سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علائمی که به شما هشدار می‌دهد محیط کارتان پر از استرس است!

از آنجا که ما هر روز و ساعات زیادی را در محیط کار می‌گذرانیم، تنش زیاد نه تنها روی ذهن، بلکه روی جسم ما نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما شرایط استرس زا را در محیط کار خود تجربه کرده ایم اما اگر این تنش و استرس دائمی شود، عواقب بدی را برایمان به همراه خواهد داشت.


بیشتربخوانید: چگونه اعتماد مدیر خود را جلب کنیم؟


البته بدن هر شخص به شرایط آزار دهنده به گونه ای خاص عکس العمل نشان می دهد اما نشانه هایی را که در ادامه برایتان آورده ایم، ثابت شده که نشانه های یک محیط کاری سمی می باشند. اگر آنها را مشاهده کردید، بهتر است که در مورد تغییر شرایط موجود، دست به کار شوید.

نمی توانید به راحتی بخوابید

یکی از نشانه های فشار عصبی شما در محیط کار، اختلال خواب است. اگر شما فکرتان درگیر محیط کار باشد، شب ها نمی توانید به راحتی بخوابید زیرا فکرتان مدام در حال تجزیه و تحلیل مسائل خواهد بود. حتی اگر بخوابید هم ممکن است که چندین بار در نیمه های شب از خواب بیدار شوید. بنابراین اگر خواب ناآرامی دارید، بدانید که در محیطی سمی در حال کار هستید.

سردرد دارید

ماهیچه های شما در برابر آسیب، منقبض می شوند. اگر شما در محیط کار احساس خطر کنید، ماهیچه های شما جمع شده و این تنش در ناحیه گردن، شانه و سر منجر به میگرن یا سردرد می شوند.

در ماهیچه هایتان احساس درد می کنید

وقتی شغل تان آزار دهنده باشد، شما حین کار احساس می کنید که با یک حیوان درنده در حال جنگ اید. در این وضعیت، بدن شما آدرنالین و هورمون های استرس تولید می کند. بدین معنی که سیستم عصبی تان در محیط کار ناسالم مدام در حال آماده باش است که همین موضوع منجر به احساس گرفتگی و درد در ماهیچه های بدن می شود.

زودتر مریض می شوید

اگر می بینید که خیلی زود بیمار می شوید، به عنوان مثال در یک فصل بارها سرما خورده اید، بدانید که یکی از علت های آن می تواند شغل تان باشد. تحقیقات نشان داده که استرس روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی می گذارد و آن را ضعیف می کند، در نتیجه شما بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار خواهید گرفت.

مدام احساس خستگی می کنید

منظور ما از خستگی، خستگی ناشی از فعالیت زیاد جسمی یا فکر نیست. اگر شما همیشه خسته و بی حوصله اید، حتی پس از خواب یا تعطیلات آخر هفته هم انرژی لازم را ندارید، بدانید که مشکل شما از محیط کارتان است. در واقع محیط کار سمی تمام انرژی شما را تخلیه می کند.

معده درد دارید

عدم هضم درست غذا، نفخ و یبوست می تواند از نشانه های استرس باشد. استرس می تواند روی روند هضم غذای ما تاثیر بگذارد و حتی در باکتری های معده ما تغییراتی ایجاد کند که در نهایت روی حالت روحی ما نیز تاثیر منفی می گذارد. به همین دلیل است که ما در مواقع ناراحتی معده درد می گیریم. اگر شما در محیط کار دچار دردهای شکمی می شوید، تنها راه رهایی از آن این است که به فکر تغییری در شرایط کاری تان باشید.

اشتهایتان تغییر می کند

اشتها رابطه نزدیکی با ذهن دارد. زمانی که شما استرس دارید، بدن تان آدرنالین ترشح می کند و به سیستم هضم تان دستور توقف می دهد تا تمرکزش را روی خطرهای احتمالی وارد آمده بر بدن بگذارد. اگر استرس شما مداوم باشد، غده فوق کلیوی بدن شما کورتیزول ترشح کرده که نقش های مختلفی از جمله افزایش اشتها دارد. بنابراین اگر در محیط کارتان استرس داشته باشید، بدن شما برای دوری از آن به سمت پرخوری تمایل پیدا می کند که عادت ناسالمی ست و باید ترک شود.

برای رهایی از این مشکلات چه باید کرد؟

به خودتان استراحت دهید

زمانی که استرس محیط کاری شما به قدری بالاست که نشانه های آن را روی بدن تان مشاهده می کنید، زمان آن است که به خودتان استراحت دهید. اگر شما به سیستم عصبی بدن تان فرصت ریلکس شدن را ندهید، شاهد آسیب های بلند مدتی در بدن تان خواهید بود. بنابراین به کمک ورزش، ارتباط با دوستان در بیرون از محیط کاری و مدیتیشن... استرس بدن تان را کاهش دهید.

از شر افکار منفی رهایی یابید

همانطور که می دانید افکار ما روی احساسات مان تاثیر می گذارند. تغییر شغل برای هر کسی امکان پذیر نیست، بنابراین در این شرایط ما باید به دنبال راههای دیگری برای رهایی از تنش باشیم. به عنوان مثال می توانیم روی چیزهایی که بر آنها کنترل داریم تمرکز کنیم.

افکار منفی را دور بریزید و به نکات مثبت محیط کارتان فکر کنید. این که همکاران تان در مورد شما چه فکری می کنند یا این که اگر این شغل را نداشتید، باید در خانه بیکار می ماندید و.... همین مثبت اندیشی مقدار زیادی از استرس شما را کاهش خواهد داد.

شغل تان را تغییر دهید

عدم امنیت شغلی، ساعات کاری زیاد، نداشتن اختیار، وظایف کاری نامشخص، حقوق نامناسب و... از عواملی ست که یک محیط کاری را تبدیل به محیطی سمی می کند که باید برای تغییر آن دست به کار شوید. شما مجبور نیستید که تحت هر شرایطی وضعیت موجود را تحمل کنید، در غیر این صورت به قیمت آسیب به جسم و ذهن تان تمام خواهد شد. بنابراین به جای این که به مشکلات جسمی تان دست و پنجه نرم کنید، به فکر تغییر شغل تان باشید.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

محیط کار ناسالم و تاثیرات آن بر بدن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.