وی افزود: این محموله ۳۰ تنی کیک زرد از معدن اورانیوم ساغند اردکان استحصال شده که پس از مراحل فرآوری شامل خردایش، لیچین، فروشویی، خالص سازی و رسوب گیری بسته بندی ، برای خوراک دهی به تاسیسات فراوری اورانیوم UCF اصفهان ارسال شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: کیک زرد، مادهای استراتژیک است که طی فرآیندهای شیمیایی خاص که بر روی کانسنگ معادن اورانیوم ساغند تولید و به عنوان ماده اولیه جهت تولید گاز UF6 و در نهایت تولید مجتمعهای سوخت در تاسیسات فرآوری و تولید میلههای سوخت نیروگاههای هستهای استفاده میشود.
فعالیت اصلی این مجتمع تولید کنستانتره کیک زرد از سنگ معدن اورانیوم حاصل از معدن ساغند است.
صالحی با اشاره به بارگیری دومین محموله کیک زررد از مجتمع شهید رضایی نژاد اردکان برای تاسیسات فرآوری اورانیم UCF اصفهان گفت: مجتمع شهید رضایی نژاد کارخانه بزرگی است که در دوسال گذشته آزمایشها و تست خهای تخصصی انجام شده و همه معایب آن نیز رفع شده است.
استان یزد، حلقه نخست چرخه سوخت هسته ای به شمار می رود و طرح ساغند اردکان، نمود عینی فعالیت در زمینه استحصال اورانیوم از منابع طبیعی است و تأسیسات موجود در این کارخانه، اورانیوم را از عمق ۳۵۰ متری استخراج می کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه با اکتشافات هوایی و زمینی صورت گرفته قادریم سالانه بیش از سیصد تن اورانیوم در کشور تولید کنیم، گفت: اورانیوم یک ماده استراتژیک در صنعت هسته ای است که بدون این ماده صنعت هستهای مفهومی ندارد.
وی با بیان اینکه از سال ۸۹ اکتشافات هوایی در کشور آغاز شده ، افزود: حدود ۸۰ درصد سرزمین ایران اکتشافات هوایی صورت گرفته و خوشبختانه توانستیم مقدار قابل توجهی اورانیوم را کشف کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: تاکنون ۲۲۵ هزار کیلومتر مربع اکتشافات زمینی هم انجام شده و در این زمینه ۳۵۰ هزار متر مربع نیز حفاری صورت گرفته است.
انتهای پیام/ی