وی با اشاره به میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور گفت: سالیانه ۵۶ هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت میکنند و ۳۴ هزار نفر از کسانی که از سرطان فوت میکنند زیر ۷۰ سال سن دارند و ۱۱ هزار نفر زیر ۵۰ سال به دلیل سرطان فوت میکنند.
ملک زاده گفت: ۵۰ درصد از سرطانها درمانپذیر و نیمی از آنها قابل پیشگیری است، سرطان سینه در زنان جدی است و در سنین جوانی رخ میدهد و قابل پیشگیری است، ۲۷ درصد سرطانها مربوط به سرطانهای دستگاه گوارش بوده که ۱۱ درصد مربوط به معده و ۹ درصد کولون و ۳.۵ درصد مری است.
ملک زاده با اشاره به پیش بینیها برای آینده سرطان در کشور، گفت: پیش بینی میشود در سال ۲۰۳۰ تعداد سرطانها در ایران به ۱۵۵ هزار مورد در هر سال برسد.
وی با اشاره به مقالات و تحقیقات در زمینه سرطان گفت: ۳۴ مرکز تحقیقات سرطان در ایران داریم که به ۸۰۰ مقاله در سال میرسد و ما اکنون در تعداد مقالات و تحقیقات مربوط به سرطان از همه کشورهای منطقه بالاتر هستیم.
ملک زاده با اشاره به مهمترین علل افزایش سرطان گفت: مهمترین علل بروز سرطان شیوه زندگی نادرست، مصرف مشربات الکلی، مواد مخدر، دخانیات، تنباکو، عدم تحرک و چاقی است و به طور کلی علل بروز سرطان به سه دسته عوامل هورمونی و شغلی، رژیم غذایی و عفونتها و دخانیات و مواد مخدر تقسیم بندی میشوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد ایرانیان بالای ۴۰ سال تریاک مصرف میکنند و این در حالی بوده که سرطانزایی تریاک بیش از تنباکو است.
ملک زاده با بیان اینکه ۳۵ درصد از علل بروز سرطان در دنیا چاقی است، گفت: باید توجه کرد که ۳۰ تا ۳۵ درصد غذایی که مردم ما میخورند اضافه است و ۹۰ درصد ایرانیها تحرک کافی ندارند.
وی تاکید کرد: ۳۰ تا ۵۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و در حوزه تحقیقات سرطان هم ۳۴ مرکز تحقیقات سرطان در کشور داریم.
انتهای پیام/