وی ادامه داد: هرچند تغییر و تحول در صنعت پرداخت باتوجه به تنوع خدمات و انتظارات مردم، امری ضروری است، ولی بانک مرکزی نمیتواند از امنیت در این حوزه غافل شود.
محمدبیگی با بیان اینکه هرچقدر در امن کردن خدمات بانکی، مقررات سفت و سخت داشته باشیم طبیعتاً آسانی در دریافت خدمات کمرنگ میشود، تصریح کرد: بانک مرکزی مدت هاست که در حال بررسی طرح احراز هویت تراکنشهای موبایلی از طریق کنترل شماره کارت و شماره سیم کارت است.
مدیراداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: میدانیم اجرای این کار در مرحله اول میتواند مشکلاتی را برای افرادی به همراه داشته باشد که سیم کارتشان به نام خودشان نیست، ولی اجرای این طرح از کلاهبرداریها و سایر مشکلات این حوزه میکاهد.
وی با بیان اینکه اطلاعات کارتهای مردم از مهمترین زیرساختهای اجرای این طرح بود، گفت: در دو ماه اخیر و برای برقراری امنیت بیشتر در تراکنشهای کارتی، اطلاعات کارتهای بانکی مردم را ساماندهی کردیم.
محمدبیگی در خصوص زمان بندی بانک مرکزی برای اجباری شدن احراز هویت در تراکنشهای موبایلی، افزود: زمانبندی اجرای این طرح قطعاً با آمادگی کامل زیرساختها مشخص خواهد شد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه، احراز هویت در تراکنشهای موبایلی نیازمند برقراری ۲ زیرساخت مهم است، تصریح کرد: در گام اول باید کنترل شماره موبایل و شماره کارت صورت بگیرد، ولی گام دوم، رمز پویاست که باید در پرداختهای مجازی از آن کمک بگیریم.
مدیراداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی در همین ارتباط از الزام رمز پویا در بانکها از بهمن امسال خبر داد و گفت: به بانکها اعلام کرده ایم که از بهمن ماه ملزم به رعایت رمز پویا هستند و از اردیبهشت سال ۹۸ این مهم، اجباری میشود.
وی تأکید کرد: رمز پویا یکی از مواردی است که در امنیت پرداخت، در کنار احراز هویت، فرایند امنیت را کامل میکند و این طرح به صورت جدی در بانک مرکزی در حال پیگیری است.
هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با موضوع انقلاب بلاکچین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمنماه ۹۷ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
انتهای پیام/