سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش ضد برجامی فرانسه علیه فعالیت موشکی ایران / ماموریت جدید «پلیس بد برجام» چیست؟

رفتار و مواضع غربی‌ها از همان زمانی که برجام منعقد شد، بیانگر آن بود که قصد دارند دامنه محدودیت‌های ایران را در این توافق گسترده کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه که کشورش در زمان مذاکرات منتهی به برجام، ایفاگر نقش «پلیس بد» بود و پس از انعقاد برجام نیز در زمینه موضوعات داخلی ایران، مواضع مداخله‌جویانه و گستاخانه‌ای را اتخاذ کرده بود، اخیرا اعلام کرد «اگر در مذاکرات بر سر برنامه موشکی ایران پیشرفتی حاصل نشود، فرانسه آماده وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران است».


بیشتربخوانید: فعالیت‌های موشکی ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ نیست


بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز بلافاصله در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد: «قابلیت‌های موشکی ایران بخشی از توان مشروع دفاعی و ضامن امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است که بر دکترین بازدارندگی استوار است. توان موشکی ایران قابل مذاکره نیست و این نکته در جریان گفتگو‌های مستمر سیاسی که بین ایران و فرانسه انجام می‌شود به اطلاع طرف فرانسوی رسیده است».

چشم طمع غربی‌ها به اقتدار موشکی ایران از همان زمان انعقاد برجاماز همان زمانی که برجام منعقد شد، رفتار و مواضع غربی‌ها بیانگر آن بود که قصد دارند دامنه محدودیت‌های ایران در این توافق را گسترده کنند و موضوع را از تحدید پیشرفت‌های هسته‌ای ایران به تحدید قابلیت‌های دفاعی و موشکی و فعالیت‌های ثبات‌زا و صلح آفرین ایران در منطقه تسری دهند.

توانمندی موشکی ایران که یک عنصر بازدارنده محسوب می‌شود، چند سالی است فکر و ذکر غربی‌ها را مشغول کرده است؛ آن‌ها پس از موضوع هسته‌ای، بحث توانمندی موشکی کشورمان را مطرح می‌کنند و قصد دارند در مسیر پیشرفت‌های شگفت‌انگیز جوانان و دانشمندان ایرانی در عرصه موشکی مانع ایجاد کنند.

تحریم ایران توسط آمریکا بواسطه اقتدار موشکی در فردای اجرایی شدن برجام!

سنگ اندازی آمریکایی‌ها در مسیر توسعه و پیشرفت توانمندی موشکی و دفاعی کشورمان از همان فردای اجرایی شدن برجام آغاز شد؛ آمریکایی‌ها که می‌دانستند برجام متضمن محدودیتی برای پیشبرد برنامه‌های موشکی کشورمان نیست، برای مقابله با این برنامه، به حربه نخ نما و پوسیده تحریم روی آوردند؛ بگونه‌ای که فردای اجرایی شدن برجام در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۴ وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه‌ای را در واکنش به آزمایش موشکی ایران علیه چند فرد و موسسه وضع کرد.

بلافاصله پس از اعلام وضع این تحریم‌ها، وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران نسبت به این گونه اقدامات تبلیغاتی و ایذایی، با پیگیری جدی‌تر برنامه قانونی موشکی و ارتقاء توانمندی‌های دفاعی و امنیت ملی خود پاسخ خواهد داد».

تهدید موشکی ایران با الگوی برجام!

آمریکایی‌ها در گام اول تلاش کردند تا پس از برجام، با معیار قرار دادن الگوی انعقاد این سند، مسیر پیشرفت موشکی کشورمان را مسدود کنند؛ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که به فاصله ۴۸ ساعت پس از انعقاد برجام صادر شده بود، استناد آمریکایی‌ها برای این امر بود.

اذعان غربی‌ها به لحن توصیه آمیز - نه تکلیفی- قطعنامه ۲۲۳۱

البته بعد‌ها خود آمریکایی‌ها اذعان کردند که ادبیات قطعنامه ۲۲۳۱ در قبال برنامه موشکی ایران لحنی توصیه آمیز دارد و متضمن تکلیفی نیست. در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در دو سطح به بحث موشکی پرداخته شده است: اول آنکه محدودیت‌ها علیه نقل و انتقال تجهیزات موشکی به ایران تا پایان یک دوره هشت ساله ادامه یابد و دوم آنکه شورای امنیت به ایران توصیه نموده است که از توسعه موشک‌های بالستیکی که توانایی حمل سلاح‌های هسته‌ای را دارند خودداری نماید.

رزمایش موفقیت‌آمیز سپاه و جنجال غربی‌ها

اواخر اسفند ۹۴ بود که در جریان آخرین روز رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشک‌های بالستیک قدر H با موفقیت به سمت اهداف از پیش تعیین شده در فاصله یک هزار و چهارصد کیلومتری شلیک شدند.
این رزمایش که به گفته سردار سلامی جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران حامل پیام امنیت و آرامش برای سرزمین‌های اسلامی بود، در همان زمان با واکنش مقامات آمریکایی مواجه شد و تقریبا تمام اعضای هیئت حاکمه آمریکا در باب آن داد سخن سر دادند و این رزمایش را ناقض قطعنامه‌های بین المللی دانستند.

«سامانتا پاور» نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل، دو روز پس از رزمایش موشکی ایران در جمع خبرنگاران از طرح موضوع این رزمایش در شورای امنیت خبر داد و این رزمایش را شلیک خطرناک نامید! همچنین «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا نیز در نشست خبری خود در پاریس به رزمایش موشکی ایران واکنش نشان داد و تهدید کرد در صورتی که ایران به آزمایش‌های موشکی ادامه دهد، تحریم‌های بیشتری بر این کشور اعمال خواهد شد.

نامه ضدایرانی آمریکا و متحدان اروپایی‌اش به دبیرکل سازمان ملل

اواسط فروردین ۹۵ آمریکا و متحدان اروپایی این کشور در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل، آزمایش موشک‌های بالستیکی از سوی ایران را نامنطبق و همچنین مخالف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانستند. در این نامه ادعا شده بود که آزمایش‌های اخیر ایران شامل موشک‌هایی هستند که می‌توانند تسلیحات هسته‌ای حمل کنند.

در اردیبهشت ۹۵ پایگاه اینترنتی آمریکایی «امریکن تینکر» طی گزارشی با اشاره به قدرت بازدارندگی ایران به واسطه موشک‌های دور برد و بالستیک، نوشت: «اکنون با خنثی شدن برنامه هسته‌ای ایران بوسیله انجام مذاکرات هسته‌ای، نوبت به آن رسیده‌است که مقادیر سخت و تنبیهی جدی و گسترده‌ای را علیه برنامه موشکی ایران اتخاذ کنیم. باید آزمایش‌های موشکی ایران پی‌درپی با تحریم‌های سخت پاسخ داده شوند».

در تیرماه ۹۵ در ادامه گزافه گویی مقامات غربی پیرامون توانمندی موشکی و دفاعی کشورمان، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان مدعی شد «ایران مقررات شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توقف برنامه موشکی نظامی خود را نقض کرده است».

خبرسازی‌های کذب غربی‌ها پیرامون برنامه دفاعی و موشکی ایران

اما غربی‌ها وقتی دیدند تیرهایشان برای بازداشتن ایران از پیگیری حق متعارف خود در تکمیل پروژه دفاعی و موشکی، کارگر نیست، به خبرسازی‌های کذب روی آوردند.

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، اواخر دیماه ۹۶ (ژانویه ۲۰۱۸) مدعی شد که ایران در جریان مذاکرات بروکسل در تاریخ ۱۱ ژانویه ۲۰۱۸ (۲۱ دی ۹۶) قبول کرده است که پیرامون «برنامه موشکی» و «مسائل منطقه‌ای» وارد «گفت‌وگویی فشرده و جدی» شود.

وزارت امور خارجه کشورمان بلافاصله پس از انتشار این گزارش، با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب محتوای آن، اعلام داشت که «موضع جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به جوسازی‌ها، تهدیدات، مواضع و دیدگاه‌های ایالات متحده آمریکا و دیگران، هیچ تغییری نکرده و همچنان که بار‌ها اعلام شده است برنامه موشکی ایران کاملا جنبه دفاعی و بازدارندگی داشته و علیه هیچ کشوری نیست و طرح ادعا‌های واهی و بی پایه و اساس، تغییری در این موضع اصولی و اساسی کشور ایجاد نخواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی و سیاست‌های دفاعی به ویژه برنامه موشکی خود را نخواهد داد».

اما چند روز پس از ادعای روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، این بار یک نشریه آلمانی ادعایی را درباره مباحث موشکی مرتبط با ایران مطرح کرد! اشپیگل هفته‌نامه آلمانی، ۳۰ دی ۹۶ (۲۰ ژانویه ۲۰۱۸) گزارش داد که آلمان در حال مذاکره با دیگر کشور‌های اروپایی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به سبب اقدامات موشکی این کشور است.

هجوم رسانه‌ای اروپایی‌ها برای اعلام در خطر بودن حیات برجام و گره زدن این موضوع به برنامه دفاعی – موشکی ایران به همین جا ختم نشد و خبرگزاری انگلیسی رویترز هم به میدان آمد و طی گزارشی در اول بهمن ۹۶ (۲۱ ژانویه ۲۰۱۸) مدعی شد که «تروئیکای اروپایی قصد دارند در قالب مقوله‌ای جداگانه و مجزا از مسائل هسته‌ای، با ایران پیرامون موضوعات موشکی مذاکره کنند».

نشریه فرانسوی «لوفیگارو» نیز در همان روز اول بهمن ۹۶ (۲۱ ژانویه ۲۰۱۸) به نقل از «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه مدعی شد که «اروپا با ایران در خصوص مسئله موشک‌های بالستیک و مسائل منطقه‌ای مذاکراتی داشته‌است»!

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که در همان مقطع خبرسازی‌های کذب غربی‌ها پیرامون موضوعات موشکی ایران، به آلمان سفر کرده بود، در تاریخ ۲ بهمن ۹۶ طی مصاحبه‌ای، خبر منتشر شده در رسانه‌های غربی در ارتباط با مذاکره ایران با آلمان و انگلیس و فرانسه درباره مسائل موشکی را تکذیب کرد.

فشار سیاسی مستقیم؛ حربه جدید غربی‌ها برای مقابله با اقتدار موشکی ایران

اما پس از آنکه غربی‌ها در خبرسازی‌های کذب هم پیرامون اقتدار موشکی ایران به در بسته خوردند، مجددا فشار سیاسی مستقیم را در دستور کار قرار دادند؛ در اوایل آذرماه سال جاری در جدیدترین نمونه از فضاسازی علیه ایران، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، با ادعای آزمایش موشک بالستیکی بُرد متوسط، ایران را متهم به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ کرد. البته پیش‌تر نیز «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، در چندین نوبت، این اتهام واهی را به ایران نسبت داده بود.

آمریکایی‌ها در حالی ایران را متهم به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ می‌کنند، که خود با خروج یکطرفه و غیرقانونی از برجام، عملا این قطعنامه را نقض کرده‌اند و قابل تامل آنکه با اهرم فشار درصدد هستند دیگران را نیز ترغیب به خروج از برجام کنند؛ این امر بدان معناست که آمریکایی‌ها نه تنها قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده‌اند که سایر کشور‌ها را هم به نقض این قطعنامه صادره از جانب شورای امنیت سازمان ملل تشویق می‌کنند؛ بنابراین سخنان تهدیدآمیز اخیر «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه علیه برنامه صلح‌آمیز دفاعی و موشکی کشورمان را باید در ادامه همان نقشه راه غربی‌ها در عصر پسابرجام دانست که به هر طریقی تلاش می‌کنند، اقتدار و امنیت مردم ایران را بر مبنای الگوی برجام مخدوش کنند.

وقاحت اروپایی!

در این میان وقاحت اروپایی‌ها نیز قابل تامل است؛ آن‌ها در شرایطی که باید پیرامون تعلل خود در ارائه راهکار‌های انتفاع اقتصادی ایران از برجام، در مقام «پاسخگو» و «بدهکار» ظاهر شوند، هر روز اتهام جدیدی را علیه کشورمان مطرح می‌کنند؛ یک روز به دروغ از نقض حقوق بشر در ایران می‌گویند و روز دیگر ایران را متهم به اقدام تروریستی در خاک اروپا می‌کنند؛ حالا نیز با هدف مخدوش کردن امنیت مردم ایران، بحث تحدید اقتدار موشکی کشورمان را پیش کشیده‌اند و در این راه، حربه تحریم را عَلم کرده‌اند.

مقام معظم رهبری در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۷، در دیدار مسئولان نظام، بیانات مهمی را در خصوص موضوع ادامه برجام با اروپایی‌ها ایراد فرمودند: و به تجربه‌ی همراهیِ اروپا با آمریکا در مهم‌ترین موارد علیه ایران اشاره داشتند.

معظم‌له در آن دیدار فرمودند: اروپا باید متعهّد بشود که بحث موشک و حضور جمهوری اسلامی در منطقه را مطرح نخواهد کرد؛ این را باید قول بدهند. اینکه در هر برهه‌ای از زمان یک چیزی بگویند و مسئله‌ی موشک را به شکل‌های مختلف مطرح کنند، اصلاً قابل قبول نیست. بایستی سران این سه کشور (آلمان، انگلیس، فرانسه) قول بدهند و قبول بکنند که مطلقا مسئله‌ی موشک را مطرح نخواهند کرد.

منبع: میزان
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.