سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

کدام دانشگاه‌های معتبر بدون کنکور دانشجو می‌گیرند؟+ شرایط پذیرش

برخی دانشگاه‌های کشور با توجه به کاهش سهم کنکور در پذیرش دانشجو، رشته‌های بدون آزمون خود را برای ورود داوطلبان اعلام کردند.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حذف کنکور موضوع پرپیچ و خم که مدت‌ها معطل تصمیمات مسئولان و هماهنگی میان وزارت علوم و آموزش و پرورش بلاتکلیف مانده است اما هنوز هم راه قطعی برای از بین بردن این ماراتن علمی بزرگ که اغلب به محلی برای کسب درآمد برخی افراد تبدیل شده است وجود ندارد، همواره از مبارزه با کنکور و کوتاه کردن دست مافیای آن صحبت می‌شود، اما با توجه به ریشه دواندن آن در سراسر کشور و در تاروپود نظام تعلیم و تربیت  همچنان این ماراتن بزرگ علمی پابرجاست.

طبق مصوبه مجلس در سال ۹۲  قرار بر این بود تا سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه در نظر گرفته شود و بر این اساس علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وقت چندی پیش به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سیر تاثیر سوابق تحصیلی برای ورد به کنکور گفته بود که آخرین قانون مربوط به تأثیر سوابق تحصیلی در سال ۹۲ به تصویب رسیده و این قانون در سال ۹۳ و ۹۴ با تأثیر قطعی ۲۵ درصدی اجرایی شد؛ اما به دنبال اجرای این قانون در دیوان عدالت اداری شکایتی انجام شد و  دیوان عدالت معتقد بود باید از تمامی دروس سه سال آزمون نهایی برگزار شود.

وی بیان کرده بود که بعد از ارجاع رأی دیوان عدالت اداری به مجلس و بررسی نمایندگان اصلاحیه‌ای مصوب شد که به موجب این اصلاحیه تعریف سابقه تحصیلی به نمرات برخی از دروسی که در دوره متوسطه امتحان آنها نهایی برگزار می‌شود محدود شد؛ بر اساس این مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی در سال ۹۵ با تأثیر مثبت اعمال شد و این روند برای کنکور سال‌های ۹۶ و ۹۷ هم اجرایی شد.

مسیر پر پیچ و خم اعمال سوابق تحصیلی در کنکور

موضوع اعمال سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه که کش  و قوس‌های بسیاری داشت تا اینکه در نهایت در شهریورماه امسال قرار بر این شد تا سوابق تحصیلی در کنکور ۹۸ به صورت تاثیر مثبت برقرار باشد و بر همین اساس در جلسه چهاردهم شورای سنجش و پذیرش دانشجو قرار بر این شد تا حداکثر ۳۰ درصد تاثیر مثبت سوابق تحصیلی برای ورود داوطلبان کنکور به دانشگاه‌ها اعمال شود؛ این موضوع با موافقت صددرصدی آموزش و پرورشی‌ها رو به رو نبود و آن‌ها معتقد بودند تاثیر قطعی سوابق تحصیلی علاوه بر اینکه توجه قطعی و قوانین مجلس است به عدالت آموزشی و برقراری آن کمک می‌کند، اما با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده این موضوع چندان مورد توجه قرار نگرفت.

اظهارات مکرر مسئولان وزارت علوم و آموزش و پرورش مبنی بر کمرنگ کردن اول کنکور در کشور در نهایت بر آن شد تا ۸۵ درصد ظرفیت کل آموزش عالی صرفاً از طریق سوابق تحصیلی و خارج از آزمون کنکور سراسری جذب دانشجو داشته باشند.

به دنبال این تصمیم سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در توییتی به از پذیرش بدون کنکور بخش اعظم دانشگاه‌های کشور خبر داد و این موضوع را با هشتگی به نام خداحافظ کنکور مطرح کرد.

به دنبال این اقدامات در نهایت ماه گذشته بود که فهرست رشته‌های بدون کنکور دانشگاه‌های کشور اعلام شد که در این میان اغلب دانشگاه‌ها سهمی در پذیرش دانشجو صرفا با اعمال سوابق تحصیلی دارند و حتی رشته‌هایی که متقاضیان بسیاری دارند و رقابت بالای کنکور به دلیل وجود چنین رشته‌هایی است امسال با پذیرش بدون کنکور پذیرای داوطلبان هستند و فقط ۱۵ درصد رشته‌های دانشگاهی در دانشگاه‌های به اصطلاح برند چنین شرایطی را در نظر نگرفتند و به نظر می‌رسد تنها رشته‌ای که از تاثیر مثبت سوابق تحصیلی برای جذب دانشجو استفاده نمی‌کند رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است که همچنان میدان رقابت را برای داوطلبان ورود به این رشته‌ها داغ نگه داشته اند.


بیشتر بخوانید: دانشگاه‌هایی که در بهمن ۹۷ بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند+ اسامی


پذیرش بدون کنکور دانشگاه‌ها چگونه است؟

سازمان سنجش طبق اطلاعیه‌ای شرایط تحصیل و رشته‌های در نظر گرفته شده برای ورود داوطلبان کنکور را صادر کرد طبق این اطلاعیه داوطلبان ورود به دانشگاه با دارا بودن مدرک دیپلم می‌توانند نسبت به ثبت نام در مقطع کارشناسی پیوسته و  کاردانی اقدام کنند.

دفترچه فهرست رشته‌های بدون آزمون هم در سایت سازمان سنجش منتشر شد تا داوطلبان بنابر شرایط هر دانشگاه و متناسب با الزامات در نظر گرفته شده بتوانند با اعمال سوابق تحصیلی وارد رشته‌های مورد علاقه خود شوند و تحصیل را آغاز کند که در ادامه رشته‌های در نظر گرفته شده به تفکیک رشته‌های تحصیلی مشاهده می‌شود.

برای مشاهده رشته های بدون کنکور رشته علوم ریاضی و فنی اینجا کلیک کنید

برای مشاهده رشته های بدون کنکور رشته علوم تجربی اینجا کلیک کنید

برای مشاهده رشته های بدون کنکور رشته علوم انسانی اینجا کلیک کنید

برای مشاهده رشته های بدون کنکور رشته  هنر اینجا کلیک کنید

برای مشاهده رشته های بدون کنکور رشته زبان اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
اگه توجه کنید در۵ سال گذشته این رشته ها بدون آزمون بوده فقط امسال علنی کردن موضوع رو
ناشناس
۲۰:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
هیچکدام
مهدی
۲۰:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
الان اونایی که سابقه تحصیلی خوب ندارن چیکار کنن اصلا خوب نشده این ها باید تایین میکردن از سال بعد دهمی ها دیگه کنکور ندن اینطوری اونای دیگه هم جبران میکردن و دهمی ها هم رو سابقه تحصیلی شون تمرکز میکردن. همه کارهاشون دیمی هست
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
تو مملکت ما فقط رشته های پزشکی و پرستاری بدرد میخورن اونم چون همه مردم مریضن و دکترای بی انصاف جیبشون رو با درد مردم پر میکنن هیچ رشته ای دیگه بدرد نمیخوره من خودم مهندسی برق قدرت خوندم با معدل 17 به بالا که رشته های پزشکی رو میزارن تو جیبش از لحاظ مشکل بودن الان نصاب شرکت ال جی هستم با این بازار خراب وراکد حقوقم چند ماه به یک تمن هم نمیرسه
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
منم لیسانس عمرانم با معدل 17/32 از دانشگاه دولتی روزانه
ولی الان راننده وانتم
پشتشم نوشتم عاقبت درس خوندن
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
جناب اعتماد به نفس،کی گفته مهندسی برق ،پزشکی میذاره تو جیبش؟؟!تا وقتی دیدت اینه منتظر باش از همون جیبت در آمد کسب کنی
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
خب اینایی که منتشر شد کسی نمیره
اونی که میخاد بره مثلن مهندسی کشاورزی دراصل پزشکی یا از این قبیل رشته ها میخاد چون قبول نمسشه مجبور میشه بره اون رشته ها
واس همین یه چیز الکیه بنظرم با شکست مواجه میشه
کاربر
۱۳:۰۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
این دفترچه که گذاشتین واسه مهر هست اصلاحش کنید برای دی 97 و مهر 98 نیست
یک بیکار
۱۱:۳۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
یک نصیحت برادرانه به هیچ وجه دنبال دانشگاه و تحصیل نرید فقط برید یک فن یا نر یاد بگیرید که بتونید باهاش درامد کسب کنید
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
بچه های مردم گرفتارا کنکور را حذف کنید اکثرا بچه های مردم از استرس کنکور شب روز ندارند به مرض های عصبی و روانی گرفتار شده اند
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
هیچ کدام از دانشگاه های کشور در درجه اول به پای دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی خاورمیانه که جزء دانشگاه های درجه 1 تخصصیه و در درجه دوم دانشگاه شهید بهشتی به عنوان دانشگاه درجه 1 عمومی نمیرسه.... بخونید برای این دو هدف...
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
مردم نون ندارن دلت خوشه ها
ناشناس
۱۶:۴۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
تا زمانی که برای علم و دانش و فرهنگ اهمیت قائل نباشیم، مشکل نان هم حل نخواهد شد و این وضعیت اقتصادی چیزی نیست جز ناشی از جهل ...
اسداله
۱۰:۲۹ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
نگاهی به لیست رشته ها بندازیم معلوم میشه رشته های به درد نخور که فقط جوانی و پول جوانان را هدر میده در لیست بدون ازمون گداشته شدند.
واقعا یک نفر نیست به حال کسیانی که می خوان برن این رشته ها را بخونن دل بسوزونه.

چه کلاهبرداری اشکاری آن هم با عمر جوانان.

خدا را خوش نمیاد.
حقوق می گیرید که فکر کنید. دل بسوزونید.
رشته های به درد نخور را فقط واسه اینکه جوانان یک مدت مشغول باشند تو لیست بدون ازمون اوردید.

این رشته ها نباشند بهتره
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
چطور انقدر راحت برای این رشته ها و تخصص ها از اصطلاح "به درد نخور" استفاده میکنید؟
قطعا تمامی این رشته ها اهمیت و جایگاه خاص خودشون رو دارند و کشور ما در شرایط کنونی به این تخصص ها نیاز داره. ولی مشکل اینجاست که به علت عدم برنامه ریزی صحیح و بکارگیری نیروهای غیر متخصص در بخش های تخصصی بسیاری از فارغ التحصیلان این حوزه ها در ایران جذب بازار کار حرفه ای نمی شوند.
اما همین افراد در بسیاری از کشورها که سرمایه گذاری و برنامه ریزی دقیقی تری در این حوزه ها دارند به راحتی میتونن جذب بشن. نتیجتاً در سالهای نزدیک، ما در این بخش ها نیاز به متخصصینی خواهیم داشت که دیگه اینجا حضور ندارند...
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
کاری کنید که خدارا خوش آید وبدانیدکه همیشه این میز هانمیمانند
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
این رشته هایی که اصلا بازار کاری براشون وجود نداره و تو ایران اصلا بهش اهمیت نمیدن ومیخندن بهش رو بدون کنکور گذاشتن.من خودم رشته محیط زیست هستم الان 5ساله بیکارم هر جا میرم میگم رشتم محیط زیسته با خنده میگن اینم رشته بود تو رفتی
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
سفارش می کنم اونایی که دانشگاه پیام نور تو شهرشون دارن همونجا ثبت نام کنند
اولا کلاس اجباری نیست
درثانی میتونی همزمان اشتغال داشته باشی برا خودت بیمه اشتغال رد کنی(درآمد و بیمه و تحصیل همزمان یعنی عمرت هدر نمیره)
ثالثا اگه درشهری دیگه در هررشته ای که دوست داشتن قبول شدن میتونن امتحانشونو تو پیام نور شهر خودشون بدن
ازهمه مهمتر تو شهر خودت هستی از خانواده دور نیستی غذای توخونه هم یه چیز دیگست:)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
باید امتحانات مدرسه توسط سازمان سنجش انجام بشه .بعد کنکور حذف بشه .
ناشناس
۰۹:۰۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
1- اگر راست می گویند ظرفیت در گروه علوم تجربی را بالا ببرند.
2- 85 درصد ظرفیت کاذب اعلام می کنند بعد می گویند 85 درصد بدون کنکور می پذیریم. عین مغازه هایی که 100 درصد گران می کنند و 50 درصد تخفیف می دهند.
3- معنی پذیرش بدون کنکور انست که همه رشته ها باز شوند و همه درخواست بدهند یا به سنجش یا به دانشگاه.
4- یک قانون هم تصویب کنند که وزارت بهداشت ظرفیت ها را بالا ببرد. الان 600 هزار نفر پشت کنکور تجربی منتظرند که 30000 نفر آنها فوق لیسانس و به بالا هستند.
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
رشته هایی مث پزشکی که به سلامت و جون مردم مربوط میشه نباید کنکورش حذف شه که هرکسی بتونه وارد این حیطه شه
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
رشته های مالی بسیار مهم تر از آمپول زنی هستند!
فرق جهان سوم با ملل پیشرفته همینه
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
کجا 85 درصد بدون کنکوره این ها همش یا نوبت دوم ویا پردیس و خلاصه همش پولیه و از روزانه خبری نیست که نیست
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
چه اصراریه که این رشته ها وجود داشته باشن؟؟؟ فقط هزینه میکنیم و عمر جوانها رو هدر میدیم. نتیجه میشه بیکاری جوانان تحصیلکرده