مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو
با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت هنرستانها برای سال آینده با توجه به بودجه پیشنهادی فعلی اظهار کرد: امسال بودجه تأمین تجهیزات از ۳۷/۵ میلیارد تومان به ۴۵ میلیارد تومان و بودجه مربوط به برون سپاری از ۶۶ میلیارد تومان به ۸۱ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که با توجه به اقتضائات دولت، رقم قابل قبولی است، اما برای تأمین تجهیزات، نیاز ما به اعتباری بیش از این مقدار است.
وی ادامه داد: با توجه به سه ساله شدن هنرستانها از امسال برای اولین بار جمعیت دانشآموزی از ۶۰۰ هزار به ۹۱۰ هزار نفر افزایش یافت که این افزایش نیازمند نیروی انسانی و فضای بیشتری هم است، بنابراین نیازمند افزایش اعتبارات هستیم تا امکانات لازم در اختیار هنرستانها قرار گیرد.
آذرکیش با اشاره به اینکه امسال برای جبران خلاءهای فضا و نیروی انسانی از طریق توسعه برون سپاری، مشارکت در آموزشهای کاردانش از طریق کارخانهها و شهرکهای صنعتی و بهرهگیری از دانشآموختگان هنرستانی به عنوان نیروی حقالتدریس برای جبران خلاء نیروی انسانی استفاده شد.
نیاز به ۱۶ هزار هنرآموز و ۲۵ هزار استادکار
مدیرکل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال بخشی از جبران کمبود نیرو از طریق نیروهای بازنشسته و حقالتدریسی تأمین شد، تصریح کرد: برای جبران این کاستیها به ۱۶ هزار هنرآموز و ۲۵ هزار استادکار نیاز داریم تا هنرجویان آموزشهای لازم را دریافت کنند.
وی اظهار کرد: از نظر بودجه افزایش داشتهایم، اما این افزایش اعتبار کافی نیست و باید مسیرهای تأمین اعتبارات را توسعه دهیم.
آذرکیش درباره چشمانداز پوشش تحصیلی برای سال تحصیلی آینده، بیان کرد: هر ساله در طول برنامه ششم توسعه به طور میانگین ۲ درصد افزایش جمعیت دانشآموزی را در برنامهها قرار دادیم، بر همین اساس پوشش تحصیلی از ۳۷/۵ درصد امسال به ۳۹/۵ درصد برای سال آینده هدفگذاری شده است که برای پیشبرد این هدف باید تمامی حوزههای مرتبط با آموزش و پرورش و منابع دولتی حمایتهای لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تطبیق آموزشهای هنرستانی کاردانش با بازار کار نیازمند تجهیزات و نیروی انسانی کافی هستیم، گفت: باید مشارکت بخشهای خارج از آموزش و پرورش تقویت شود تا به این هدف دست پیدا کنیم.
وی کیفیتبخشی به آموزشها، آموزش و کارآفرینی به هنرجویان و دانشآموزان تمام دورههای تحصیلی، آموزش همراه با تولید و دانشافزایی مستمر در کنار توسعه همکاری با شهرکهای صنعتی را از دیگر برنامههای دارای اولویت حوزه آموزشهای مهارتی شاخه کاردانش برشمرد.
انتهای پیام/