سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست وزارت بهداشت:

طرح تحول سلامت نباید با تغییر وزیر و رئیس جمهور آسیب ببیند/ واکسن HPV به برنامه ملی واکیسناسیون کشور اضافه می‌شود/ اجازه ندهیم مافیای تبلیغات دارو به حوزه سرطان ورود کنند

نمکی گفت: باید بتوانیم با استمرار منطقی و معقول طرح تحول سلامت اجازه ندهیم تغییر وزیر و رئیس جمهور به طرح آسیب وارد کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نمکی سرپرست وزارت بهداشت درمان در مراسم افتتاحیه ٧۵ مرکز تشخیص زودهنگام سرطان اظهار کرد: با همت پزشکان، پرستاران و بهیاران، مرگ و میر در کشور به کمتر از یک دهم درصد رسیده است و در آستانه سالروز انقلاب اسلامی می‌توان گفت که در حوزه بهداشت پیشرفت‌هایی چشم‌گیر داشته‌ایم.

وی افزود: زمانی که پس از انقلاب کشور را تحویل گرفتیم، هر هزار کودک ۱۳۰ کودک به یک ماهگی نمی‌رسیدند و ۱۲۰ کودک قبل از یک سالگی جان می‌باختند؛ ۱۴۷ کودک پنج سالگی را نمی‌دیدند و از هر ۱۰ هزار زن باردار ۲۴۵ زن تلف می‌شدند.

بیش از ۶ هزار دانشجوی پزشکی در کشور داریم

نمکی گفت: امروزه بیش از ۶ هزار دانشجوی پزشکی در کشور داریم و ۱۴۰ هزار پزشک در کشور وجود دارند که در اولیل انقلاب این تعداد از پزشکان داخلی خارجی بسیار کم بود.

سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد: با طرح تحول سلامت شاهد کاهش هزینه‌های بیمار در سطح بستری، تهیه دارو برای بیماران خاص و گسیل پزشک به مناطق محروم و ماندگاری آن‌ها بودیم و گام‌هایی موثر در حوزه سلامت برداشته شده است.

وی افزود: امیدواریم با قدم‌های اقتصادی عالمانه‌تر و با استقرار پزشکی خانواده، اجرای راهنما‌های بالین و اصلاح نظام پرداخت بتوانیم استمرار منطقی و معقول طرح را به گونه‌ای رقم بزنیم که طرح تحول سلامت نه تنها با تغییر وزیر بلکه با تغییر رئیس جمهور نیز آسیب نبیند.

خرج شیمی درمانی یک بیمار سرطانی معادل واکسیناسیون یک شهرک است

سرپرست وزارت بهداشت گفت: دستاورد‌هایی خوب در کنترل بیماری‌های عفونی داشتیم و کودکانمان را با پنج دلار در برابر ۶ بیماری واکسینه کرده‌ایم؛ این در حالی است که خرج شیمی درمانی یک بیمار سرطانی معادل واکسیناسیون یک شهرک است.

اگر پیشگیری نکنیم طوفان بیماری‌های غیرواگیر گرفتارمان می‌کند

نمکی گفت: اگر پیشگیری نکنیم طوفان بیماری‌های غیرواگیر به شدت گرفتارمان می‌کند، باید برنامه‌هایی ویژه‌ برنامه ریزی کنیم، ۳۰ سال پیش دفتر مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر را راه اندازی کردیم، چرا که بیماری‌های واگیردار با هزینه کمتر قابل پیشگیری هستند و نیاز به مشارکت بین بخشی ندارند، در حالی که در بیماری‌های غیرواگیر نیازمند مشارکت بین بخشی است و وزارت بهداشت کمترین تاثیر در بروز و بیشترین تاثیر در پیشگیری را دارد.

وی افزود: در حالی که نُرم سرطان در ایران بسیار کمتر از میانگین جهانی است، اما بار برخی بیماری‌ها تلنمبار ندیدن‌های ماست؛ اگر دیروز نگاه به امروز را داشتیم بسیاری از بیماری‌ها بهتر درمان شده و کمتر می‌شد.

اگر جامه شاد داشته باشیم سرطان کمتر خواهد شد

سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در پیشگیری از سرطان اولین گام آموزش است، گفت: آموزش برای تغییر در شیوه زندگی، پرهیز از رژیم غذایی نادرست باید مورد توجه قرار گیرد چرا که امروز مصرف فست فود از معضلات کشور ما در تغذیه بوده و از همه مهمتر کاهش استرس است، اگر جامه شاد داشته باشیم سرطان کمتر خواهد شد.

وزارت بهداشت ادامه داد: از صدا و سیما درخواسته کرده‌ایم با برنامه‌های شاد جو اجتماعی را شادتر کند چرا که ما در علم ایمونولوژی استرس را ام المرض در سرطان می‌دانیم و با روحیه‌ شاد می‌توانیم به درمان بیمار کمک کنیم.

نمکی با بیان اینکه واکسن HPV به زودی وارد پروتکل واکسیناسیون کشوری خواهد شد، گفت: با رئیس انسیتو پاستور صحبت کردند و ایشان اعلام کردند که ساخت واکسن HPV با کمک بخش خصوصی به خوبی پیش می‌رود تا بتوانیم این واکسن را با قیمت ارزان‌تر از نمونه خارجی تولید و گروه‌های هدف را علیه ویروس سرطان زای HPV واکسینه کنیم.

وی ادامه داد: در تشخیص بیماری‌ها از حوزه پژوهش کشور درخواست کرده‌ایم که به سمت تشخیص زودرس بیماری‌ها به ویژه سرطان حرکت کنیم چرا که وقتی تومور را در مراحل اولیه تشخیص دهیم عمر بیمار و کیفیت زندگی او ارتقا پیدا خواهد کرد.

باید در درمان سرطان باید به سمت شیوه‌های مدرن برویم

نمکی با بیان اینکه در درمان سرطان نیز باید به سمت شیوه‌های مدرن برویم، گفت: شیوه‌های مدرن گران‌قیمت هستند، اما اگر بتوانیم به شیوه مدرن درمان اقدامات را انجام دهیم به مراتب عوارض درمان و دارو برای بیمار کمتر ایجاد می‌شود، البته استفاده از دارو‌ها و درمان‌های مدرن باید به شکلی باشد که مافیای تبلیغاتی دارو نتوانند هزینه‌های سنگینی را به کشور تحمیل کنند، بلکه دارو‌های مؤثر را به فهرست بیمه‌ای کشور اضافه کنیم و بیمه‌ها را مکلف به پوشش بیمه‌ای و تبعیت کنیم.

وی مشارکت خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در حوزه پیشگیری و درمان سرطان را بسیار موثر دانست و گفت: خیرین باید پای کار بیایند و راه را برای خیرین باز کنیم و یکی از خطا‌های استراتژیک ما این است که به عنوان دولت می‌خواهیم خودمان همه کار را انجام دهیم، اما حرکات متعددی به شکل زیبا از سوی خیرین در کشور شکل گرفته است و ما باید آن‌ها را تشویق کنیم که در کنار دولت به عرصه درمان سرطان بیایند و برای کاهش آلام بیماران گام بردارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
احمدخانی
۲۲:۱۷ ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
تورو خدا درمان hpv هم پیدا کنید زنده باد ایران