سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با حضور سرپرست وزارت بهداشت؛

۷۵ مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان افتتاح شد

۷۵ مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در ۴۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به طور همزمان افتتاح شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در مراسمی با حضور معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و سعید نمکی، سرپرست وزارت بهداشت، ۷۵ مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در ۴۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به طور همزمان افتتاح شد.

سرطان‌ها از جمله مهمترین بیماری‌های غیر واگیر هستند که به دلیل ماهیت مزمن شان، هزینه‌های سرسام آور تشخیص و درمان این بیماری‌ها با اولویت بالا در نظام‌های سلامت کشور‌ها مورد توجه قرار دارد و سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون‌ها مورد در جهان رخ می‌دهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام بیماری در مراحل اولیه، درمان آن آسان‌تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.

وزارت بهداشت از سال ۹۴ برنامه‌ای برای تشخیص زودهنگام سرطان را به صورت آزمایشی برای سه سرطان مهم پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در چهار شهرستان کشور اجرا کرد تمرکز اصلی این برنامه بر تشخیص زودرس افراد علامت دار و غربالگری افراد پرخطر و با خطر متوسط با به کارگیری هزینه اثربخش‌ترین راهکار‌ها بود پس از بازبینی این برنامه در سال ۹۵ و تایید محتوای برنامه‌ها توسط معاونین وزارت بهداشت در اسفند ماه سال گذشته، توسعه گام به گام برنامه در ۵۰ هزار نفر از جمعیت هر دانشگاه در حال انجام است.

 پذیرش ارجاع الکترونیک در مراکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان

براساس این گزارش، عملیات ساخت ۱۳۷ مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان از سال ۹۴ در کشور آغاز شده و ساخت ۷۵ مرکز به پایان رسیده است برای تجهیز این مراکز از محل گرنت دولت ژاپن، ۵۰ دستگاه ماموگرافی تامین شده و سایر تجهیزات نیز از طریق هیات امنای صرفه جویی ارزی تامین شده است.

همچنین همزمان با افتتاح این مراکز، آیین نامه مراکز ابلاغ می‌شود تا مراکز با شناسنامه و کارکرد مشخص در نظام سلامت شناخته شوند.

بنابر این گزارش، خدمات این مراکز با پذیرش ارجاع الکترونیک، ثبت در سامانه و با دستورالعمل مشخص ارائه می‌شوند خدمات سطح دو سرطان قابل ارائه در این مراکز شامل انجام خدمات تخصصی برای شناسایی زودهنگام سرطان‌های پستان (ماموگرافی و سونوگرافی)، روده بزرگ (کواونوسکوپی و پولیپکتومی) و دهانه رحم (کولپوسکوپی) و ارائه خدمات مشاوره ژنتیک برای افراد پرخطر است که نه تنها در تشخیص زودهنگام بلکه به پیشگیری از حدود یک چهارم تمامی موارد سرطان در مردان و زنان و ۴۰ درصد سرطان‌های زنان موثر خواهد بود.

راه اندازی این مراکز تکمیل کننده بخشی از "شبکه ملی مراقبت سرطان" به منظور ارائه خدمات پایه تا پیشرفته در زمینه تشخیص زودهنگام تا درمان سرطان است و با ساخت و راه اندازی مراکز تیپ دو و سه، تکمیل خواهد شد. در شکل گیری نظام ارجاع و به عنوان حلقه واسط سطح یک و سه، از انجام مداخلات پزشکی بی مورد و هزینه‌های بیماران و نظام سلامت کاسته می‌شود و در نهایت با خدمات استاندارد این مراکز و پیشگیری و کاهش بروز سرطان‌های روده بزرگ و دهانه رحم و تشخیص زودهنگام سرطان پستان، پدران و مادران بیشتری در کنار فرزندان خود زندگی خواهند کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.