فارس و دریای عمان  به وسعت ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع شناسایی شده است، این موضوع نشان می دهد در حوزه خلیج فارس و دریای عمان، منابع متعارف نفت و گاز فراوانی  وجود دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.