وی افزود: تولیدکنندگان قیمت آبزیان را در بخش صید و آبزی پروری به تناسب افزایش هزینههای حمل و نقل، نهادههای دامی و حقوق و دستمزد بالا بردند، این درحالی است که اختلاف قیمت مزرعه تا بازار به سبب اشکال در سیستم توزیع به ۷۰ درصد میرسد.
قاسمی با اشاره به اینکه افزایش قیمت ماهی در ایام پایانی سال دور از انتظار نیست، بیان کرد: اگر سیستم توزیع آبزیان در بازار اصلاح نشود، قیمت ماهی در شب عید با نوساناتی روبرو خواهد شد که این امر بر کاهش قدرت خرید خانوار بیش از پیش دامن میزند.
بیشتر بخوانید: واردات گوشت جهت كنترل قيمت در بازار افزايش يافت/ دلالان چقدر در نوسان قيمت مرغ و ماهی نقش دارند؟
مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ادامه داد: در یک اقتصاد سالم، افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت به دنبال ازدیاد تقاضا امری طبیعی است، در حالیکه در بازار شب عید طبق روال سالهای گذشته سودجویی دلالان و عوامل واسطه موجب شده تا نوسان قیمت فراتر از این رقم باشد.
وی مجموع تولید صید و آبزی پروری امسال را یک میلیون تن اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است، از این رو مباحث مطرح شده مبنی بر کمبود عرضه آبزیان صحت ندارد.
قاسمی با اشاره به تاثیر حضور کشتیهای چینی بر قیمت ماهی در بازار بیان کرد: با توجه به آنکه حضور کشتیهای چینی در دریای عمان، آسیب جدی به ذخایر وارد کرده است، بنابراین پیش بینی میشود که قیمت ماهی شیر با نوسانات چشمگیری در بازار روبرو شود.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به اینکه پرورش دهندگان از ابتدای سال تا کنون تنها ۳۵ درصد قیمت ماهی در بازار را افزایش دادند، گفت: این در حالی است که قیمت ماهی در بازار به سبب مشکلات توزیع ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است.
وی در پایان تصریح کرد: تا زمانیکه سازمان شیلات، حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده و میادین میوه و تره بار وظایف خود را به درستی انجام ندهند، همچنان شاهد افزایش قیمت ماهی در بازار خواهیم بود.
انتهای پیام/