وی افزود: این مجتمع جوانترین و بزرگترین شرکت پالایشی کشور است و خاستگاه آن شرکت ملی گاز ایران است که در ابتدای نیم قرن دوم حیات خود قرار دارد و در طول بیش از ۵۰ سال دستاوردهای بسیار مهمی داشته است.
وی گفت: برداشت بیش از ۳ هزار و ۲۰۸ میلیارد متر مکعب از ذخایر طبیعی گاز کشور و انتقال آن از میان بیش از ۳۸ هزار کیلومتر خطوط فشار قوی انتقال گاز و رساندن آن به بیش از ۳۳ هزار شهر و روستا در کشور و داشتن بیش از ۲۲ میلیون مشترک در سراسر ایران تنها گوشه از خدمات شرکت ملی گاز ایران در ۵۰ سال گذشته است.
فرهنگ با بیان اینکه اینها دستاوردهایی بی بدیل و کم نظیر در دنیاست، اظهار داشت: صنعت گاز کشور معتقد است، مهمترین دستاوردش اعتماد ذی نفعان و مسئولین است.
وی در ادامه افزود: نزدیک ۲۰ سال پیش تصمیم به تأسیس شرکتی گرفته میشود که وظیفه فرآورش و استحصال بیش از ۱۴ تریلیون متر مکعب گاز، بیش از ۵۰ درصد ذخایر گاز کشور و حدود ۸ درصد ذخایر گازی جهان را بر عهده بگیرد.
فرهنگ با بیان اینکه این رسالت سنگین بر دوش مجتمع گاز پارس جنوبی است، گفت: این شرکت از میدان گاز پارس جنوبی ذخایر گازی را برداشت و در دو بخش مهم در پالایشگاههای سایت یک و سایت دو محصولات مهمی را تولید میکند.
وی افزود: هم اکنون در سایت یک ۸ پالایشگاه و در سایت دو ۵ پالایشگاه قرار دارند که مجموعا ۱۳ پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی را شامل میشوند و در حال حاضر ۱۰ پالایشگاه تحویل بهره بردار شده است.
به گفته وی؛ در حال حاضر دو پالایشگاه فاز ۱۳ و ۲۲ و ۲۴ نیز در حال راه اندازی هستند که پیش بینی میشود امسال یا حداکثر در ماههای ابتدایی سال آینده تحویل بهره بردار شوند.
فرهنگ افزود: نهایتاً فاز ۱۴ نیز برای سالهای آتی باقی خواهند ماند که پیش بینی میشود تا انتهای سال ۹۸ به بهره برداری برسد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه اظهار داشت: این شرکت بزرگترین مجتمع تولید گاز در دنیاست که حدود ۷۴ درصد گاز کشور را تولید میکند.
وی دیگر مزیت این مجتمع را برخوردای از سرمایههای جوان عنوان کرد و گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی سهم مهمی در تأمین انرژی کشور به خصوص در زمستان با توجه پایداری و تاب آوری مناسب خود داراست.
فرهنگ با بیان اینکه مأموریت این شرکت ارزش آفرینی از منابع گازی است، گفت: در کنار این هدف مهم توسعه خدمات فنی دانش محور از استراتژیهای مهم این شرکت است.
وی مهمترین هدف مجتمع را سرآمدی در عملیات و رقابت پذیری در تراز جهانی در چشم انداز و افق ۱۴۰۴ عنوان کرد و گفت: مجتمع در دسترسی به اهداف موفق بوده و در ادامه نیز برای دستیابی به آنها تلاش خواهد کرد.
انتهای پیام/