سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی ورزش آیکیدو و سبک‌های آن / هر آنچه که از ورزش آیکیدو نمی‌دانید

هنرجویان آی‌کی‌دو به‌طور کلی با گذراندن مقاطعی به نام "کیو" و پس از آن به درجه "دان" می‌رسند.

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، ورزش های رزمی انواع و اقسام گوناگونی دارند که پس از ورود به سبک های مختلف احساس سبکی و آرامش خاصی را تجربه می کنید زیرا در اکثر ورزش های رزمی تمرکز و آرامش اصلی ترین موضوع محسوب شده بطوری که بدون داشتن ذره ای تمرکز نمی توانید در ادای حرکات موفق عمل نمایید.

یکی از ورزش های رزمی و آرامبخش ورزش آیکیدو  است که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی این ورزش زیبای ژاپنی بپردازد.

معرفی ورزش آیکیدو

آیکیدو ورزشی زیبا از هنر‌های رزمی و باستانی ژاپنی است که مبتنی است بر استفاده از انرژی درونی، حرکت‌های دورانی و مقابله با حریف با بهره گیری از انرژی حرکت خود او به این ترتیب که با همراه شدن با حرکات دست، پا و بدن حریف و جهت دادن به آن‌ها اقدام به پرتاپ او نموده و او را از پای در می‌آوریم.


این مطلب را از دست ندهید: ورزش کیک‌بوکسینگ +فواید آن/ چطور با کیک‌بوکسینگ لاغر شویم؟!


اگر بتوانید یک وزنه ۸ کیلو گرمی را به راحتی حرکت دهید خواهید توانست با بهره گیری از تکنیک‌های ورزش آیکیدو هر حریفی را شکست دهید.

(بدون نیاز به قدرت جسمانی زیاد و اندامی قوی).

البته این به این معنا نیست که آیکیدو به تقویت جسم نمی‌پردازد و تنها مبتنی بر تکنیک‌ها و تقویت ذهن است.


بیشتر بدانید: تقسیم بندی هنر‌های رزمی + ترفند‌هایی برای کاهش آسیب در این ورزش‌ها


فیلم‌های فشرده‌ای که در این مجموعه قرار دارند، شامل آیکیدوی آمریکایی، روسی، چینی، آیکیدوی استیون سیگال است.

سیگال با بهره گیری از نقاط ضعف حریف و حرکات دورانی که به دست و بدن حریف می‌دهد او را مجبور به تسلیم می‌کند.

آیکیدو یعنی هماهنگی بین روح، ذهن و انرژی درونی که در اوایل قرن نوزدهم، توسط استاد فقید اوشیبا در ژاپن بنیان گذاشته شده است.


بیشتر بدانید: تاریخچه ورزش رزمی جودو


اکنون میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به فراگیری و آموزش این هنر و طریقت کهن مشغولند، در این هنر رزمی که قوی‌ترین و تنها سبک کامل دفاع شخصی جهان به شمار می‌آید، هنرجو می‌آموزد که چگونه با احترام وخویشتن داری و با استفاده از انرژی درونی خود و تکنیک‌های منحصر به فرد آیکیدو و با استفاده از حمله حریف بر علیه خودش و بدون اینکه از انرژی و قدرت خود استفاده کند او را مغلوب کرده و به آرامش دعوت کند. طریقن آیکیدو احترام خاصی به حریف و وجود انسان دارد و امروزه به عنوان مادر هنر‌های دفاع شخصی در جهان شناخته شده است.

این ورزش زیبا برای شما اعتماد به نفس، و روح و ذهنی سرشار از انرژی به ارمغان می‌آورد. اهتمام به تمرینات و پشتکار و دقت و پیگیری مستمر، از لوازم فراگیری این ورزش است.

ریشه شناسی و فلسفه عمومی کلمه آی‌کی‌دو

کلمه آی‌کی‌دو از سه حرف کانجی تشکیل شده‌است:

  • Ai | آی | 合.: به معنای به هم پیوستن، هماهنگی
  • Ki | کی | 気.: به معنای روح، نیروی درونی، انرژی طبیعی بدن
  • Do | دو | 道.: به معنای راه و روش

قوانین "آیکی" در زبان ژاپنی (در خارج از محل تمرین) به ندرت استفاده می‌شود و دارای شبهات بسیاری نیز هست!

  • کلمه "آی (合) " اساساً به معانی 'هماهنگی، ترکیب، متحد، پیوستن به یکدیگر، ملاقات' است برای مثال: 合同 به معنی اتحاد و ترکیب، 合成 به معنی (مخلوط)، 結合 به معنی (متحد / ترکیب / ملحق شدن)، 連. 合. به معنی (اتحادیه / اتحاد / انجمن)، 統. 合. به معنی (ترکیب / وحدت)، و 合意 به معنی (توافق) است یک شیوه دیگر معنی برای استفاده در روابط متقابل نیز وجود دارد برای مثال: 知. り. 合. う. (برای شناختن یکدیگر)، 話. し. 合. い. (صحبت کردن / گفتگو / بحث و مذاکره)، و 待. ち. 合. わ. せ. る. (ملاقات با تعیین وقت قبلی) معنی می‌شود.
  • کلمه "کی (気) " معمولاً برای توصیف احساسات استفاده می‌شود برای مثال: なになに気がする (من احساسی میکنم) و 気. 持. ち. (احساس / حس). همچنین این واژه به معنی "انرژی" یا "نیرو" نیز استفاده می‌شود، به عنوان در 電. 気. (نیروی برق) و 磁. 気. (انرژی مغناطیس) تعبیر می‌شود. همچنین می‌تواندآن را به جنبه‌های معنوی و مردمی تعمیم داد به عنوان مثال: 気. 質. (روح / صفت / خلق و خو) معنی می‌شود.
  • کلمه "دو (道) " که در هنر‌های رزمی دیگر مثل جودو و‌ای آی دو و ... و همچنین در واژه معمولی مثل (shodō) به معنی خوشنویسی ژاپنی، (KADO) به معنی گل‌ها و (chadō یا sadō) به معنی مراسم چای استفاده شده‌است در حالت کلی به معنی (راه، طریقت، شیوه) است.

بنابراین، از دیدگاه صرفاً زبانی، آی‌کی‌دو به معنی "شیوه ترکیب نیرو" است و بر اساس قانون "آیکی" که در مورد هنر‌های رزمی صحبت می‌کند این واژه را به معنی "راه‌هایی برای کنترل مهاجم با حداقل تلاش و نیرو" تعبیر می‌کند.


بیشتر بدانید: سرگذشت ورزش واترپلو 


این بدین معنیست که باید از ریتم و زمان حمله حریف آگاهی پیدا کنیم و آن را درک کنیم که این شبیه اصولی است که جیگارو کانو (کانو جیگورو) بنیانگذار جودو معرفی کرده‌است.

سبک‌های آی‌کی‌دو

  1. جیو آیکیدو (سبک اصلی)
  2. آی‌کی‌دو یوشینکان
  3. شین شین تویستو
  4. تومیکی ریو
  5. جیوشینکای آیکیبودو (شاخه‌ای از سبک تومیکی ریو)
  6. ایواما آی‌کی‌دو

سلاح‌های ورزش آی‌کی‌دو

سلاح‌ها در آی‌کی‌دو مشتمل بر یک چوب نسبتا کوتاه (۱۲۰ سانتی متری) به نام جو (Jo)، شمشیر چوبی (کن یا بوکن Bokken) و چاقو به نام تانتو (Tanto) است که امروزه در برخی باشگاه‌ها استفاده از سلاح‌های گرم و خلع سلاح نیز مطرح شده‌است.

در برخی سبک‌ها مثل ایواما و موریهیرو سایتو زمان زیادی را صرف تمرین با چوب و شمشیر را تحت نام آیکیجو و آیکیکن می‌کنند.


بیشتر بدانید: روایت جالب بازیگر معروف از باشگاه کاراته خانگی‌اش 


آی‌کی‌دو بر مبنای دست خالی در مقابل شمشیر و نیزه توسعه یافته پس اساس تمامی تکنیک‌ها همین منشاء است.

لباس و رتبه بندی ورزش آی‌کی‌دو

هنرجویان آی‌کی‌دو (که در خارج از ژاپن به آن‌ها آی‌کی‌دوکا گفته می‌شود) به‌طور کلی با گذراندن مقاطعی به نام "کیو" و پس از آن به درجه "دان" میرسند.

هرچند در برخی از کلاس‌ها رنگ‌های مختلفی استفاده می‌شود، ولی در آی‌کی‌دو رنگ کمربند "سفید" و "مشکی" است که نشان دهنده رده "کیو" و رده "دان" است. معمولا در کلاس‌ها به افراد زیر ۱۶ سال اجازه بستن کمربند مشکی یا ورود به آزمون رده "دان" داده نمی شود.


بیشتر بدانید: نگاهی کوتاه به یک ورزش سفید به نام «کاراته»


لباس مورد استفاده در آی‌کی‌دو "آی‌کی‌دوگی" نام دارد که بسیار شبیه لباس "کیکوگی" است که برای بسیاری از ورزش‌های رزمی مدرن امروزی استفاده می‌شود که شامل یک بالاپوش و شلوار و کمربند است.

در سیستم‌های آی‌کی‌دو در رده‌های بالا (معمولاً رده دان و کمربند مشکی) از شلواری سنتی و پلیسه دار به نام هاکاما (همان لباسی که در کن‏ دو و‌ای آی دو استفاده می‌شود) به عنوان مکمل لباس استفاده می‌شود.

در اکثر باشگاه‌ها برای مدرسان و هنرجویان دارای رده «دان» این لباس از پیش تعیین شده‌است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۲ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
چقدر مسخره
نیما
۱۳:۲۶ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
عالی بود ولی کاش هاکاما را هم نشان می دادید
دانامهر
۱۶:۱۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۸
دانامهر مربی کاراته سبک شوتوکان دان7 از امریکا می خوام aikido تمرین کنم راهنمایی بفرملید