لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان ال دی ال نوعی چربی است که به عنوان قاتل خاموش هم شناخته شده است. وقتی سطح کلسترول ال دی ال بالاتر از ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، شما در معرض ابتلا به هیپو کلسترولمی خواهید بود. البته این خطر زمانی تشدید میشود که سطح کلسترول خوب یا همان اچ دی ال نیز در مردان کمتر از ۳۵ میلی گرم در دسی لیتر و در زنان کمتر از ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد.
علائم بالینی کلسترول بالا در هر فرد میتواند متفاوت باشد با این حال احساس سنگینی یا سوء هاضمه، خستگی، یبوست، بوی بد دهان، التهاب در اندام ها، سرماخوردگیهای پی درپی، سردرد، بینایی تار و درد قفسه سینه از علائم واضح افزایش کلسترول بد هستند.
در این میان، شما ممکن است از تاثیرات برخی مواد غذایی بر افزایش کلسترول بد خون بی خبر باشید:
لبنیات پرچرب: محصولاتی از قبیل: شیر غلیظ شده، کره و مارگارین و ... سرشار از چربیهای اشباع هستند و در کسانی که کلسترول بد آنها بالاست، مصرف این نوع محصولات باید به طور کامل متوقف شود. به جای لبنیات پرچرب، شما میتوانید محصولات گیاهی مانند شیر بادام و شیر سویا، و یا لبنیات کم چرب یا بدون چربی را به رژیم روزانه خود اضافه کنید.
گوشت قرمز: از مصرف گوشتهای چرب بپرهیزید. به جای گوشت قرمز مصرف گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را وارد رژیم تان کنید. توجه داشته باشید که پوست این گوشتها را بکنید. ماهی بخورید. ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه اند. این ماهیها چرب هستند، اما چربی آنها مانند گردو یا بذر کتان مفید است.
مواد غذایی آماده و صنعتی: بیشتر غذاهای آماده و صنعتی به خصوص آنهایی که گرم میشوند، با روغنهای هیدروژنه و اسیدهای چرب ترانس تهیه و باعث افزایش کلسترول بد خون خواهد شد. از مصرف مواد غذایی خیلی چرب و خیلی شیرین و به ویژه آنهایی که حاوی روغنهای هیدروژنه هستند بپرهیزید.
قندهای تصفیه شده و نشاسته: قندها و کربوهیدراتهای های تصفیه شده مانند برنج سفید، نانها و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید میزان کلسترول خوب خون را کاهش میدهند. برای شما که کلسترول خونتان بالاست توصیه میشود از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید. شما باید نانهای سبوس دار مصرف کنید.
کره: کره، مایونز، مارگارینها حاوی میزان زیادی چربی هستند، با این حال روغنهایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا حاوی چربیهای سالمی هستند که قلب شما را در وضعیت بهتری نگه میدارند. در هر صورت از مصرف مواد غذایی چرب بپرهیزید.
منبع:آوای سلامت
انتهای پیام/